molfix-مولفیکس

همه چیز درباره وزن مناسب نوزادان هنگام تولد!

همه چیز درباره وزن مناسب نوزادان هنگام تولد!

همه مادران عاشق به دنیا آوردن نوزادی سالم با وزنی مناسب هستند. اما محدوده وزن مناسب چقدر است؟ دکتر برجی ایرلند متخصص زنان و زایمان درباره وزن صحیح نوزادان هنگام تولد، مطالبی را تشریح می‌ کند تا از معایب خروج از محدوده مجاز ( بیشتر یا کمتر) اطلاعات کاملی داشته باشید و در تلاش برای بارداری سالم مصمم تر شوید.

وزن مناسب برای نوزادی که دوره کامل جنینی را طی کرده است، بین 2/3 کیلوگرم تا 4/3 کیلوگرم می‌باشد، اما محدود قابل‌ قبول وزن تولد بین 5/2 تا ۴ کیلوگرم است.

در هفته ۳۶ بارداری، وزن متوسط جنین در حدود 4/2 کیلوگرم است، یعنی اگر جنین در هفته های آخر بارداری حدود ۲۰۰ گرم (یا کمی بیشتر) افزایش وزن داشته باشد، حداقل وزن او هنگام تولد حدود ۳ کیلوگرم خواهد بود.

در واقع استفاده از سونوگرافی برای تخمین اندازه و وزن جنین، فقط در سه ماهه دوم بارداری امکان‌ پذیر است. طی هفته ۲۸، میانگین وزن نوزاد حدود یک کیلو و ۶۷۰ گرم است.

قبل از پیدایش تکنولوژی امروزی، پزشکان تنها با استفاده از تجربیات شان (از طریق لمس شکم خانم های باردار) به شناسایی و تخمین وضعیت، جثه و وزن جنین می‌ پرداختند.

امروزه نیز آگاهی از وزن جنین (قبل از تولد)، شدیدا به مهارت و تجربه پزشک بستگی دارد. البته مهارت و تجربه پزشک، زمانی می تواند به پیش بینی واقع بینانه ای نزدیک شود که مادر طی دوران بارداری افزایش وزن بسیار زیادی نداشته‌ اند یا از قبل سنگین وزن نباشد، زیرا اضافه وزن می‌تواند، سنجش وزن را با مشکل مواجه کند.

وزن نوزادتان به عوامل ارثی، وضعیت تندرستی و شرایط مرتبط با بارداری شما بستگی دارد. برای مثال، خانم بارداری که به علت دیابت، زایمان القایی شده است، نوزادی سنگین‌ تر (و نه ضرورتا سالم‌تر) خواهد داشت. زایمان القایی به علت بالا بودن فشار خون نیز می‌تواند به معنای نوزادی کوچک برای زمان زایمانش باشد.

البته شما نیز می توانید در دوران بارداری کارهایی انجام دهید تا وزن جنین تان را کنترل کنید.
چیزهایی که می‌خورید، بسیار مهم هستند واقعا هوشیارانه است تا بخاطر داشته باشیم که از ماه ششم بارداری، مغز جنین تان به میزان چشمگیری در حال رشد است و شما به مقدار زیادی پروتئین در رژیم غذایی خود نیاز دارید.

غذاهای بدون کالری را کنار بگذارید متاسفانه این به معنای حذف خوراکی‌های محبوبی مثل کیک شکلاتی، غذاهای آماده و سرخ‌شده است.

سیگار نکشید... پژوهش‌ها نشان داده است که بانوان سیگاری نوزادانی کوچک‌ تر به دنیا می‌آورند.

زیاد هم بر روی موعد زایمان جثه و وزن تخمینی نوزادتان اتکا نکنید. زیرا گاهی اوقات ممکن است زایمان القائی یا به دنیا‌ آوردن زود هنگام (خیلی زود) نوزاد، سلامت او را به شدت به مخاطره بیاندازد.

زمانی‌ که شرایط به گونه ای باشد که کمک به مادر ضروری باشد، طبیعت دست‌ به کار شده و به کمک می آید. برای مثال، خانم های بارداری که به بیمار قلبی مبتلا هستند، اغلب نوزادشان را زودتر به دنیا می‌آورد، همین مسئله باعث می شود تا نوزادی کوچک تر را به دنیا آورند. به همین علت این مسئله (نوزادی کوچکتر) گاهی اوقات برای مادران بسیار جوان یا مادرانی با جثه کوچک نیز اتفاق می‌افتد.

همچنین آگاهی از این مسئله، خصوصا زمانی‌که مادر جنین سنگینی را حمل می‌کند، بسیار مهم است تا مادر بتواند قبل از شروع مراحل زایمان، خود را برای سزارین انتخابی نیز آماده کند. پاسخ به این پرسش که آیا مادران باید خطر بدنیا ‌آوردن نوزادی با وزن بیش از 5/4 کیلوگرم را از طریق زایمان واژنی بپذیرند. بسیار اهمیت دارد. زیرا در صورت گیر افتادن نوزاد هنگام تولد، نه تنها مادر زایمانی طولانی تر و مشکل تر خواهد داشت، بلکه ممکن است، نوزاد با کمبود اکسیژن حیاتی روبرو شده و به ناتوانی‌های روانی و فیزیکی او منجر شود.

جثه بانوان باردار، ضرورتا نشانگر جثه نوزاد آنها نیست. بعضی از مادرانی که طی بارداری به نظر جثه‌ای بسیار کوچک دارند، ممکن است، نوزادی با وزن مناسب به دنیا آورند، در حالی‌ که دیگرانی که به نظر دوقلو باردار هستند، نوزادی با جثه‌ای بسیار کوچک زایمان کنند. در هر صورت تا زمانی‌که پزشک از وزن جنین راضی است، زیاد به وزن و زمان تولد نوزاد فکر نکنید. به خاطر داشته باشید که جنین و استخوان لگن شما مناسب یکدیگر هستند (در ۹۷ درصد از موارد) و زمانی‌که موعد زایمان می‌رسد، مطمعناً به راحتی آنرا انجام می‌دهید.

چه کاری می‌توانید برای جنین تان انجام دهید؟ 
خطر عفونت‌ های دوران بارداری را می توانید قبل از لقاح جنین با تزریق واکسن سرخجه به حداقل برسانید. ممکن است مدفوع گربه، میوه و سبزی‌های نشسته، کارکردن بدون دستکش در باغچه شما را با خطر عفونت‌هایی از طریق خاک روبرو کند.

درصورتی‌که امکان انتقال عفونت‌ها از نزدیکی محل سکونت شما وجود دارد، بهتر است برای بالا بردن سطح ایمنی خود دست به کار شوید و درباره رفت آمد به مکان‌های عمومی خصوصا در سه ماهۀ اول ‌بارداری تان دوباره فکر کنید.

به سبک زندگی و وضعیت سلامت خود نگاهی صادقانه بیاندازید. نوشیدن الکل، کشیدن سیگار و استفاده از داروهای بدون نسخه (مگر تجویز شده باشد) می‌تواند برای جنین شما مضر باشند. در دوران بارداری رژیم غذایی شما بسیار اهمیت دارد، در هر فرصتی به سلامت مواد خوراکی خود توجه کنید.
دکتر اسمیت درباره اهمیت ملاقات با پزشک طی بارداری تاکید می‌کند. از دست دادن وقت ملاقات یا نرفتن به دیدن پزشک یا مراکز پزشکی محلی به معنای آن است که ممکن است مشکلات نهفته‌ای که امکان تشخیص و درمان زودهنگام آن وجود دارد، بدون تشخیص از نظر پنهان مانده و زندگی شما و جنین تان را با خطر روبرو کند.

خوشبختانه، اکثر جنین‌ها کوچک جثه (برای زمان بارداریشان)، بعد از تولد به سرعت و به خوبی بهبود می‌ یابند. پژوهش جدیدی به نام فرضیه بارکر، چاق کردن این نوزادان را منع می‌کند، زیرا چاق کردن این نوزادان نشان داده است که آنها در زندگی آینده خود با خطر چاقی و دیابت نوع دو مواجه می شوند. به خاطر داشته باشید بعد از تولد نوزاد، تغذیه با شیر مادر بهترین روش برای تندرست نگهداشتن آنان است.

استدیو عکس فیلیک

منبع: ترجمه: پروین عباس‌نژاد