تاثیر گوجه فرنگی در افزایش قدرت باروری مردان
بر اساس آخرین مطالعات انجام شده در آمریکا گوجه فرنگی باعث افزایش باروری مردان می شود. لیکوپن Lycopene مهمترین ماده غذایی موجود در گوجه فرنگی نه تنها عامل رنگ قرمز و زیبای گوجه فرنگی است بلکه همچنین می تواند تعداد اسپرم مردان را نیز به میزان 70 درصد افزایش دهد.
لیکوپن و باروری
به گزارش روزنامه "دیلی میل" انگلیس، لیکوپن که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی به وفور در گوجه فرنگی یافت می شود می تواند به عنوان یک ماده غذایی فوق العاده تعداد اسپرم مردان را افزایش داده و قدرت باروری آنها را بهبود ببخشد. محققان مرکز درمانی کلیولند آمریکا پس از مقایسه و بازبینی یافته های حاصل از دوازده مطالعه علمی بین المللی که در مورد تاثیر آنتی اکسیدان لیکوپن بر حفظ سلامت مردان صورت گرفته بود به نتایج فوق دست یافتند.
حاصل تحقیقات انجام شده نشان داد که مصرف این ماده مغذی مهم که عامل اصلی رنگ قرمز گوجه فرنگی است نه تنها تعداد اسپرم مردان را به میزان 70 درصد افزایش می دهد بلکه سرعت حرکت آنها را بهبود بخشیده و تعداد اسپرم های غیر طبیعی را نیز کاهش می دهد.
فوائد لیکوپن بر سیستم تولید مثل مردان
یافته های حاصل از مطالعات پیشین نشان داده بود که این ماده مغذی خطر ابتلا به بیماری های پروستات ( غده ای که وظیفه تولید بخشی از مایع منی را بر عهده دارد) را کاهش داده و می تواند سیر پیشرفت سرطان پروستات را کم و یا حتی آن را متوقف کند. آشوک آگال رئیس مرکز طب تولید مثل کلیولند و سرپرست این تیم تحقیق در این خصوص می گوید: " به طور کلی لیکوپن دارای اثرات مفیدی بر دستگاه تولید مثل مردان است. و اکنون مطالعات ما به طور دقیق تر تاثیر آن را بر روی اسپرم ها نشان داده اند"
در واقع این دستاورد جدید موید پژوهش های پیشین انجام شده در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد آمریکاست که بر اساس آن "بتاکاروتن هویج، لوتئین کاهو و لیکوپن گوجه فرنگی تاثیری شگرف بر سلامت و میزان باروری اسپرم ها دارند."
اما احتیاط کنید: بهتر است برای این منظور تا حد امکان از محصولات محلی و ارگانیک استفاده کنید. زیرا به گفته دکتر ماریا راکل میراندا استاد دانشگاه فدرال سئارا واقع در کشور برزیل: " میزان ویتامین ها و مواد مغذی موجود در گوجه فرنگی های کشت شده در مزارع ارگانیک بیش از گوجه فرنگی های به عمل آمده در سیستم زراعی رایج است. علاوه بر آن میزان ویتامین C موجود گوجه فرنگی های ارگانیک 57 درصد و میزان فنول آنها نیز دوبرابر بیش از سایر گوجه فرنگی های به عمل آمده از طریق کشت صنعتی است.
آشوک آگال در خاتمه می افزاید: "گرچه حاصل این مطالعات دلگرم کننده اند ولی هنوز برای بررسی تاثیر لیکوپن بر باروری مردان به تلاش بیشتری نیاز است. در واقع حاصل این نتایج باید توسط گروهی ازبیماران که بیشترین نتیجه را از فوائد درمانی لیکوپن گرفته اند اثبات شود."
مطالب بیشتر: