بهترین زمان برای انجام سونوگرافی سه بعدی
سونوگرافی، فرآیندی است که از طریق امواج صوتی، تصاویری از بافتها و ارگانهای داخلی بدن انسان به دست میآید که پس از شکلگیری به مانیتور ارسال شده و با پردازش توسط دستگاه، تصویر مشاهده میشود. در سونوگرافی سه بعدی با کمک نرم افزار خاصی تصاویر دو بعدی تبدیل به عکس سه بعدی میشود.
سونوگرافی سه بعدی چیست؟
اولتراسوند سه بعدی برای بررسی دقیق اندامهاست. در حال حاضر با استفاده از این نوع سونوگرافی، امکان تشخیص به موقع ناهنجاری های جنینی خصوصا ناهنجاری های ظاهری همچون لب شکری و تصمیمگیری بهتر مورد ادامه بارداری و بررسی نتایج اعمال جراحی داخل رحمی به راحتی امکانپذیر شده است. در این سونوگرافی میتوان تمام ارگانهای جنین از سر تا نوک انگشتها را دید و به صورت دقیقتر بررسی کرد.
عوارض سونوگرافی سه بعدی برای جنین
در مورد بی ضرر بودن یا ضرر داشتن این نوع سونوگرافی هنوز چیزی ثابت نشده است ولی به خانمهای باردار توصیه میشود از انجام اولتراسوند سه بعدی به دلخواه خود خودداری کنند زیرا در حین انجام آن امواج صوتی با فرکانس بالا در یک ناحیه متمرکز شده و سبب بالارفتن دمای مایع آمنیوتیک و گرم شدن بیش از حد بافهایی همچون استخوان های جنین می شود. به همین دلیل انجام آن توسط افرادی که مهارت کافی را ندارند می تواند سبب آسیب به جنین شود. در بین مادران دیده میشود که دوست دارند سونوگرافی چند بعدی را فقط به هدف داشتن عکس یادگاری از جنین انجام دهند ولی لازم است حتما انجام ان ضرورت پزشکی داشته باشد.
بهترین زمان برای سونوگرافی سه بعدی در بارداری
سونوگرافی سه بعدی به منظور بررسی ناهنجاری ها از حدود هفته ۱۸ تا ۲۲ انجام میشود. اگر پزشک صلاح بداند که تکامل اندام های جنین پیش از تولد به روش دقیق تری بررسی شود، بهترین زمان انجام سونوگرافی سه بعدی حدود هفته 25 تا 30 می باشد، چون در هفتههای آخر به دلیل اینکه جنین بزرگتر میشود و سایز سرش تغییر میکند، تصاویر بهتری می توان از آن تهیه کرد پس از 30 هفتگی نوزاد ، سر نوزاد شما به ناحیه لگن نزدیک میشود. انجام اولتراسوند سه بعدی به شما یک تصویر واضح و روشن از چهره جنین نمی دهد. اگر جنین اختلالات آناتومیک داشته باشد، در یک اولتراسوند سه بعدی دقیق نشان داده میشود.
مطالعه بیشتر:
1- تفاوت بین سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی در بارداری
2- سونوگرافی چهار بعدی چیست و چه زمانی انجام می شود؟
3- همه چیز را در مورد سونوگرافی چهار بعدی بدانید
4- تفاوت بین سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی در بارداری