molfix-مولفیکس

چقدر لباس تن نوزاد کنیم ، نکات مراقبت در زمستان

چقدر لباس تن نوزاد کنیم ، نکات مراقبت در زمستان

بسیاری از مادران خصوصا افرادی که برای اولین مرتبه طعم شیرین مادر شدن را می چند، می پرسند که جنس مناسب برای لباس نوزاد چیست؟ در زمستان و هنگام خروج از منزل چقدر لباس تن نوزاد کنیم؟ در پاسخ به شما می گوییم که نه تنها نوع الیافی که برای لباس بچه استفاده می شود اهمیت دارند، بلکه لازم است از چندین لایه برای برای پوشاندن دلبندتان استفاده کنید تا بتوانید درصورت لزوم مثلا در ماشین یک یا دولایه را دربیاورید. اگر می خواهید بدانید که در هر شرایطی باید چقدر لباس تن نوزاد کنیم، این متن را تا انتها مطالعه کنید.

چقدر لباس تن نوزاد کنیم؟ 

گفته می شود که با سرد شدن هوا نباید نوزاد را از خانه خارج کرد. نوزادان توان تنظیم دمای بدن را ندارند و مواجهه با هوای سرد‌ می‌تواند برای آنها خطرناک باشد.

نوزادان بسیار سریع تر از افراد بالغ دمای بدنشان را از دست‌ می‌دهند و نمی‌توانند در سرما با لرزیدن دمای بدنشان را افزایش دهند. از سوی دیگر چربی زیر پوستی کافی برای گرم نگه داشتن بدن را ندارند. برای مراقبت و گرم نگه داشتن نوزادان در فصل زمستان به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • چند لایه لباس به نوزاد بپوشانید

وقتی می پرسید که چقدر لباس تن نوزاد کنیم، بهترین جواب چند لایه پوشاندن است. اگر وقتی بیرون‌ می‌روید با یک عدد لباس و یک ژاکت احساس خوبی دارید غیر از یک لباس و یک ژاکت دور بدن نوزاد خود پتو هم بپیچید. سعی کنید بجای پوشاندن یک لباس ضخیم زمستانی به فرزندتان از لایه‌‌های نازک تر استفاده کنید مثلا لایه زیرین لباس راحتی مثل زیرشلواری و زیرپوش باشد. روی آن شلوار و تیشرت و مجدد روی آن شلواری ضخیم تر و بلوزی آستین بلند به تنش کنید. به این ترتیب در شرایط گوناگون و با توجه به دمای محیط‌ می‌توانید از پوشش او بکاهید. استفاده از کلاه، ژاکت، دستکش و کفش گرم را فراموش نکنید. بهترین الیاف برای لباس نوزاد نیز الیاف طبیعی نظیر کتان است که هوا در آن به راحتی جریان دارد.

 به عنوان یک قانون کلی، همواره به یاد داشته باشید که نوزاد شما به یک لایه لباس بیشتر از شما احتیاج دارد.

  • لباس اضافی نوزاد را در اتومبیل از تنش در آورید

یکی از مشکلات پوشاندن لباس اضافی به نوزاد زمانی که‌ می‌خواهید او را در صندلی ایمنی خود قرار دهید بستن کمربند است. شل کردن کمربند‌ می‌تواند زمینه ساز حادثه برای نوزاد باشد. در تصادف فاصله‌ای که بین کمربند و نوزاد توسط لباس پر شده است فشرده شده و این موضوع آسیب زننده است. بهترین کار این است که اتومبیل را گرم کنید و بعد لباس اضافی نوزادتان را در آورید و او را با لباس اندازه داخل صندلی‌اش بگذارید. برای پیشگیری از سرماخوردن نوزاد‌ می‌توانید تا گرم شدن فضای داخلی اتومبیل از یک پتو یا ملحفه استفاده کنید.

  • از گردش غیر ضروری بپرهیزید

اگر درجه هوا زیر صفر است یا باد و باران شدید‌ می‌آید فرزند خود را از خانه یا از داخل اتومبیل خارج نکنید. اگر هوا خیلی سرد نیست‌ می‌توانید از کاپشن و کلاه و دستکش و کفش مناسب برای گرم نگه داشتن بدن نوزاد استفاده کنید اما همیشه علایم ظاهری نوزاد را چک کنید. اگر متوجه سرخی صورت یا بالا رفتن درجه حرارت او شدید لباس او را کم کنید. اگر چشمانش اشک آلود شده و پوستش سرد است و بینی‌اش آب ریزش دارد یعنی به اندازه کافی لباس به تن ندارد و سردش است.

  • سر و پای نوزاد را بپوشانید

 اگر از کریر یا آغوشی برای حمل نوزاد استفاده‌ می‌کنید نیازی به پوشاندن لباس‌های ضخیم نیست و‌ می‌توانید از پتو استفاده کنید. در این شرایط حتما سر و پاهای نوزاد را به خوبی بپوشانید زیرا حرارت بدن از این اندام‌ها خصوصا سر نوزاد سریع تر خارج‌ می‌شود. موقع حرکت مراقب لیز خوردن و سقوط باشید. اگر نوزاد در آغوشتان است، مرتبا صورت نوزاد را چک کنید تا به سینه شما فشرده نشده باشد و تنفسش مشکل پیدا نکند.

  • از کاورهای کالاسکه استفاده نکنید

بسیاری از والدینی که نوزاد خود را کالاسکه جابجا‌ می‌کنند از یک پتو یا کاورهای مخصوص برای پوشاندن نوزاد داخل کالاسکه استفاده‌ می‌کنند. این کاورها‌ می‌تواند از جریان مناسب هوا پیشگیری کند بنابراین بهتر است بجای این کاورها از کاپشن و کلاه و کفش مناسب برای پوشاندن نوزادتان استفاده کنید.

  • دمای داخل خانه را تنظیم کنید

حال که می دانید چقدر لباس تن نوزاد کنیم، نکته بعد دمای هوای منزل است. والدین گاه نگران سرماخوردن نوزاد در اثر سرما هستند و دمای داخل اتاقش را بالا‌ می‌برند تا گرم باشد اما با بالا رفتن دمای اتاق‌ میزان رطوبت کاهش‌ می‌‌یابد و این موضوع سبب خشکی پوست نوزاد خواهد شد. بهترین دما برای اتاق نوزاد خنکی‌ای است که بتوانید آن را به راحتی تحمل کنید. زمانی که نوزاد خواب است این دما باید بین 20 تا 22 درجه سانتی گراد و در زمان بیداری بین 18 تا 20 درجه سانتی گراد باشد. تنظیم نگه داشتن دمای اتاق حین خواب نوزاد نه تنها برای سلامت پوستش بهتر است بلکه احتمال مرگ ناگهانی نوزاد در خواب را هم کاهش‌ می‌دهد. برای گرم نگه داشتن بدن نوزاد در خواب‌ می‌توانید از پتو سبک  بر روی پایین تنه و پاها استفاده کنید.

  • از خشک شدن پوست نوزاد پیشگیری کنید

سرما، کمبود رطوبت و عدم جریان مناسب هوا‌ می‌تواند سبب خشکی پوست خارش و سرخی پوست نوزاد شود. برای پیشگیری از حمام روزانه نوزاد خودداری کنید و از آب ولرم در حدود 37 درجه سانتی گراد برای حمامش استفاده کنید. مدت زمان حمام کردن نوزاد باید بسیار کوتاه باشد و از 10 دقیقه فراتر نرود. بعد از اتمام حمام از یک نرم کننده مناسب پوست نوزادان استفاده کنید " (نحوه مراقبت از پوست نوزاد)

  •  مراقب علایم هشدار باشید

 اگر متوجه لرزش‌‌های نوزاد یا سرخی پوست در دست و پا و صورت او شدید یا رنگش پرید و حالتی یخ زده پیدا کرد حتما با متخصص سریعا مشورت کنید. در این شرایط از ماساژ دادن بدن نوزاد خودداری کنید زیرا این موضوع‌ می‌تواند به پوست نوزاد آسیب برساند. بهترین کار این است که لباس‌های گرم به تن نوزاد کنید و اگر طی چند دقیقه بهبودی حاصل نشد به اورژانس مراجعه کنید. بی حالی و عدم پاسخگویی لب و صورت نیز از دیگر علایم اورژانسی در نوزادان است که با مشاهده آن باید با متخصص مشورت کنید.

یک نکته برای تازه مادران:

اگر برای اولین مرتبه طعم شیرین مادر شدن را می چشید، کاملا قابل درک است که نگه داری از نوزاد، تامین نیاز های او، فهمیدن این موضوع که الان به چه دلیل گریه می کند، به همراه بی خوابی های پیاپی و انجام سایر امورات منزل بسیار سخت و طاقت فرسا باشد. اما به شما نوید می دهیم که طولی نخواهد کشید تا افسار کارها را به دست می گیرید و به زودی همه چیز بر روی روال خواهد افتاد. احتمالا در ان زمان به جای این که بپرسید چقدر لباس تن نوزاد کنیم، دغدغه های بزرگتری برای او خواهید داشت.

مطالعه بیشتر: 

مشکلات پوستی رایج در نوزادان و شیرخواران

بهترین وضعیت های خواباندن نوزاد

علت و روش های آرام کردن گریه نوزاد

منبع: parents 

استدیو عکس فیلیک