molfix-مولفیکس

به اندازه کافی آهن دریافت می کنید؟

به اندازه کافی آهن دریافت می کنید؟

باردار هستید، بدن تان به دلیل تولید خون بیشتر برای حفظ و نگهداری از جنین به بیش از دو برابر مقدار عادی ماده معدنی آهن نیاز دارد، اما 50 درصد از زنان باردار نمی دانند به اندازه کافی این ماده ضروری را دریافت می کنند یا نه. مصرف مواد غذایی سرشار از آهن و مکمل نیاز بدن به این ماده معدنی را تامین می کند.

فواید آهن

بدن تان برای تولید بیشتر خون ( هموگلوبین ) در دوران بارداری به مقادیر فراوان آهن نیاز دارد. این ماده همچنین به انتقال اکسیژن از ریه ها به سایر اندام های بدن مادر و فرزند کمک کرده و از بروز کم خونی فقر آهن پیشگیری می کند.

 

زمان مصرف آهن

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا توصیه می کنند، باید مصرف دوز اندک - 30 میلی گرم - مکمل آهن از نخستین روزهای بارداری شروع شود.

 

میزان مورد نیاز آهن

بدن بانوان باردار باید روزانه 27 میلی گرم آهن دریافت کنند. بدن مادران شیردهی که کمتر از 19 سال و بیش از 20 سال دارند نیز باید روزانه 10 و 9 میلی گرم آهن دریافت کنند.

 

مواد غذایی سرشار از آهن

مواد غذایی سرشار از آهن عبارتند از: گوشت قرمز، ماکیان، مواد غذایی غنی شده و مکمل ها

برخی از مواد غذایی سرشار از آهن عبارتند از:

- جگر گاو ( 86 گرم ) - 5.2 میلی گرم

- جگر مرغ ( 86 گرم ) - 11 میلی گرم

- جو دو سر غنی شده با آهن - 11 میلی گرم

- غلات غنی شده و آماده مصرف - 18 میلی گرم

- کشمش ( نصف فنجان ) - 1.6 میلی گرم

- لوبیا قرمز ( یک فنجان ) - 5.2 میلی گرم

- عدس ( یک فنجان ) - 6.6 میلی گرم

- سویا ( یک فنجان ) - 8.8 میلی گرم

تامین ماده معدنی آهن مورد نیاز بدن از طریق مصرف مواد غذایی - به خصوص در افراد گیاه خوار و وگان - دشوار است. برای اطمینان پیدا کردن از دریافت مقادیر کافی آهن با پزشک تان مشورت کنید.

 

مصرف مواد غذایی

هم زمان با مصرف مواد غذایی سرشار از آهن باید مواد غذایی حاوی ویتامین ث - پرتقال، گوجه فرنگی و ... - را نیز در رژیم غذایی تان بگنجانید. ویتامین ث به جذب ماده معدنی آهن کمک می کند.

 

مصرف مکمل

مصرف روزانه مکمل آهن به تامین نیاز بدن به این ماده معدنی کمک می کند. مصرف مکمل ویتامین ها توسط بانوان باردار، نیاز آنها به این ماده معدنی را تامین می کند. اگر میزان آهن بند تان پایین است، پزشک تان مصرف مکمل آهن را توصیه خواهد کرد.

 

عوارض جانبی مصرف مکمل آهن

بدن انسان به روزانه 27 میلی گرم آهن نیاز دارد، اما مصرف روزانه بیش از 45 میلی گرم توسط بانوان باردار و شیرده ممنوع است. عوارض جانبی مصرف بیش از اندازه مکمل آهن عبارتند از: تهوع، اسهال، استفراغ و یبوست

استدیو عکس فیلیک

منبع: webmd