molfix-مولفیکس

خوردن عرق نعنا در بارداری آیا برای جنین مشکلی ایجاد نمی کند؟

خوردن عرق نعنا در بارداری آیا برای جنین مشکلی ایجاد نمی کند؟

از گذشته برای درمان مشکلات گوارشی، خوردن عرقیجاتی مثل عرق نعنا سفارش شده است. نعناع گیاهی خوشبو کننده است که مصارف زیادی در آشپزی دارد. بسیاری از مردم به شکل تازه و یا خشک از آن استفاده می کنند. از نظر طب سنتی، گیاه نعناع دارای طبع گرم و خشک است. استفاده از عرق نعنا برای بسیاری از مشکلات گوارشی از جمله درد معده، سوء هاضمه و سندرم روده تحریک پذیر توصیه می شود. اما آیا خوردن عرق نعنا در بارداری برای جنین مشکلی ایجاد نمی کند؟ به عبارتی آیا خوردن عرق نعنا در بارداری مجاز است؟ با ما باشید تا همه چیز را درمورد خوردن عرق نعنا در بارداری برایتان شرح دهیم.

خوردن عرق نعنا در بارداری

 همچنین گیاه نعنا باعث افزایش کارایی سیستم ایمنی و تسکین دهنده علائم سرماخوردگی است. مشکلات گوارشی یکی از مشکلات شایع در دوران بارداری به شمار می‌رود و بسیاری از مادران با ترش کردن و ریفلاکس معده دست به گریبانند و با این سوال مواجه اند که آیا می توانند در دوران بارداری از عرق نعنا استفاده کنند.

آیا خوردن عرق نعنا در بارداری ضرر دارد؟

جواب این سوال بستگی به وضعیت مادر باردار دارد. محققان معتقدند اگر نعنا و مشتقات آن به میزان کمی مصرف شود، اثر خوبی در کاهش مشکلات گوارشی دوران بارداری دارد. چای نعنا جایگزینی برای مصرف نوشیدنی های کافئین‌دار مثل چای و قهوه است. در زمان بارداری مصرف مواد کافئین‌دار توصیه نمی شود. چرا که خوردن زیاد قهوه و چایی که دارای کافئین هستند، شانس تولد نوزاد با وزن کم را افزایش می دهند. نعنا گیاهی است که به علت داشتن مقدار زیادی متانول، باعث کارکرد بهتر عضلات معده می شود. ولی این اثر شل کنندگی می تواند روی عضلات رحم نیز تاثیر بگذارد و باعث شل شدن رحم و افزایش خطر سقط شود. توجه داشته باشید در خانم‌هایی که سابقه سقط دارند، مصرف عرق نعنا توصیه نمی شود.

در طب سنتی، نعنا جز گیاهانی است که مصرف آن باعث تنظیم و تعادل هورمون های زنانه می شود و قاعده آور است. یعنی در کسانی که مشکلات قاعدگی دارند، باعث خونریزی می شود. پس اگر شما با خطر خونریزی در دوران بارداری مواجه هستید، مصرف عرق نعنا و مشتقات نعنا را فراموش کنید.

خوردن عرق نعنا در بارداری سبب کاهش فشار خون می شود

از دیگر خواص عرق نعناع، کاهش فشارخون و حرارت بدن است. نوشیدن عرق نعنا به این دلیل که خاصیت ضد التهابی دارد، باعث آرامش و کاهش استرس می شود. به همین دلیل متخصصان طب سنتی، آن برای کسانی که مبتلا به میگرن و سردرد هستند، تجویز می کنند. ولی این گیاه خوشبو و مشتقات آن در دوران بارداری، می تواند عوارضی برای مادر ایجاد کند.

آیا خوردن عرق نعنا در بارداری عوارضی دارد؟

به طور کلی مصرف زیاد این ماده در کسانی که مستعد آلرژی هستند یا فشار خون پایین دارند ممکن است آزار دهنده باشد. مصرف زیاد عرق نعنا و چای نعنا می تواند عوارضی مثل کاهش ضربان قلب، گیجی، لرزش ناگهانی و درد ماهیچه ایجاد کند.

فواید مصرف عرق نعنا در بارداری

پژوهشگران دریافته اند که مصرف عرق نعنا برای کاهش درد، نسبت به آسپرین عوارض کمتری دارد. این ماده معطر می تواند باعث کاهش استرس مادر در دوران بارداری شود، چون خاصیت آرامبخشی دارد. تمام مشتقات نعنا، اعم از چای نعنا، عرق نعنا و یا قرص نعنا، درصورتیکه مشکل خاصی در دروان بارداری نداشته باشید، می تواند باعث بهبود عملکرد گوارشی تان شود. همچنین این ماده به عنوان یک آنتی اسپسموتیک و یا شل کننده در کاهش تهوع و استفراغ دوران بارداری نقش دارد. همچنین مصرف آن در کاهش بهبود ویار صبحگاهی هم موثر است.

بهتر است قبل از خوردن عرق نعنا در باداری به این نکات توجه کنید:

با توجه به عوارض مصرف عرق نعنا و مشتقات نعنا در دوران بارداری بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید. اگر داروی خاصی مصرف می کنید، پزشک بررسی می کند که خوردن عرق نعنا با داروی شما تداخل ایجاد می کند یا خیر. چون مصرف نعنا و مشتقات آن می تواند در اثرگذاری برخی از داروها تداخل ایجاد کند.

- اگر مشکلی برای مصرف عرق نعنا در بارداری ندارید، بازهم توصیه می شود که میزان مصرفتان متعادل باشد. اگر چای نعناع استفاده می کنید، استفاده از یک قاشق غذاخوری برگ نعنا کافی است و بیشتر از دو یا سه لیوان در روز نباید استفاده شود.

- افرادی که به گیاه نعنا حساسیت دارند و با مصرف آن دچار علائم آلرژی می شوند، نمی توانند عرق نعنا و یا هر ماده غذایی ای که از نعنا تهیه شده و حاوی آن است مصرف کنند.

- اگر برای کاهش مشکلات گوارشی مجاز به خوردن عرق نعنا در بارداری هستید، به خاطر داشته باشید که میزان مصرف آن نباید هربار بیشتر از نیم استکان باشد.

  • متخصصان معتقدند، مصرف طولانی مدت عرق نعنا درست نیست. چون ممکن است به مرور زمان حساسیت ایجاد کند.

 

بیشتر بدانید:

1- 4 روش کاهش حالت تهوع در دوران بارداری

2- آیا مصرف عرق نعنا برای درد و سفت شدن معده در بارداری مفید است؟

3- درمان اسهال در بارداری ،درمان گیاهی و خانگی اسهال در بارداری

4- خوردن نعنا در بارداری،مزایا و معایب خوردن نعنا در بارداری

استدیو عکس فیلیک