molfix-مولفیکس

کمر درد در بارداری از چه ماهی آغاز می شود و نشانه چیست؟

کمر درد در بارداری از چه ماهی آغاز می شود و نشانه چیست؟

آیا باردار هستید و کمر درد شما را آزار می دهد؟ آیا به دنبال روشی برای رها شدن از این درد مزمن هستید؟ متاسفانه کمر درد در بارداری یکی از بخش های ناخوشایند این دوران است ولی جای نگرانی وجود ندارد چون به راحتی می توانید با کمک راهکارهای بسیار ساده ای کمر درد در بارداری را تسکین دهید.

 کمر درد از جمله دردهای ناتوان کننده خصوصاً در طی دوران بارداری است زیرا در این دوران علاوه بر تغییراتی فیزیکی بخصوصی که بدن شما دارد، تعداد روش های درمانی و حتی داروهایی که می توانید استفاده کنید، محدود می شوند. اما بدانید که اگر به موقع، یعنی در مراحل ابتدایی اقدام به درمان کمر درد بارداری کنید، می توانید تا حد زیادی آن را تسکین دهید. اگر به دنبال این سوال هستید که کمر درد در بارداری از کی شروع میشه؟ معمولا کمر درد در سه ماه دوم بارداری آغاز می شود زیرا در این دوران افزایش هورمون ریلکسین اثر قابل توجهی بر روی عضلات و مفاصل مادر می گذارد. بعلاوه افزایش وزن و برجسته شدن شکم می تواند کمر درد در بارداری را تشدید کند.

کمر درد در بارداری نشانه چیست؟

اگر می خواهید بدانید که کمر درد در حاملگی نشانه چیست باید دو نکته را به شما متذکر شویم. اول این که کمر درد در بارداری به علت افزایش هورمون ریلکسین و اثر آن بر عضلات و مفاصل ایجاد می شود بنابراین داشتن کمی کمر درد در بارداری طبیعی محسوب می شود. اما اگر درد بسیار شدید و غیر قابل تحملی دارید باید به پزشک مراجعه کنید. شاید این درد شدید به علت برخی مشکلات سلامتی همانند انحراف ستون فقرات و ... ایجاد شده است. در چنین مواردی پزشک با انجام معاینات لازم علت درد شدید را تشخیص داده و راهکارهایی برای کاهش کمر درد بارداری به شما توصیه خواهد کرد.

آیا درد کمر در بارداری طبیعی است

بله، کمر درد در بارداری طبیعی است و یکی از شایع ترین عوارض مربوط به دوران بارداری محسوب می شود. در حدود 50 تا 70 درصد مادران باردار از این عارضه شکایت دارند. اما لازم است بدانید کمر درد در بارداری و جنسیت جنین هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند.

چه عواملی کمر درد در بارداری را تشدید می کند؟

برخی موارد وجود دارند که شانس بروز کمر را در دوران بارداری شما افزایش می دهند، این موارد شامل:

  • سابقه ی کمر درد در بارداری قبلی
  • ضعف عضلات شکم به علت جراحی و ...
  • کم بودن انعطاف پذیری بدن
  • نشستن طولانی مدت
  • بارداری چند قلویی

کمر درد در بارداری دوم

 کمر درد در بارداری دوم نیز به همان دلایلی رخ می دهد که ممکن است در بارداری اولتان دچار کمر درد شوید. اما اگر فاصله میان دو حاملگی شما بسیار کم باشد و یا بعد از بارداری اول به فکر بازیابی بدنتان نباشید، همانند تغذیه مناسب، مکمل های دوران شیردهی، ورزش و ... احتمال ابتلا به کمر درد شدید در بارداری های بعدی بیشتر خواهد بود.

 چگونه می توان کمر درد بارداری را تسکین داد؟

اگر به هر دلیل به این عارضه مبتلا شده اید، برای کاهش درد آن از روش های زیر استفاده کنید:

  • انجام ورزش های سبک را در برنامه ی روزانه ی خود بگنجانید: اگر تاکنون ورزش نکرده اید و یا گمان می کنید که با حرکت کردن و انجام تمرینات ورزشی کمر درد شما بدتر می شود، بهتر است که انجام روزانه ی حرکات ورزشی سبک مانند پیاده روی و شنا کردن را در برنامه ی خود بگنجانبد و اثر حیرت انگیز آن را در کاهش کمر دردتان مشاهده کنید.
  • کفشتان را عوض کنید: اگر هنوز همان کفش های پیش از بارداری خود را می پوشید، کمردردتان نشانه ی آن است که باید استفاده از آنها را متوقف کنید. استفاده از کفش های طبی و مناسب بارداری یکی از مهم ترین راهکارهاست.
  • ماساژ بگیرید: استفاده از ماساژ روشی است برای کاهش درد بیشتر قسمت های بدن از جمله کمر گزینه ی بسیار مناسبی است.
  • پاهای خود را بالا بگذارید: قرار دادن کف پاها بر روی زمین در هنگام نشستن سبب فشار بیشتر بر روی عضلات پشت می شود، بنابراین با قرار دادن پاهای خود بر روی یک صندلی و یا هر چیز دیگری از وارد شدن فشار بیش از حد جلوگیری کنید.
  • حمام آب گرم بگیرید: آب گرم معجزه می کند. تمامی دردها را تسکین می دهد. برای کاهش کمر درد خود هر روز در وان آب گرم غوطه ور شوید.
  • کمر بند بارداری بپوشید: این کمربند ها به گونه ای طراحی شده اند که وزن شکم را مهار کرده و کمر را صاف نگه می دارند و همچنین از قرار گیری بدن در پوزیشن نامناسب جلوگیری خواهند کرد. استفاده از این کمربند در کاهش کمر درد خصوصاً در ماه های آخر بسیار مفید است.
  • از بالش های بارداری استفاده کنید: در هنگام خوابیدن از بالش های مخصوص بارداری استفاده کنید یا یک کوسن بین زانوهای خود قرار دهید، این کار سبب می شود که فشار کمتری به مفاصل لگن و کمر وارد شده و کمر درد کاهش یابد.
  • از توپ تنیس استفاده کنید: استفاده از توپ تنیس نه برای بازی؛ بلکه برای این کار توصیه می شود که همسر شما با فشار ملایمی آن را بر روی نواحی از کمرتان که درد می کند بغلتاند، با این کار دسته های عضلانی که دچار اسپاسم شده اند تا حدودی از انقباض خارج شده و کمر درد بهبود می یابد.
  • با دقت اشیاء را بلند کنید: اگر دائماً از کمر درد رنج می برید برای بلند کردن اشیاء هرگز نباید از ناحیه ی کمر خود خم شوید، بلکه با خم کردن زانوها (وضعیت اسکات) سعی کنید تا به زمین نزدیک شوید.
  • طب سوزنی را امتحان کنید: امروزه پزشکان امراض فراوانی را به کمک طب سوزنی درمان می کنند، می توانید برای کاهش کمردرد خود این روش را تحت نظر متخصص طب سوزنی امتحان کنید. این کار سبب افزایش جریان خون، کاهش انقباضات دسته های عضلانی، در نتیجه کاهش کمر درد خواهد شد.

 توجه داشته باشید، طب سوزنی می تواند علاوه بر تسکین کمر درد در بارداری دردهای زایمانی را نیز القا کند، بنابراین برای انجام آن نزد پزشک متخصص بروید.

 

مطالعه بیشتر:

 تمرینات ورزشی برای کاهش کمر درد در دوران بارداری

 10 نکته برای جلوگیری یا پیشگیری از کمر درد بارداری

 علت کمردرد شدید در هفته های اول بارداری چیست؟ درمان و پیشگیری

 روش های درمان کمر درد در دوران بارداری

استدیو عکس فیلیک

منبع: https://momlovesbest.com/back-pain-during-pregnancy