molfix-مولفیکس

تفاوت سرماخوردگی با آنفولانزا در چیست و راه درمان آن چیست؟

تفاوت سرماخوردگی با آنفولانزا در چیست و راه درمان آن چیست؟

بیشتر افراد آنفولانزا را شکل شدید تری از سرماخوردگی می دانند که البته این نگرش تا حدودی درست است. از آنجا که به علت محدودیت در مصرف داروها در دوران حاملگی لازم است از ابتلا به این بیماری های ویروسی پیشگیری کنید، در این مطلب قصد داریم ضمن تشریح تفاوت سرماخوردگی با آنفولانزا، نکات ضروری را در این رابطه برای شما شرح دهیم.

تفاوت سرماخوردگی با آنفولانزا چیست؟

سرماخوردگی و آنفولانزا هر دو ویروسی هستند. به گفته‌ی دکتر وینسنت، تفاوت در این است که در سرماخوردگی عفونت مجاری تنفسی وجود دارد، در حالی که آنفلوآنزا شدیدتر است و بر تمام بدن اثر می‌گذارد.

با سرماخوردگی دچار علایمی مثل آبریزش بینی و سرفه می‌شوید، عموماٌ تب نمی‌کنید و بین دو تا پنج روز سرماخوردگی علائم برطرف می‌شود. اما با آنفولانزا دچار گلودرد و سرفه نیز می‌شوید، همچنین با دمای زیاد بدن، سردرد، درد ماهیچه‌ای و خستگی شدید نیز مواجه هستید. بهبودی آنفولانزا نیز زمان طولانی‌تری نیاز دارد (بیش از دو تا سه هفته).

در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن مادر به شدت ضعیف می شود و همین امر سبب خواهد شد که جنین بتواند در شکم مادر نه ماه را سپری کرده و رشد و نمو پیدا کند. از طرفی ضعف سیستم ایمنی در این دوران سبب می شود که احتمال ابتلای مادر به سرماخوردگی و آنفولانزا، خصوصا در فصول سرد سال که این بیماری ها شایع تر هستند بیشتر گردد. 

اما اگر به هر حال در دوران بارداری دچار این عارضه شدید حتما به نکات زیر توجه داشته باشید:

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

حال که تفاوت سرماخوردگی با آنفولانزا را می دانید، لازم به ذکر است، اگر احساس ناخوشی می‌کنید، دمای بدنتان بالاتر از 38 درجه‌ی سانتیگراد است یا در هنگام تنفس مشکل دارید، پس وقت ملاقات با دکتر فرا رسیده است. اکنون زمان خوددرمانی نیست، زیرا بسیاری از داروهای بدون نسخه‌ی آنفولانزا هنگام بارداری ایمن نیستند و باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. می‌توانید داروی ضدویروسی مصرف کنید، اما باید با تجویز پزشک باشد.

 نترسید و وحشت‌زده نشوید. روندی محتاطانه را پیش گیرید. حالا که باردارید، بهتر است سریع‌تر در پی کمک‌های پزشکی باشید. نزد پزشکتان بروید، زیرا باید درباره‌ی داروهایی که می‌توانید هنگام بارداری استفاده کنید، از او نسخه بگیرید و مطمئن شوید که این بیماری خطری را متوجه شما و فرزندتان نمی‌کند.

آیا می‌توانم داروهای بدون نسخه‌ داروهای سرماخوردگی، آنفولانزا و مسکن درد مصرف کنم؟

فرقی نمی کند که سرماخورده اید یا دچار آنفولانزا شده اید، به هر حال خود درمانی نکنید، زیرا نمی‌توانید داروهای معمول سرماخوردگی و آنفولانزا مثل ایبوبروفن را مصرف کنید. البته برخی از داروها را می‌توانید استفاده کنید، اما تعداد آنها زیاد نیستند. همیشه پیش از مصرف هر دارویی با پزشک عمومی یا متخصص زنان و زایمان مشورت کنید یا حداقل از دکتر داروساز مشاوره بخواهید. حال که تفاوت سرماخوردگی با آنفولانزا را می دانید، درصورتی که علائمی نظیر تب شدید را در خود مشاهده کردید، حتما با متخصص زنان و یا متخصص عفونی در این باره مشورت کنید.

 

بیشتر بخوانید:

1- واکسن آنفولانزا در بارداری ضرر دارد و علائم آنفولانزا چیست؟

2- آیا سرماخوردگی یا آنفولانزا در اوایل بارداری برای جنین خطرناک است؟

3- زمان تزریق واکسن آنفولانزا در بارداری چه زمانی است؟

4- نکات مراقبتی برای بارداری در فصل پاییز

استدیو عکس فیلیک