آیا دیسک کمر در بارداری خطرناک است ودرمان درد دیسک کمر چیست؟
یکی از دردهای آزار دهنده ای که با پیشرفت بارداری و رشد جنین می تواند خود را نشان دهد درد ناشی از آسیب به دیسک بین مهره های لومبار یا مهره های کمری است که اصطلاحا به آن دیسک کمر در بارداری می گوییم. در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که برای درمان درد دیسک کمر در بارداری چه راهکارهایی پیش روی شما وجود دارد.
دیسک کمر در بارداری
دیسک کمر دردناک است. این عارضه در دوران بارداری با افزایش وزن و فشار بر روی مهرهها شدیدتر خواهد شد. در برخی موارد، نه تنها بانوی باردار نشانههای دیسک کمر ندارد، بلکه ممکن است از وجود این عارضه نیز خبر نداشته باشد. از طرف دیگر دیسک کمر ممکن است در دوران بارداری با رشد جنین شدیدتر شود.
آیا بارداری ممکن است باعث دیسک کمر شود؟
اول و مهمتر از همه اینکه بارداری دلیل اصلی ایجاد دیسک کمر نیست، مگر اینکه بیمار از عارضهای شدید مانند پوکی استخوان رنج ببرد یا به تازگی دچار آسیب از ناحیه کمر شده باشد. بعید است بانویی به دلیل بارداری دچار دیسک کمر شود. همانطور که اشاره کردیم، ممکن است بسیاری موارد در دوران بارداری منجر به دیسک کمر شود، مانند بیماری زمینهای، آسیب قبلی یا آسیب تازه. با وجود این، تجربه کمردرد در بانوان باردار به دلیل تغییراتی که در بدن آنها و فشاری که بر مهرهها وارد میشود، طبیعی است.
اگر بخواهیم واقعبینانه بنگریم، دیسک کمر در مردان ۳۰ تا ۵۰ ساله بیشتر شایع است. البته به این معنا نیست که بانوان از این قاعده مستثنی هستند. بانوان حتی در جوانی نیز ممکن است به دیسک کمر دچار شوند. در حقیقت، ۹۰ درصد افراد بین ۲۵ تا ۵۵ سالگی، دچار مشکل در مهرههای تحتانی کمر خود خواهند شد. فتق دیسک بالای L4/L5 و L5/S1 در افراد بالای ۵۵ سال شایع است.
علائم دیسک کمر در بارداری چیست؟
مهمترین علامت دیسک کمر در دوران بارداری دردی شدید و تیر کشنده است که از انتهای ستون فقرات شروع شده، و از لگن به درون پاها و خصوصا پشت ساق پا کشیده می شود. درد دیسک کمر در بارداری حتی ممکن است باعث شود که مادر باردار نتواند راه برود و همین امر سبب اضافه وزن بیشتر شده درنتیجه تاثیر دیسک کمر در بارداری را شدیدتر خواهد کرد.
آیا دیسک کمر در بارداری خطرناک است؟
بانوانی که در دوران بارداری به دیسک کمر متوسط تا شدید دچار میشوند، باید روحیهای مثبت داشته و تحت نظر متخصص باشند. موارد خفیف تا متوسط این عارضه معمولا مشکلی برای مادر و نوزاد ایجاد نمیکند؛ اما موارد شدید آن نیاز به درمان یا جراحی دارند.
بیماران باید آگاه باشند که درد کمر و لگن مخصوصا در سه ماهه سوم بارداری شایع است. داشتن ذهنیتی مثبت و بالا بردن دانش خود در مورد دیسک کمر، برای داشتن یک بارداری آرام و بدون مشکل ضروری است. اگر درد دارید در مورد درمانهای پیشنهادی (استفاده از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی، استراحت، تمرینهای ورزشی ایمن و غیره) با پزشک متخصص زنان مشورت کنید، تا دچار جراحات و دردهای آتی نشوید.
درمان دیسک کمر در بارداری
ممکن است پزشک پیشنهاد کند با یک جراح متخصص ستون فقرات مشورت کنید، تا پس از زایمان، با روشهای درمانی غیرتهاجمی یا جراحی، مشکل خود را برطرف کنید. در حال حاضر، درمانهای محافظهکارانه (سنتی) وجود دارد که ممکن است کمی از درد دیسک را کاهش دهند. لطفا قبل از انجام هر کدام از کارهای زیر با پزشک متخصص خود مشورت کنید:
• درمان فیزیکی با استفاده از تمرینهای کششی مخصوص دوران بارداری
• طب سوزنی
• یخ درمانی و حرارت درمانی
• استفاده از دستگاههای TENS برای کاهش درد
پزشک متخصص ممکن است به منظور جلوگیری از مشکلات بعدی، تا زمان زایمان، استراحت مطلق بدهد. برای سلامتی و امنیت کودک لازم است به دستور پزشک و متخصص عمل کنید. همانطور که قبلا گفته شد برای درمان دیسک کمر در بارداری، میتوانید با جراح ستون فقرات در مورد عمل جراحی پس از زایمان مشورت کنید.
مطالعه بیشتر:
روش های درمان کمر درد در دوران بارداری
10 نکته برای جلوگیری یا پیشگیری از کمر درد بارداری
کمر درد در بارداری از چه ماهی آغاز می شود و نشانه چیست؟
دلیل کمر درد شدید در بارداری وفرق آن با درد کمر در طی زایمان