کاهش آلرژی در نوزادان با مکیدن پستانک
اگر تا امروز درباره گذاشتن پستانک فرزندتان در دهان خود (برای پاک کردن آن) احساس گناه می کردید، نگران نباشید زیرا با این کار فرزندتان را در برابر ابتلا به آلرژیها حمایت می کنید، البته به شرطی که از سلامت دهان، دندان و لثه های خود اطمینان کامل داشته باشید. پژوهشی جدید که روی 184 کودک صورت گرفته است، نشان می دهد، کودکانی که والدینشان برای پاک کردن پستانک، از دهان خود استفاده کردهاند، کمتر دچار آسم یا اگزما شدهاند، در مقایسه با کودکانی که والدینشان برای تمیز کردن پستانک از روشهای دیگر بهره بردهاند.
در کشورهای مرفه از هر سه کودک یکی به آلرژیها مبتلا می شود، مکیدن پستانک احتمالاً خطر ابتلاء به آلرژی در نوزادان را کاهش می دهد.
برخی از متخصصین به این مورد اشاره میکنند که در اثر کمبود قرار گرفتن در معرض میکروبها، نوزادان در برابر آلرژیهای بیضرر نیز بسیار آسیبپذیر میشوند. پژوهشگران اعتقاد دارند که قرار گرفتن در معرض باکتریهای دهان والدین در سنین خردسالی، سیستم ایمنی نوزاد را فعال میسازد و به کاهش خطر ابتلا به آلرژیها منجر میشود. دکتر استنلی فاینمن متخصص آلرژی کودکان و رئیس "کالج امریکایی آلرژی، آسم و ایمونولوژی" میگوید: بزرگترین عامل موثر برای ابتلای فرزندتان به آلرژی، ژنتیک است.
برای پیشگیری از ابتلای آلرژی در نوزادان راهحلهایی نیز وجود دارد:
- فرزندتان را شیردهی پستانی کنید. دکتر فاینمن میگوید: در واقع شیردهی پستانی به واکنش سیستم ایمنی نوزاد کمک میکند و میتواند نشانههای آلرژی را به تاخیر بیاندازد.
- خوراکیهای بسیار آلرژیک را زودتر به فرزندتان معرفی کنید. کالج امریکایی آلرژی، آسم و ایمنی امریکا براساس پژوهشی که هنوز در حال انجام است، پیشنهاد میکند که به فرزندتان از همان خوراکیهایی بدهید که خودتان مصرف میکنید، مثلاً در سن چهار تا شش ماهگی، سویا، کره مغزها و تخممرغها را به عنوان غذا به او بدهید. باید از مصرف مغزهای کامل (پسته، گردو، بادام) بدون مشورت با پزشک پرهیز کرد.
- دیدار با متخصص آلرژی کودکان. با وجود اینکه بروز نشانههای آلرژی در سالهای اولیه زندگی کودک نادر است، اما اگر فرزندتان دچار وزوز گلو، اگزمایی کنترل نشدنی یا حساسیت به غذا شد، یک متخصص آلرژی کودکان میتواند برای تشخیص دقیق به شما کمک کند.
مطالعه بیشتر:
1- آلرژی یا حساسیت نوزاد و درمان آن
2- پیشگیری و درمان آلرژی و حساسیت در دوران بارداری
3- آلرژی فصلی در دوران بارداری
4- آلرژی پوستی و حساسیت غذایی در دوران بارداری