molfix-مولفیکس

10 روش ترک دادن پستانک در کودکان

10 روش ترک دادن پستانک در کودکان

خیلی ها با دیدن کودکی پستانک به دهن می‌گویند:"او بزرگ شده و حالا دیگر یک نی نی کوچولو نیست!" ولی با این وجود کودک نوپای شما به هیچ وجه حاضر نیست، پستانکش را از خود جدا کند. چطور باید به کودک در ترک عادت پستانک کمک کرد؟

برای ترک دادن پستانک در کودک خود 10 روش زیر را امتحان کنید

1- با او صحبت کنید

اولین و مهمترین مرحله صحبت با کودک است. به او توضیح بدهید که دیگر باید پستانکش را دور بیندازد چون همانطور که در اطرافش می‌بیند هیچ کودک نوپایی یا آدم بزرگی پستانک نمی‌خورد. پستانک برای نی‌نی کوچولوهاست ولی او کم‌کم دارد بزرگ می‌شود و دیگر یک نی‌نی کوچولو نیست. ولی مواظب باشید که این کار را یک شبه و بدون تصمیم قبلی انجام ندهید. و هرگز کودک خود را به خاطر استفاده از پستانک مسخره نکنید.

2- از موقعیت های مناسب استفاده کنید

اگر فکر می‌کنید کودکتان با قرار گرفتن در موقعیت یا مناسبتی خاص راحت تر می‌تواند پستانکش را کنار بگذارد سعی کنید در صورت پیش آمدن چنین فرصتی از آن استفاده کنید و با این شیوه به کودک نوپایتان کمک کنید که با کنار گذاشتن پستانکش وارد "دنیای بزرگتر ها" شود.  

3- تصمیم خود را "به تدریج" عملی کنید

شیوه های مورد نظر برای ترک عادت پستانک را بطور ناگهانی عملی نکنید. مثلاً امروز تصمیم نگیرید که فردا به یکباره پستانک کودکتان را دور بیندازید. بهتر است این کار را به تدریج و به مرور زمان انجام دهید. این خود کودک است که باید تصمیم بگیرد دیگر از پستانک استفاده نکند. می‌توانید در مواقع خروج از منزل  این کار را با جا گذاشتن پستانک در خانه شروع کرده و فقط در هنگام خواب پستانکش را به او بدهید.

4- سوراخ های ریزی بر روی پستانک ایجاد کنید

بعضی از والدین با استفاده از یک قیچی و ایجاد سوراخ های ریز یک میلی متری بر روی پستانک در عرض چند هفته به نتایج خوبی رسیده‌اند. با این کار کودک دیگر از مکیدن پستانک لذت نبرده و پس از مدتی آن را کنار خواهد گذاشت. در صورت انتخاب این راه حل مواظب باشید که برش‌ها تمیز بوده و احتمال کنده شدن تکه ای از آن و بلعیدنش توسط کودک وجود نداشته باشد.

5- پستانک های اضافه را دور بریزید

وجود پستانک های متعدد در خانه باعث می‌شود که به محض دیدن ناراحتی یا بی قراری کودک در تصمیم خود سست شده و پستانکش را به او بدهید. پس فقط یکی از پستانک ها را در خانه نگه دارید و آن را هم همه جا همراه خود نبرید.

6- تخیل کودکتان را به کار بگیرید

بچه‌ها عاشق داستانند. با گفتن یک داستان تخیلی به او کمک کنید که پستانکش را کنار بگذارد. مثلا می‌توانید تشویقش کنید که یک شب پستانکش را زیر بالشش بگذارد تا "فرشته‌ها" آن را با خود ببرند و به کودکی بدهند که خیلی بیشتر از او به آن پستانک نیاز دارد!

7- برایش کتاب بخوانید

هم ذات پنداری برای رسیدن به این هدف واقعاً معجزه می‌کند! برایش کتابی بخوانید که در آن قهرمان داستان هم مثل خود او مجبور است برای همیشه با پستانک عزیزش خداحافظی کند!

8- تشویقش کنید

از همه مهمتر اینکه تشویق را از یاد نبرید، چون هیچ چیز موثرتر از تشویق نیست. یک تقویم روز شمار تهیه کنید و به ازای روزهایی که کودک از پستانکش استفاده نمی‌کند یک برچسب به آن بچسبانید. این جایزه کوچک باعث می‌شود که کودک احساس غرور کند. علاوه بر آن روز آخر هنگامی که کودک  پستانکش را برای همیشه کنار گذاشت می‌توانید "جایزه بزرگ و اصلی‌اش" را به او بدهید.

9- از دیگران کمک بگیرید

گاهی اوقات پذیرفتن نظر شخصی غیر از خودتان برای کودک بسیار آسان‌تر است. شاید اگر دندانپزشک و یا پزشک اطفال به کودکتان توضیح بدهد که چرا باید پستانکش را کنار بگذارد او راحت‌تر بتواند با این قضیه کنار بیاید. علاوه بر آن می‌توانید از یکی از قهرمان‌های مورد علاقه‌اش کمک بگیرید، مثلاً می‌توانید از یکی از دوستانتان خواهش کنید که برای این کار لباس‌های مرد عنکبوتی را بپوشد!

10- به عقب بر نگردید

فراموش نکنید که نباید به عقب بازگردید وگرنه باید همه کارها را از نو شروع کنید. محکم و مصمم باشید. این کار باید به تدریج عملی شود و ناراحتی و بی قراری کودکتان در این مدت کاملاً طبیعی است. بنابراین او را آرام کرده و به او دلگرمی بدهید، ولی به هیچ وجه برای اینکار دوباره از پستانک استفاده نکنید. چون این کار فقط باعث عقب افتادن نتیجه می‌شود و هر بار مجبور می‌شوید دوباره از نو شروع کنید.

 

مطالعه بیشتر:

1- مزایا و معایب استفاده از پستانک

2- کاهش آلرژی در نوزادان با مکیدن پستانک

3- آیا استفاده از پستانک برای نوزاد ضرر دارد؟

4- با جنبه های منفی و مثبت پستانک آشنا شوید!

 

استدیو عکس فیلیک