روش صحیح شستشوی شیشه شیر
سالانه هزاران نوزاد به دلیل شست و شوی نادرست بطری های شیر توسط والدین به عفونت های گوناگون مبتلا می شوند. روش صحیح شستشو، استریل کردن و نگهداری شیشه شیر نوزادان اهمیت زیادی در سلامت کودکان دارد.
شستن شیشه شیر نوزاد با مایع ظرفشویی
آیا این کار اشتباه است؟
شستشوی شیشه شیر نوزاد با مایع ظرفشویی در صورتی اشکال ندارد که میزان حجم مایع استفاده شده کم باشد و به خوبی آبکشی شود، برای اطمینان باید بعد از آبکشی فراوان شیشه را بو کنید تا بوی مایع ظرفشویی ندهد و همچنین از شیر درون آن بنوشید تا مطمئن شوید که طعم و بوی مایع ظرفشویی نمی دهد. بهترین راه جوشاندن بطری شیر بعد از شستشو با مایع ظرفشویی است. با استفاده از برسی ویژه درون و بیرون شیشه های شیر را شسته و آب کشی کنید.
جوشاندن شیشه شیر و پستانک
جوشاندن رایج ترین روش برای ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزادان است. والدین با رعایت نکات زیر می توانند علاوه بر شست و شو و ضد عفونی شیشه های شیر از ابتلاء نوزادان به عفونت جلوگیری کنند:
- یک ظرف بزرگ و عمیق را آب از پر کنید و بگذارید بجوشد.
- شیشه شیر و اجزای آن را به طور کامل در داخل آب قرار دهید.
- مراقب باشید بخشی از شیشه شیر که به قسمت پایین ظرف آب جوش چسبیده و حرارت مستقیم می بیند، با دریافت گرما آسیب نبیند.
- اگر شما از بطری های پلاستیکی استفاده می کنید، مواظب باشید تا در اثر حرارت ذوب نشود.
- شیشه شیر نوزاد حداقل باید 10 دقیقه در آب جوش بجوشد.
- روزی یک بار بخش های مختلف ت شیشه شیر را بجوشانید و پاستوریژه کنید.
مدت زمان استفاده از شیشه شیر
فراموش نکنید که باید شیشه شیر پلاستیکی و سیلیکونی را هر ماه دور بیاندازید و یک شیشه نو تهیه کنید. زیرا به مرور زمان بر اثر حرارت هنگام جوشاندن شیشه و سر شیشه آسیب می بینند و باکتری ها و میکروب های بسیاری را جذب خود می کنند. در ضمن حتما سر شیشه شیر را با آب سرد بشویید چون اگر با آب گرم شسته شود منبسط شده و آلودگی ها را در خود ذخیره می کند و این آلودگی ها به دهان نوزاد منتقل می شود. به یاد داشته باشید عفونت هایی که از طریق شیشه شیر منتقل می شود خطرناک تر از آن هستند که مادران نخواهند ماهی یک بار شیشه را عوض کنند.
نکات مهم در شستشوی شیشه شیر نوزاد
هر مادری سلامت کودک خود را می خواهد و تلاش می کند تا به نکات بهداشتی توجه کند، بنابراین بهتر است به نکات زیر بیشتر توجه کنید:
- قبل از آماده کردن شیر دست های خود را بشویید و ضدعفونی نمایید.
- شیشه شیر را لافاصله پس از شستشو و خشک کردن و ضدعفونی کردن، مورد استفاده قرار دهید، زیرا در این صورت کودک شما از هر گونه آلودگی در امان خواهد بود.
- تمامی اجزای شیشه شیر را برای استریل و شستشو و همچنین جوشاندن از هم جدا کنید.
- پس از ضدعفونی شدن برای جلوگیری از آلودگی باید تمام قطعات شیشه شیر را در یک محل جداگانه و تحت پوشش قرار دهید.
- سر شیشه، پستانک و قطعات دیگر شیشه زودتر آسیب می بینند و زودتر آلوده می شوند، بنابراین بطور مرتب آنها را تعویض کنید.