تعریق شبانه کودک،علت تعریق شبانه کودک چیست؟
ثابت شده است که کودکان برای سلامت جسمی و رشد شناختی خود به مقدار مناسبی از خواب شبانه نیاز دارند. ما نیز بهعنوان والدین سعی میکنیم شرایط لازم برای قانون طلایی هشت ساعت خواب شبانه را برای کودک فراهم کنیم. احساس رضایت از اینکه کودک شما خواب مورد نیاز را دریافت میکند تنها راه خواب آسوده برای خود شما نیز محسوب میشود. اما اگر متوجه شوید کودک در خواب احساس ناراحتی میکند یا نمیتواند وارد خواب عمیق شود، این موضوع میتواند شما را نگران کند. یکی از دلایل بیخوابی میتواند تعریق شبانه کودک باشد. گاهی والدین متوجه میشوند لباسخواب کودک خیس آب است اما کودک تب ندارد. در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت که علت تعریق شبانه کودک چیست و آیا عرق شبانه کودکان جای نگرنی دارد یا نه؟
تعریق شبانه در کودکان نشانه چیست؟
تعریق شبانه کودکان ناشناخته یا نادر نیست. تعریق شبانه دلایل بسیاری دارد، بنابراین سعی کنید این دلایل را بشناسید تا بتوانید در رفع آن بکوشید.
چه چیزی باعق تعریق شبانه کودکان میشود؟
بدن ما بر اساس دمای بیرونی، دمای بدن را تنظیم میکند. اما از آنجا که تمام سیستمهای جسمانی کودک هنوز رشد کامل نکرده است، ممکن است بدن او نتواند دمای بدن خود را بهخوبی تنظیم کند. بنابراین اگر دمای بیرون گرم باشد، ممکن است بدن کودک نتواند خود را با آن تطبیق دهد. از آنجا که اندازه غدد تعریق برای بدن کودک بسیار بزرگ است، باعث تعریق اضافه میشوند.
سوای این، دلایل مختلفی باعث تعریق شبانه میشود، نظیر موارد زیر:
- استفاده از پتو یا روانداز ضخیم برای کودک
- نبود جریان هوای مناسب در محل خواب کودک
- لباسخواب کودک از موادی ساخته شده که هوا از آن عبور نمیکند، مانند پلیاستر یا ویسکوز
- کودک در نتیجه تشویش یا استرس کابوس میبیند
- عفونتی که باعث شود دمای بدن بالا برود
- تاثیر مصرف هرگونه دارو
- اضافهوزن نیز میتواند کار بدن را تا اندازهای مختل کند و باعث تعریق زیاد شود
- شام پرادویه که هضم آن برای کودک دشوار باشد
- مشکل تنفسی کودک هنگام خواب
- کودک سرماخورده است یا سرفه میکند و راه بینی او بسته شده
- محیط گرم
- کودک مبتلا به مشکلات مهمی مانند پرکاری تیروئید، دیابت، مشکل قلبی مادرزاد، فشار خون بالا، اختلال هورمونی، اختلال سوختوساز و غیره است.
چگونه میتوان با تعریق شبانه کودک مقابله کرد؟
بسیاری از کودکان دچار تعریق شبانه میشوند و نباید از این بابت نگران باشید. پیش از مراجعه به پزشک اطفال برای تشخیص مشکل، توصیههای زیر را برای مقابله با تعریق شبانه در نظر بگیرید:
- روی کودک را زیاد نپوشانید. به اندازه خودتان روی او پتو بیندازید.
- اطمینان حاصل کنید که دمای اتاق خواب کودک مناسب است.
- به کودک یک لایه لباسخواب نخی بپوشانید. همین باید کافی باشد.
- با کودک حرف بزنید و درباره روزی که گذرانده از او سؤال کنید تا مطمئن شوید چیزی در مدرسه یا جای دیگر باعث اضطراب یا نگرانی او نشده است.
- قبل از خواب به کودک غذای پرادویه ندهید.
- به پزشک اطفال در مورد داروهایی که مصرف میکند اطلاعرسانی کنید.
اگر هیچکدام از این توصیهها برای برطرف کردن تعریق شبانه کودک کارساز نبود، ممکن است دلیل تعریق شبانه کودک چیز دیگری باشد و کودک مبتلا به پرکاری تیروئید، دیابت، مشکل قلبی مادرزاد، فشارخون، اختلال هورمونی، اختلال سوختوساز یا این قبیل باشد. بنابراین به پزشک مراجعه کنید و تمام نشانههای همراه با تعریق زیاد را به اطلاع پزشک برسانید.
مطالعه بیشتر:
آپنه خواب در کودکان چه نشانه هایی دارد؟
دمای طبیعی بدن کودکان و نوزادان چقدر باید باشد؟
عرق كردن نوزاد هنگام شير خوردن به چه علت است؟
روش های پیشگیری و درمان عرق سوز شدن پوست نوزاد