molfix-مولفیکس

اصول و روش های ایمن سازی خانه برای کودکان

اصول و روش های ایمن سازی خانه برای کودکان

نونهالان و خردسالان کوچک، بسیار آسیب پذیرند و ناخودآگاه خود را در معرض انواع خطر ها قرار می دهند: افتادن، سوختن، مسمومیت تصادفی، واکنش آلرژیک و ... . اما سعی کنید تا نگرانی و افکار ناخوشایند را از خود دور کنید و بجای فکر کردن در مورد هر چیزی های ناگواری که می‌تواند برای فرزندتان رخ دهد، در مورد ایجاد فضایی مناسب و ایمن سازی خانه برای کودکان اطلاعات کسب کنید تا بتوانید با خیال راحت و بدون استرس با فرزندتان بازی کنید و با آرامش از زندگی خود لذت ببرید. همیشه به یاد داشته باشید که پیشگیری بهتر است.

ایمن سازی خانه برای کودکان

روش های آماده سازی و ایمن سازی خانه برای کودکان نوپا و نوزادان، تنها مستلزم اطمینان از پاکیزگی آن نمی‌شود. بلکه شامل ضدضربه ساختن آن نیز می‌شود. پس زمانی‌که قصد دارید منزل را برای ورود فرزندتان آماده کنید، این نکته‌ها را در نظر داشته باشید.

پیش از تولد فرزندتان، نگاهی منتقدانه به اطراف خانه خود بیندازید و مواردی که می تواند برای نوزادتان یا بچه ایی نوپا خطرناک باشد را ایمن سازی کنید. البته ضروری است متناسب با رشد فرزندتان و دستیابی او به هر نقطه عطفی از رشدش این کار را دوباره انجام دهید، یعنی وقتی فرزندتان توانایی غلت زدن، خزیدن و راه رفتن را یاد می گیرد، باید متناسب با شرایط فرزندتان موارد خطرناکی که می تواند سلامت او را تهدید کند ایمن سازی کنید. 

از گذاشتن بالشتک، بالش، لحاف و اسباب بازی مختلف در گهواره فرزندتان پرهیز کنید، زیرا تمام اینها خطر خفگی و حلق‌آویز شدن را به همراه دارد. با قرار دادن فرزندتان به پشت برای خواب و دوری از مصرف دخانیات و ممنوع کردن کشیدن سیگار در منزلتان، خطر مرگ در گهواره را به حداقل رسانید. و اگر با فرزندتان در یک بستر می خوابید، موارد ایمنی را رعایت کنید.

هرگز فرزندتان را روی میز تعویض پوشک یا حمام بدون حضور خودتان رها نکنید. هنگامیکه فرزندتان توانایی های جدیدی بدست می آورد و می تواند سینه خیز یا راه برود اگر در منزل پله دارید با گذاشتن دروازه‌های مخصوص مسیر ورود فرزندتان را مسدود کنید. همچنین لازم است که انواع شوینده‌ها و حشره‌کش‌ها را از زیر سینک آشپزخانه بردارید و در قفسه‌ای غیرقابل دسترس قرار دهید. اجسام کوچک را از دسترس دور نگه دارید زیرا نونهالان می‌توانند آنها را در دهان بگذارند و خطر خفگی وجود دارد.

 

در ایمن سازی خانه برای کودکان همه جوانب را در نظر بگیرید

برای ایمن سازی هر چه بهتر منزلتان بهتر است در ابتدا به این نواحی حساس دقت داشته باشید، چرا که این نواحی باید برای چند سال آینده نیز ایمن باشند:

  • مواد شوینده. این مواد را در کابینت‌های بالایی و ترجیحاً قفل‌دار نگهدارید که به دور از دسترس باشند. سعی‌کنید این مواد شیمیایی را با محصولاتی طبیعی جایگزین کنید، به این علت که این محصولات از مواد سمی کمتری برخوردارند (اما با این حال آنها را در قفسه‌ای قفل‌دار نگه دارید).
  • برای پیشگیری از سوختگی، آبگرم‌کن خود را زیر 60 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.
  • پریزهای برق. برای پوشاندن پریزهای برق از درپوش‌های پلاستیکی استفاده کنید و سیم‌ها را نیز با پوششی مخصوص ایمن سازید.
  • کشوها و درها. برای پیشگیری از اینکه نوزادتان دستش را در میان درها بگذارد، از ضامن‌های (چفت) ایمنی برای کشوها و لاستیک‌های زیر دری استفاده کنید.
  • اوجاق گاز. هرگز دسته قابلمه یا ماهیتابه را به سمت بیرون، طوری که در دسترس باشد، قرار ندهید. چراکه احتمالاً به سادگی توسط شخصی که از کنار اوجاق گاز عبور می‌کند، واژگون می‌شود. دسته ظروف را به سمت داخل و پشت اوجاق گاز برگردانید.
  • شومینه و اوجاق‌های هیزم سوز. برای پیشگیری از نزدیک‌شدن فرزندتان به شعله‌های آتش، از پوشش‌های محافظ این اجاق‌ها استفاده کنید.
  • به یاد بسپارید که ممکن است کودک فقط در 2 سانتی‌متر آب غرق شود، بنابراین سطل‌های آب و کاسه آب حیوانات را نیز از سر راه او بردارید.
  • در حمام خانه برای پیشگیری از رفتن فرزندتان به داخل آب یا انداختن اشیاء داخل توالت، از قفل در توالت و حمام استفاده کنید.
  • نخ‌های پرده. این نخ‌ها را با گیره‌ای بالا نگهدارید و آنها را به کوتاه‌ترین اندازه ممکن در آورید. آنها را روی زمین رها نکنید، چراکه ممکن است فرزندتان در نخ‌های رهاشده گیر بیافتد.
  • چاقوها یا دیگر ابزار تیز. این وسایل را در کشوهای یا قفسه‌ای قفل‌دار نگهدارید که فقط برای افراد بزرگسال در دسترس باشند.
  • دروازه‌هایی ایمن در بالا و پائین پله‌ها نصب کنید.
  • فکری برای برآمدگی ها و لبه های تیز بکنید
  • زیر میز تعویض پوشک کودک قالیچه‌ای بیاندازید، که در صورت افتادن نوزاد از وارد آمدن ضربه جلوگیری کند.
  • درصورتی که قصد استفاده از چراغ خواب را دارید، برای پیشگیری از آتش سوزی، حداقل آنرا یک متر دورتر از تخت و پرده‌ها قرار دهید.
  • اگر فرزندتان قادر به رسیدن به اسباب‌بازی‌های آویزان از بالای تختش است، آنها را از دسترسش دور کنید، زیرا ممکن است برای او ایجاد خطر کند.
  • لبه‌های تیز میزها را با پد یا پارچه‌ بپوشانید. اگر فرزندتان در گهواره خود می‌خوابد، مطمئن شوید که بین تشک و دیواره‌ی گهواره، فضای خالی‌ای وجود نداشته باشد. برای پیشگیری از گیرکردن سر کودک بین تشک و دیواره گهواره، این فضای خالی نباید بیش از 6 سانتی‌متر باشد. از نصب صحیح گهواره مطمئن شوید و هرگز عروسک‌، بالش‌ها یا ملافه‌ها را در داخل گهواره کودک رها نکنید، چرا که ممکن است باعث خفگی فرزندتان شود.

 

دوره کمک های اولیه را بگذرانید

از همه مهم‌تر اینکه نوزادان سریع رشد می‌کنند، پس به طور منظم باید برای ایمن سازی خانه برای کودکان برنامه داشته باشید. دوره کمک های اولیه را بگذرانید. شما یا افردای که مسئول مراقبت از فرزندتان هستید باید همگی دوره کمک های اولیه را بگذرانند. 

برای مواقع اضطراری آمادگی داشته باشید. تمام اعضای خانواده و همه مراقبان باید از شماره تماس با پلیس یا آمبولانس مطلع باشند.

برای خانه بسته کمک های اولیه تهیه کنید. جز تجهیزات منظم مثل پاراستامول خردسالان، باند و دماسنج، وسایل مخصوص سوختگی، یادتان باشد که در صورت سوختگی شدید باید بتوانید فورا آنها را بیابید و استفاده کنید. (در غیر این صورت تا رسیدن کمک از آب سرد جاری روی زخم استفاده کنید.)

اگر کوچولویتان دچار آلرژی شدیدی است که از آن آگاهید، بسته‌ مخصوص داروی اپینفرین را نیز در منزل نگه دارید، اما فقط در صورت چگونگی آگاهی از مصرف آن و اگر می‌دانید که واکنش فرزندتان از آلرژی است، از این دارو استفاده کنید. در غیر این صورت، فوراً آمبولانس را خبر کنید و اگر تنفس متوقف شد، از روش احیا بهره گیرید.

 

مطالعه بیشتر:

1- چگونه از قرار گرفتن کودکان در معرض اشعه ایکس جلوگیری کنیم؟

2- نحوه برخورد با گفتار بچه گانه در کودکان

3- نکات مهم در انتخاب اسباب بازی برای کودکان

4- چه آسیب دیدگی های کودک نوپا را تهدید می کند؟

 

استدیو عکس فیلیک