molfix-مولفیکس

زیاد بودن شیر مادر چه علائمی دارد و راه حل آن چیست؟

زیاد بودن شیر مادر چه علائمی دارد و راه حل آن چیست؟

در حالی که در هفته های ابتدایی بعد از تولد بسیاری از مادران از کم بودن و نیامدن شیرشان شکایت کرده و مدام برای زیاد شدن شیر مادر تلاش می کنند، زیاد بودن شیر مادر نیز عارضه ای است که سبب پریدن شیر به درون گلوی نوزاد می شود، طوری که نوزاد نمی تواند شیر بخورد و نیز سفت و دردناک شدن سینه های مادر و... می شود. اگر شما هم با مشکل زیاد بودن شیر مادر مواجه هستید متن زیر را بخوانید تا راهکارهای مناسبی را برای شما ارائه دهیم.

زیاد بودن شیر مادر در شیردهی چه علائمی دارد؟  

احتمالا شما نیز وقتی شیر وارد سینه هایتان می‌شود، به خوبی آنرا احساس می‌کنید. البته ممکن است در هفته‌های اول شیردهی به نوزاد تولید بیش از حد شیر را تجربه کنید، اما این وضعیت به زودی به پایان می‌رسد. تا آن زمان سینه‌های شما بیشتر اوقات سفت و دردناک هستند، حتی بلافاصله پس از شیردهی نیز ممکن است نشت شیر داشته باشید. در چنین شرایطی ممکن است فرزندتان از فشار زیاد شیر شما دچار سرفه شود و به محض جابجایی او پس از شیرخوردن استفراغ کند و احساس ناراحتی یا پر شدگی و مدفوع سبز و کف آلود داشته باشد. همه این ها نشان می‌دهد که احتمالا شما بیش از حد شیر داشته باشید. اما به محض این که سینه‌های شما با شیردهی تطابق پیدا کند، مشکل زیاد بودن شیر مادر در شیردهی برطرف می شود.

برای حل مشکل زیاد بودن شیر مادر چه کنیم؟

• در ابتدای هر شیردهی، کمی شیر را با دست بدوشید تا از فشار و تراکم آن کم شود.

• در وضعیت درازکش به پشت قرار بگیرید تا نوزاد شما بتواند جریان شیر را بهتر کنترل کند. یا از موقعیت گهواره استفاده کنید: او را روی شانه‌های خود بکشید و اطمینان حاصل کنید که سر نوزاد کمی کج می‌شود و روی مُچ دست شما استراحت می‌کند. بدن او به طور مورب روی بدن شما قرار می‌گیرد.

• آرام و صبور باشید. اجازه دهید نوزاد در طول و بعد از شیردهی استراحت کرده و غذا را هضم کند. حرکت دادن بیش از حد و سریع می‌تواند حالت تهوع در او ایجاد کند. با رشد نوزاد، او خود را با جریان شیر شما سازگار می‌کند، که در هر صورت با گذشت زمان این جریان کندتر می‌شود.

• برای جلوگیری از خیس شدن نوزاد بر اثر جریان تند شیر، از یک دستمال کتان در زیر سینه استفاده کنید و یک محافظ در زیر سینه دیگرتان برای جمع آوری شیر قرار دهید.

• اگر هنوز هم بعد از گذشت چند هفته با مشکل روبرو هستید، با یک مشاور تغذیه با شیر مادر صحبت کرده و با او درمورد زیاد بودن شیر خود مشورت کنید، آنها شما را ارزیابی می‌کنند و در صورت نیاز توصیه به شیردهی یک طرفه یا جلوگیری موقت از تغذیه برای کاهش شیر خواهند کرد.

 بیشتر بدانید:

1- همه چیز در مورد شیر دادن به نوزاد،چطور برای شیردهی آماده شویم؟

2- چه چیزهایی شیر مادر را مقوی می کند و افزایش می دهد؟

3- علل کمبود تولید شیر در مادر

4- راهکارهایی برای افزایش شیر مادر

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های مشکل زیاد بودن شیر مادر

مقدار شیرم خیلی زیاده و سینه هادر از تورم درد می کنه چیکار کنم؟

در ابتدای هر شیردهی، کمی شیر را با دست بدوشید تا از فشار و تراکم آن کم شود.

شیرم زیاده، سینه هام سفت شده و نوزاد نمیتونه بخوره چیکار کنم؟

در وضعیت درازکش به پشت قرار بگیرید تا نوزاد شما بتواند جریان شیر را بهتر کنترل کند. یا از موقعیت گهواره استفاده کنید: او را روی شانه‌های خود بکشید و اطمینان حاصل کنید که سر نوزاد کمی کج می‌شود و روی مُچ دست شما استراحت می‌کند. بدن او به طور مورب روی بدن شما قرار می‌گیرد.

فشار شیرم زیاده و میپره توی گلوی بچم، راه حل چیست؟

ابتدا کمی از هر سینه را بدوشید تا فشار شیر کمتر شود.

شیرم خیلی زیاده و نوزاد نمی تونه راحت شیر بخوره، تا کی این وضعیت ادامه داره؟

در طی ماه اول بعد از تولد، نیاز مادر با مقدار تولید شیر منطبق خواهد شد.

منبع: medela