molfix-مولفیکس

استفراغ کودک بعد از خوردن دارو را چه کنیم؟ 6 نکته کمکی

استفراغ کودک بعد از خوردن دارو را چه کنیم؟ 6 نکته کمکی

تصور کنید که با کلی بازی و ترفند یک دارو را به خورد فرزندتان بدهید و بعد از چند دقیقه ببینید که استفراغ کرده!! استفراغ کودک بعد از خوردن دارو می تواند یک کابوس باشد خصوصا وقتی که می دانید تنظیم دوز دقیق دارو برای درمان بیماری چقدر ضروری است. در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت که با استفراغ کودک بعد از خوردن دارو چه باید کنیم و چطور جلوی این رخداد را بگیریم، با ما همراه باشید.

کودک من داروی خود را استفراغ می کند، چکار کنم؟

استفراغ کودک بعد از خوردن دارو، یک کابوس واقعی است که پدر و مادرها وقتی فرزندشان بیمار است آن را تجربه می کنند. از آنجا که در چنین شرایطی والدین نمی توانند دارویی را که پزشک تجویز کرده به فرزند خود بدهند، بنابراین بابت تشدید احتمالی بیماری فرزندشان درگیر اضطراب و دلهره می شوند.

استفراغ و بالا آوردن دارو وضعیت مهمی است که ما در کودکان با آن روبرو هستیم. این اتفاق بیشتر والدین را وحشت زده کرده و نگرانی احتمال بدتر شدن وضعیت فرزندشان را به دنبال دارد. در نهایت این امر غالبا والدین را مجبور می کند تا فرزند خود را به بیمارستان منتقل کنند. اگر شما هم با استفراغ کودک بعد از خوردن دارو آزاردهنده روبرو هستید، امید خود را از دست نداده و نگران نباشید. در این مقاله راه هایی برای کمک به شما در جهت غلبه بر این مصیبت وجود دارد، به خصوص اگر دکتر فرزندتان اصرار دارد که به کودک بیمار خود دوزهای خاصی از دارو را بدهید. پس به خواندن این نکات ادامه دهید:

نکاتی برای دادن دارو به نوزادان و کودکان

- هنگام استفراغ داروهای آنتی بیوتیک، داروی سرفه و یا تب بر، نباید اجازه دهید کودک نگرانی شما را ببیند، زیرا این اتفاق ممکن است بیزاری وی را از خوردن داروها افزایش دهد.

- مخلوط کردن داروهای مایع با مایعات دیگر مانند شیر، آب یا آبمیوه اشکالی ندارد و حتی در مواردی توصیه نیز می شود، زیرا ممکن است طعم آزار دهنده دارو را کم کرده و احتمال بلعیدن موفق دارو توسط فرزندتان را افزایش دهد.

- همچنین می توان برای ریختن دارو به دهان کودک به سرنگ متوسل شوید، اگر قصد دارید از این روش استفاده کنید، حتما بینی او را به آرامی بگیرید تا فرزندتان بوی دارو را استشمام نکند. این کار احتمال بالا آوردن دارو را کم می کند.

- برای جلوگیری از استفراغ نوزاد بعد از خوردن دارو از سرنگ استفاده کنید. اگر تصمیم گرفتید که به کمک سرنگ به فرزندتان دارو بدهید، حتما اطمینان حاصل کنید که دوز دارو در سرنگ آنقدر زیاد نباشد که فرزندتان نتواند آن را قورت دهد و یا خدای نکرده باعث خفگی او شود.

- اگر با وجود استفاده از این روش ها فرزندتان به گریه خود ادامه داده و یا همچنان از خوردن دارو امتناع می کند، موقتا تلاش برای دادن دارو را متوقف کنید. سپس سعی کنید تا او را سرگرم کنید و یا او را بخندانید تا حواسش را از اینكه اصرار دارید داروها را بخورد، منحرف کنید. وقتی در این کار موفق شدید، دوباره دادن دارو را امتحان كنید.

- برای جلوگیری از استفراغ بعد از خوردن دارو در نوزاد این امکان وجود دارد که برخی از داروهایی که به صورت کپسول وجود دارند، را باز کنید و محتویات دارویی داخل آن ها را درون غذا ریخته و به پوره میوه و آب میوه اضافه کنید. با این حال، بهتر است همیشه قبل از چنین اقدامی، از پزشک فرزندتان نظرخواهی کنید، زیرا برخی از این موارد به طور خاص در کپسول قرار می گیرند تا از تماس آن ها با زبان یا لثه جلوگیری شود و بنابراین نباید این دسته از کپسول ها را باز نمود.

در انتها به یاد داشته باشید که مقدار دارویی که فرزند شما آن را بلعیده و همچنین مقدار استفراغ او را یادداشت کنید تا در هنگام تلاش مجدد برای دادن دارو به فرزندتان، خطر دادن دوز اضافی برای او ایجاد نشود.

امیدواریم با دانستن این نکات درمورد استفراغ کودک بعد از خوردن دارو در دادن هرچه بهتر داروها به فرزندتان موفق شوید.

 مطالعه بیشتر:

استفراغ در نوزادان ، علل و درمان

بالا آوردن نوزاد به چه مقدار طبیعی تلقی می شود؟

درمان استفراغ نوزاد ،برای درمان استفراغ نوزاد چه کنیم؟

علت استفراغ نوزاد چیست و آیا استفراغ نوزاد یک امر طبیعی است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های استفراغ کودک بعد از خوردن دارو

چیکار کنیم تا نوزاد دارو را بالا نیاورد؟

برای جلوگیری از استفراغ نوزاد بعد از خوردن دارو از سرنگ استفاده کنید. اگر تصمیم گرفتید که به کمک سرنگ به فرزندتان دارو بدهید، حتما اطمینان حاصل کنید که دوز دارو در سرنگ آنقدر زیاد نباشد که فرزندتان نتواند آن را قورت دهد و یا خدای نکرده باعث خفگی او شود.

آیا می توانم دارو را با شیر کودک مخلوط کنم؟

اگر پزشک تاکید نکرده باشد که دارو را به تنهایی به کودک بدهید بله. مخلوط کردن داروهای مایع با مایعات دیگر مانند شیر، آب یا ابمیوه اشکالی ندارد و حتی در مواردی توصیه نیز می شود، زیرا ممکن است طعم آزار دهنده دارو را کم کرده و احتمال بلعیدن موفق دارو توسط فرزندتان را افزایش دهد.

چرا بهتر است دارو را با سرنگ به کودک بدهیم؟

همچنین می توان برای ریختن دارو به دهان کودک به سرنگ متوسل شد، اگر قصد دارید از این روش استفاده کنید، حتما بینی او را به آرامی بگیرید تا فرزندتان بوی دارو را استشمام نکند. این کار احتمال بالا آوردن دارو را کم می کند.

چگونه داروهای کپسولی را به کودک بدهیم؟

این امکان وجود دارد که برخی از داروهایی که به صورت کپسول وجود دارند، را باز کنید و محتویات دارویی داخل آن ها را درون غذا ریخته و و به پوره میوه و آب میوه اضافه کنید. با این حال، بهتر است همیشه قبل از چنین اقدامی، از پزشک فرزندتان نظرخواهی کنید، زیرا برخی از این موارد به طور خاص در کپسول قرار می گیرند تا از تماس آن ها با زبان یا لثه جلوگیری شود و بنابراین نباید این دسته از کپسول ها را باز نمود.

منبع: baby-arabia