molfix-مولفیکس

درمان های خانگی جوش های ریز نوزاد چیست ؟

درمان های خانگی جوش های ریز نوزاد چیست ؟

جوش های ریز روی صورت و بدن نوزاد که تحت عنوان آکنه نوزاد نیز شناخته می شود در حدود 20 درصد از نوزادان را مبتلا می کنند. این علائم در آکنه شیرخواران شایع تر است. آکنه شیرخواران ممکن است به صورت کیست یا ندول نیز در بدن ظاهر شود که در صورت عدم درمان و در موارد نادر ممکن است جای آن بر روی پوست باقی بماند. در این متن درمان های خانگی جوش های ریز نوزاد را برای شما شرح خواهیم داد.

آیا درمان های خانگی جوش های ریز نوزاد موثر است؟

بله، در واقع شما می توانید ضمن انتظار برای طی شدن دوره جوش های ریز روی صوت و بدن، با استفاده از راهکارهای مختلف به سلامت هر چه بیشتر پوست نوزاد کمک کنید.

1- صورت نوزاد را تمیز نگه دارید

صورت نوزاد را هر روز با آب ولرم بشویید. به خصوص زمان استحمام وقت بسیار مناسبی برای انجام این کار است. برای شستشوی صورت نوزاد استفاده از آب ساده به تنهایی کافی است ولی در صورت لزوم می توانید از یک صابون ملایم و یا محصولات پاک کننده فاقد صابونی نیز استفاده کنید. همچنین مشورت با پزشک را نیز فراموش نکنید.

استفاده از محصولات بدون رایحه خطر تحریک پوست نوزاد را کاهش می دهد.

2- از مصرف داروهای ضد آکنه خودداری کنید

داروی اریترومایسین و همچنین محصولات حاوی رتینوئید که از مشتقات ویتامین A می باشند معمولا در درمان آکنه بزرگسالان استفاده شده و مصرف آنها در نوزادان توصیه نمی شود.

همچنین از مصرف صابون های معطر، حباب حمام و یا سایر صابون های حاوی مواد شیمیایی پرهیز کنید.

3- از مصرف لوسیون ها اجتناب کنید

مصرف انواع کرم ها و لوسیون ها می تواند باعث حساسیت بیشتر پوست کودک و در نتیجه تشدید آکنه شود.

4- از اسکراب پوست کودک خودداری کنید

مالیدن پوست با حوله به منظور تمیز کردن آن می تواند منجر به تشدید آکنه شود. به جای اینکار می توانید لیف حمام را با حرکات دورانی به آرامی بر روی صورت نوزاد بکشید.

 در روش های درمان خانگی جوش های ریز صورت نوزاد، پس از شستشوی پاک کننده با استفاده از یک حوله نرم و حرکات ضربه ای آرام صورت نوزاد خود را خشک کنید.

5- جوش ها را فشار ندهید

از دستکاری و فشار دادن این نوع جوش ها خودداری کنید. این کار باعث التهاب بیشتر پوست نوزاد و تشدید عارضه خواهد شد.

6- صبور باشید

جوش های ریز صورت و بدن نوزاد معمولا عارضه بی خطری است. این عارضه با درد و خارش همراه نبوده و معمولا پس از مدتی خود به خود برطرف می شود.

در چه صورت باید به پزشک مراجعه کرد؟

هیچ درمان خاصی برای جوش های ریز صورت و بدن نوزاد وجود ندارد ولی در صورت وجود هر گونه نگرانی می توانید با یک پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. همچنین در طول معاینه می توانید سوالات خود را در مورد آکنه نوزادی پرسیده و در رابطه با سایر نگرانی های خود در مورد وضعیت سلامت نوزاد با پزشک مشورت کنید.

در صورت همراه بودن آکنه با درد و ناراحتی، جوش های سرسیاه و یا برجستگی های پر از چرک و التهاب از انجام درمان های خانگی جوش های ریز نوزاد اجتناب کرده و در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید. چنانچه پس از گذشت چند ماه از انجام درمان های خانگی در رفع جوش های ریز نوزاد، این عارضه برطرف نشد ممکن است پزشک استفاده از لوسیون بنزوئیل پراکساید 5/2 درصد را تجویز کند.

در مواردی نادر نیز ممکن است پزشک به منظور پیشگیری از باقی ماندن جای جوش ها بر روی صورت نوزاد استفاده از آنتی بیوتیک هایی نظیر اریترومایسین و ایزوترتینوئین را توصیه کند. تجویز این داروها در کودکان فقط در صورت ابتلا به آکنه های شدید ناشی از یک بیماری زمینه ای مجاز است.

آکنه نوزادی معمولا پس از بهبودی مجددا عود نمی کند ولی چنانچه کودک پیش از بلوغ دوباره دچار آکنه شد باید حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا این مساله می تواند نشانه ای از وجود یک بیماری زمینه ای باشد.

بیماری های زمینه ای و جوش های نوزادی

در مواردی نادر ابتلا به برخی بیماری های زمینه ای از جمله تومورها، اختلال هایپرپلازی مادرزادی آدرنال (CAH) و یا سایر مشکلات مربوط به سیستم غدد درون ریز باعث می شود که درمان های خانگی جوش های ریز نوزاد پاسخ ندهد.

چنانچه کودک شما دختر است در صورت مشاهده علائم هیپرآندروژنیسم از جمله رشد بیش از حد موهای صورت و یا چرب بودن غیرمعمول پوست در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید تا کودک از نظر وجود بیماری های زمینه ای مورد معاینه و بررسی های لازم قرار گیرد.

بیشتر بدانید:

1- مشکلات پوستی رایج در نوزادان و شیرخواران

2- درمان خانگی برای جوش های ریز گردن نوزاد چیست؟

3- انواع التهاب های پوستی در نوزادان و علت های وقوع آن

4- جوش های ریز روی صورت و بدن نوزاد به چه علت است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های درمان های خانگی جوش های ریز نوزاد چیست؟

آیا باید چرک جوش های بدن نوزاد را خارج کنیم؟

خیر. از دستکاری و فشار دادن این نوع جوش ها خودداری کنید. این کار باعث التهاب بیشتر پوست نوزاد و تشدید عارضه خواهد شد.

چه زمانی برای جوش های بدن نوزاد باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت همراه بودن آکنه با درد و ناراحتی، جوش های سرسیاه و یا برجستگی های پر از چرک و التهاب از انجام درمان های خانگی جوش های ریز نوزاد اجتناب کرده و در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید. چنانچه پس از گذشت چند ماه از انجام درمان های خانگی در رفع جوش های ریز نوزاد، این عارضه برطرف نشد ممکن است پزشک استفاده از لوسیون بنزوئیل پراکساید 5/2 درصد را تجویز کند.

چگونه صورت نوزاد را بشوییم؟

صورت نوزاد را هر روز با آب ولرم بشویید. به خصوص زمان استحمام وقت بسیار مناسبی برای انجام این کار است. برای شستشوی صورت نوزاد استفاده از آب ساده به تنهایی کافی است ولی در صورت لزوم می توانید از یک صابون ملایم و یا محصولات پاک کننده فاقد صابونی نیز استفاده کنید. همچنین مشورت با پزشک را نیز فراموش نکنید.

چگونه صورت نوزاد را خشک کنیم؟

مالیدن پوست با حوله به منظور تمیز کردن آن می تواند منجر به تشدید آکنه شود. به جای اینکار می توانید لیف حمام را با حرکات دورانی به آرامی بر روی صورت نوزاد بکشید. پس از شستشو با استفاده از یک حوله نرم و حرکات ضربه ای آرام صورت نوزاد خود را خشک کنید.

منبع: healthline