چگونه ویروس کرونا رادر محیط از بین ببریم؟
ویروس کووید 19 که به آن کرونا نیز می گویند و سایر عوامل بیماری زایی که جان افراد را به خطر می اندازند به راحتی می توانند به فضای زندگی انسان حمله کنند. یک مطالعه اخیر نشان داد ویروس کووید 19 می تواند به مدت 2 تا 3 روز بر روی سطوح پلاستیکی یا فولاد ضد زنگ باقی بماند. در ادامه این مقاله برای شما شرح می دهیم که چگونه ویروس کرونا رادر محیط از بین ببریم. در این مقاله، ایمن ترین روش های تمیز و ضدعفونی کردن برای کاهش خطر ابتلا به کووید 19 را مورد بررسی قرار می دهیم.
چگونه ویروس کرونا را در محیط از بین ببریم؟
منابع معتبر اذعان می دارند که مواد پاک کننده و محصولات خانگی قوی می توانند عامل تحریک چشم یا گلو باشند و مشکلات سلامتی از جمله سرطان ایجاد کنند. انتشار اولیه ویروس کووید 19 یعنی ویروسی که بیماری کرونا ایجاد می کند، از طریق سرفه یا عطسه فرد مبتلا در نزدیکی فرد سالم است، لذا بر لزوم رعایت فاصله اجتماعی تاکید می شود.
با این حال، احتمال اینکه افراد سالم با لمس سطوح آلوده و سپس دهان یا چشم هایشان به ویروس مبتلا شوند، وجود دارد. به همین دلیل دائماً به ما یادآوری می شود که در طی همه گیری، دست های خود را مرتباً بشوییم و سطوح را تمیز نگه داریم.
اما تمیز کردن و ضدعفونی مناسب باید با استفاده از محصولات مناسب باشد. برخی از محصولات تمیزکننده معروف ویروس کووید 19 را از بین نمی برند، بعضی دیگر نیز حاوی مواد قوی هستند که خود به خود مشکلات سلامتی به همراه دارند. اگر اقدامات احتیاطی انجام نشود، شستشوی مداوم دست می تواند به پوست آسیب برساند.
چه جاهایی را باید در منزل تمیز کرد؟
شاید قبلاً از خرید به منزل بر می گشتید و کیف خود را روی میز غذاخوری می انداختید یا فرزندانتان را به گردش در محله می برید و هنگام بازگشت به منزل فراموش می کردید همگی دست هایتان را بشویید. اما امروزه این عادت ها سطوح خانه را آلوده می کند و خطر عفونت را به شدت افزایش می دهد.
ویروس کووید 19 و سایر عوامل بیماری زا که به طور بالقوه زندگی انسان را به مخاطره می اندازند، به راحتی به فضاهای زندگی حمله می کنند. بنابراین اقدام به ضدعفونی و تمیز کردن فضای منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس بسیار مهم است.
یک مطالعه جدید توسط دانشمندان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها و موسسات معتبر همکار نشان می دهد که ویروس کووید 19 به مدت 2 تا 3 روز روی سطح پلاستیک یا فولاد ضد زنگ باقی می ماند. این بدان معنی است که اگر سطوح را به موقع تمیز و ضدعفونی نکنیم تا چند روز می توانند خطرناک باشند.
اگر یکی از اعضای خانواده مبتلا به بیماری شده باشد، ضدعفونی و تمیز کردن سطوح در خانه، اهمیت زیادی دارد. شما باید همه اشیایی را که احتمال دارد به ویروس آلوده شده باشند، ضدعفونی کنید. علاوه بر دستگیره های درب، کشوها، میزها و کلیدهای برق، سطوحی که قبلا به ندرت تمیز می کردید، باید مورد توجه قرار بگیرند.
ابتدا باید سطوحی را در نظر بگیرید که بیشترین افراد، بیشترین تماس را با آن دارند مانند میزها و سکوی آشپزخانه، دستگیره های درب، گوشی تلفن، کنترل از راه دور ، صفحه کلیدها، فرمان خودرو و کلید های برق. تعداد سطوحی که در منزل با آنها در تماس هستیم، خیلی بیشتر از حد تصور ما هستند.
شستن دست ها ضروری هستند اما مواد شیمیایی به پوست آسیب می رسانند
متخصصان پوست معتقدند شستن مکرر دستها و استفاده از ضد عفونی کننده دست باعث تحریک و شکاف پوست خواهد شد.
برای جلوگیری از آسیب دیدن پوست، باید از شستشوی دست با آب گرم خودداری و از صابون های مناسب برای پوست های حساس استفاده کنیم.
هنگام استفاده از ضدعفونی کننده دست، محلول های ضدعفونی کننده مبتنی بر الکل بهتر هستند. زیرا اتانول یا الکل سفید کمتر از
ان پروپانول یا ایزوپروپانول پوست را تحریک می کند.
بهتر است از کرم دست استفاده کنید و اگر دستکش می پوشید، قبل از پوشیدن حتما دست ها خشک باشند تا آسیب کمتری ببینند. استفاده دستکشهای کتان با لایه زیرین لاستیکی توصیه می شود.
تمیز کردن همیشه به معنای ضدعفونی کردن و گندزدایی نیست:
منابع معتبر معتقدند که شستن سطوح به معنای ضدعفونی کردن یا گندزدایی آن نیست. تمیز کردن علاوه بر گرد و خاک میکروب و سایر آلودگی ها را از سطوح پاک می کند اما استفاده از آب و صابون برای از بین بردن میکروب ها از سطح، لزوما باعث از بین رفتن آنها نمی شود .
ضدعفونی کننده میکروب های موجود روی سطوح و اجسام را می کشد، اما همیشه باعث تمیز شدن سطوح یا از بین رفتن میکروب ها نمی شود. با از بین بردن میکروب های موجود در یک سطح پس از تمیز کردن، می توانید خطر گسترش عفونت را کاهش دهید.
گندزدایی با تمیز کردن و ضدعفونی کردن سطوح برای کاهش تعداد میکروب های موجود روی سطوح و یا اشیاء ایمن ترین راه است. در همه گیری ویروس کرونا، آژانس حفاظت از محیط زیست، سیاست پاتوژن های ویروسی نوظهور را اتخاذ کرده است.
پزشکان و محققان بیماریهای عفونی معتقدند این سیاست به شرکتهایی که قبلاً در سازمان حفاظت از محیط زیست در طرحی به نام ویروس های "سخت جان" ثبت نام کرده اند، اجازه می دهد تا فرآورده های خود را در برابر پاتوژن ویروس نو ظهور مورد استفاده قرار دهند. سازمان حفاظت محیط زیست این سیاست را برای ویروس کووید 19 در تاریخ 29 ژانویه آغاز کرده است. بنابراین محصولی که قبلاً در برابر نورو ویروس یا راینوویروس که به مراتب سخت جان تر از ویروس کووید 19 هستند، مؤثر واقع شده اند، می توانند ویروس کووید 19 را نیز از بین ببرند.
لازم به ذکر است تمامی مواد ضدعفونی کننده باید به مدت مشخصی که به آن زمان نگهداری می گویند روی سطح باقی بمانند تا بتوانند 99.9 درصد ویروس کرونا را از بین ببرند.
برخی از پاک کننده ها مواد شیمیایی خطرناکی را آزاد می کنند
محصولاتی که برای از بین بردن ویروس ها و سایر میکروب ها استفاده می شوند همچنین می توانند حاوی مواد شیمیایی قوی باشند که مشکلات سلامتی ایجاد می کنند.
برخی مواد پاک کننده و محصولات خانگی چشم یا گلو را تحریک کرده و باعث مشکلات سلامتی از جمله سرطان می شوند.
متخصصان معتقدند که برخی فرآورده ها مانند آمونیاک و سفید کننده ها مواد شیمیایی خطرناکی از جمله ترکیبات آلی فرار آزاد می کنند.
سازمان محیط زیست هشدار می دهد که برچسب محصولات تمیز کننده اغلب اطلاعات کافی در مورد مواد تشکیل دهنده و آسیب هایی که ممکن است برای سلامتی افراد داشته باشد، در اختیار مصرف کننده قرار نمی دهد.
بهترین پاک کننده هایی که به راحتی در دسترس هستند
ویروس کووید 19 یک ویروس پوشش دار است. یعنی پوشش محافظتی لیپیدی بیرون این ویروس را پوشانده است. هر چیزی که به طور مؤثر بتواند این غشای خارجی را از بین ببرد، می تواند ویروس را به طور کامل نابود کند.
اولین و ساده ترین توصیه این است که از آب و صابون استفاده کنیم. البته نیازی به صابون های ضدباکتری نیست. آب و صابون به تنهایی برای تخریب پوشش خارجی که ویروس کافی است. به همین دلیل بهتر است ابتدا سطوح را با آب و صابون تمیز کنید.
یکی از محصولات رایج خانگی که صفحه های دستگاه های الکترونیکی را به راحتی ضدعفونی می کند الکل ایزوپروپیل با حداقل 70 درصد الکل است. الکل غشای بیرونی سلول را تخریب می کند و لذا می تواند ویروس را از بین ببرد. برای صفحه های لمسی، مانیتورهای رایانه و غیره نیز عالی است.
برای شستن لباس مواد شوینده سنتی کافی هستند اما درجه آب را روی گرمترین حد ممکن تنظیم کنید.
کلام آخر
اگرچه ویروس کووید 19، ویروسی که باعث ابتلا به کرونا می شود، در وهله اول با عطسه و سرفه فرد مبتلا در هوا منتشر می شود اما اعتقاد بر این است که برای مدت زمان قابل توجهی روی سطوح زنده می ماند.
کارشناسان می گویند ویروس کرونا احتمالاً روی برخی سطوح زنده می ماند بنابراین تمیز و ضدعفونی کردن اشیا و سطوحی که بیشترین تماس را با آنها داریم، در کاهش خطر عفونت اهمیت زیادی دارند.
بسیاری از پاک کننده های خریداری شده از فروشگاه ها می توانند دارای مواد بالقوه مضر باشند. کارشناسان تأکید می کنند که عوامل پاک کننده و ضدعفونی کننده ایمن در اطراف ما کم نیستند، استفاده از این محصولات علاوه بر این که موثر هستند، خطر کمی برای سلامتی دارند.
مطالعه بیشتر:
تاثیر ویروس کرونا بر بارداری و زایمان چیست؟
ویروس کرونا چه مدت روی سطوح زنده می ماند؟
ویروس کرونا، نشانه های فرد مبتلا به ویروس کرونا چیست؟
تاثیر ویروس کرونا بر جنین،این ویروس چه تاثیری بر جنین دارد؟