آیا برای آزمایش بارداری ناشتا باید باشیم؟
آیا آزمایش بارداری ناشتا انجام می شود؟ آیا برای انجام آزمایش بارداری باید ناشتا باشید؟ آیا ازمایش بارداری ناشتایی میخواد؟
خیر!
ولی حتما ادامه مطلب را مطالعه کنید...
آیا برای آزمایش بارداری باید ناشتا باشیم؟
بسیاری از بانوان گمان می کنند که برای انجام آزمایش بارداری باید ناشتا باشند. اما آیا این تصور درست است؟ آیا حتما باید تست بارداری ناشتا انجام شود؟ برای پاسخ به این پرسش ابتدا باید بدانید که در هنگام انجام آزمایش حاملگی چه چیزی در خون شما سنجیده می شود.
بعد از ملاقات اسپرم و تخمک و اتجام لقاح، سلول تخم لقاح یافته از لوله های رحمی به سمت رحم حرکت کرده و درون اندومتر رحم مادر لانه گزینی می کند. بعد از انجام لانه گزینی، جزایر خونی در درون سلول های تشکیل دهنده جفت ایجاد می شود که با گذشت زمان این جزایر با عروق خونی اندومتر رحم مادر ارتباط خونی برقرار می کنند. سلول های سنسشیوتروفوبلاست جفت هورمونی به نام βhCG ترشح می کنند. این هورمون در حوالی روزهای 9 ام بعد از لقاح وارد خون مادر می شود درحالی که در روز 14 بعد از لقاح، توسط کلیه ها از خون مادر گرفته شده و به درون ادرار ترشح می شود. در واقع آنچه توسط آزمایش خون بارداری سنجیده می شود، وجود یا عدم وجود همین هورمون در درون خون مادر است که ارتباطی به ناشتا بودن و یا نبودن ندارد. درحقیقت شما هر ساعتی از شبانه روز می توانید تست بارداری را انجام دهید.
نکته بسیار مهم آن است که مدت زمانی طول می کشد تا سطح هورمون مذکور در بدن مادر به مقدار قابل تشخیص توسط کیت های تشخیصی آزمایشگاهی برسد، به همین دلیل توصیه می گردد که شما برای اطلاع از باردار بودنتان یک هفته بعد از موعد مقرر قاعدگی اقدام به انجام این تست بکنید. گرچه ممکن است که انجام تست بارداری حتی در دو تا سه روز مانده به موعد پریود جواب صحیح را نشان دهد اما با توجه به آنکه در برخی افراد لقاح کمی دیرتر از حالت عادی رخ می دهد، امکان دریافت پاسخ منفی کاذب نیز وجود دارد. پاسخ منفی کاذب زمانی است که شما باردار هستید اما به علت کم بودن مقدار هورمون در بدنتان جواب آزمایش منفی گزارش می شود.
حال که می دانید آزمایش بارداری ناشتا انجام نمی شود و در حقیقت ضرورتی برای ناشتا بودن ندارد، اگر یک هفته از تاریخ مقرر قاعدگی تان گذشته و فکر می کنید باردار هستید، در هر ساعتی از شبانه روز تست بارداری بدهید.
مطالعه بیشتر:
1- آموزش و راهنمای خواندن جواب آزمایش بارداری
2- آنچه در مورد آزمایش خون و بارداری باید بدانید
3- بهترین زمان برای تشخیص حاملگی با آزمایش خون