molfix-مولفیکس

علت جیغ زدن کودکان وراه‌های پایین آوردن جیغ زدن کودکان چیست؟

علت جیغ زدن کودکان وراه‌های پایین آوردن جیغ زدن کودکان چیست؟

جیغ زدن کودکان معمولا برای والدین آنها بسیار آزاردهنده است، خصوصا در زمانی که در یک جمع نسبتا غریبه هستید و کودک شما برای چیزی که می خواهد و یا کاری که با انجام آن مخالف است، مثلا غذا خوردن، خوابیدن و ... شروع به جیغ جیغ می کند. در زیر به دلایل اعتراض‌ پر سر و صدای کودک پرداخته و راه‌هایی برای پایین آوردن صدای جیغ زدن کودکان ارائه می‌دهیم.

جیغ زدن کودکان

با شروع ۱۷ ماهگی کودک نوپا از بکارگیری تارهای صوتی خود لذت می‌برد. شما هم دنبال چیزی می‌گردید تا در گوش خود فرو کنید.

علت جیغ زدن کودکان چیست؟

در نظر اطرافیان این کار کودک شبیه آزار و اذیت است. اما در این سن ،کودک نوپا از تجربه جدیدش و این‌که می‌تواند از خود صدای بلند تولید کند،‌ بسیار لذت می‌برد. (اعتراف می‌کنم؛ گاهی جیغ زدن فقط برای سرگرمی است!). احتمالا می پرسید دلیل جیغ زدن کودکان چیست؟ واقعیت این است که کودک کنترل ضعیفی بر صدای خود دارد و شما هم قادر نیستید صدای او را کنترل کنید. او درک درستی از این‌که باید در جمع چگونه رفتار کند ندارد. همچنین وسیله ارتباطی چندانی با دنیای اطراف خود ندارد. به همین دلیل گاهی اوقات تنها وسیله ارتباطی او جیغ کشیدن است. (در ذهن کودک،‌ جیغ کشیدن به معنای هزاران کلمه است).

تمام آن‌چه باید درمورد جیغ زدن کودکان بدانید در یک کلام این است که این دوران مانند هر دوران آزار دهنده‌ای گذرا است. ماشین تولید صدای‌تان بزودی از این مرحله عبور خواهد کرد.

در برابر جیغ زدن کودکان چه کنیم؟

• صدای کلی منزل را ‌کنترل کنید. یعنی صدای تلویزیون، رادیو و صداهای پس‌زمینه زیاد نباشد و هرگز برای آرام کردن کودک سر او جیغ نکشید. به خاطر داشته باشید کودک مثل یک طوطی هرچه ببیند یا بشنود، تقلید می‌کند.

• موسیقی پخش کنید. وقتی کودک شروع به جیغ کشیدن می‌کند،‌ موسیقی پخش کنید و از کودک بخواهید با آن بخواند. مشتاق نیست؟ از او بخواهید صدای حیواناتی را که می‌شناسد تقلید کند و برخی آلات موسیقی برای او بیاورید. به طور یقین این کارها نیز پر سر و صدا خواهد بود ولی حداقل تحمل آن از صدای جیغ کودک راحت‌تر است.

• صدای خود را آرام‌تر کنید. با نگاه کردن به چشمان کودک و زمزمه کردن او را به چالش بکشانید. ممکن است نظر کودک جلب شود و حس کنجکاوی او برای درک صحبت‌های شما برانگیخته شود. (امیدواریم کودک آرام شود تا متوجه حرف‌های شما بشود).

• مفهوم «صدای داخل» و «صدای خارج» را به او آموزش دهید. در مورد این صداها توضیح دهید و برای آن مثال بیاورید که مثلا در منزل از «صدای داخل» استفاده می‌کنیم و در حیاط از «صدای خارج» استفاده می‌کنیم.

• آن را به یک بازی تبدیل کنید. روشی دیگر برای آرام کردن جیغ زدن کودک یک ساله این است که هنگام سکوت، او را تشویق به مسابقه آرام حرف زدن کنید. برای کودک زمزمه کردن کار دشواری است. (چیزی شبیه زمزمه روی صحنه تئاتر است). اما کودک دست از تلاش برنمی‌دارد، مخصوصا اگر این روش را به یک بازی تبدیل کرده باشید. «می‌تونی مانند مامان یواش حرف بزنی؟».

• کودک را بیرون ببرید. اگر با کودک در مکانی عمومی مثل رستوران هستید و کودک پر سر و صدای شما از «صدای داخل» استفاده نمی‌کند،‌ او را به بیرون از محوطه رستوران که متعلق به «صدای خارج» است ببرید. این کار را بدون اعتراض و بالا بردن صدای خود انجام دهید. (این ترفند ممکن است یک کودک بهانه‌گیر را آرام کند).

• از تشویق‌های مثبت برای حل مساله جیغ زدن کودکان استفاده کنید. وقتی کودک از صدای مناسب خود در زمان و مکان درست استفاده می‌کند، او را تشویق کنید.

 

بیشتر بدانید:

1- علت جیغ زدن کودک چیست

2- درمان پرخاشگری کودکان یک تا سه ساله، زدن و گاز گرفتن

3- با روش های پیشگیری از عصبی شدن کودک آشنا شوید!

4- بازی و فعالیت با کودکان و اثرات آن

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های علت جیغ زدن کودکان چیست؟

آیا جیغ ردن کودکان نوپا طبیعی است؟

بله. با شروع ۱۷ ماهگی کودک نوپا از بکارگیری تارهای صوتی خود لذت می‌برد و آن را به صورت جیغ زدن نشان خواهد داد.

آیا جیغ زدن کودک مانند بقیه مراحل او گذرا است؟

بله. در یک کلام این است که این دوران مانند هر دوران آزار دهنده‌ای گذرا است. ماشین تولید صدای‌تان بزودی از این مرحله عبور خواهد کرد.

وقتی کودک جیغ میزند چیکار کنیم؟

موسیقی پخش کنید. وقتی کودک شروع به جیغ کشیدن می‌کند،‌ موسیقی پخش کنید و از کودک بخواهید با آن بخواند.

با کودکی که مدام جیغ میزند چه کنیم؟

صدای کلی منزل را ‌کنترل کنید. یعنی صدای تلویزیون، رادیو و صداهای پس‌زمینه زیاد نباشد و هرگز برای آرام کردن کودک سر او جیغ نکشید. به خاطر داشته باشید کودک مثل یک طوطی هرچه ببیند یا بشنود، تقلید می‌کند.

منبع: whattoexpect