molfix-مولفیکس

چکار کنیم خواب نوزاد عمیق شود؟ نکاتی در موردخواب روزانه کودک

چکار کنیم خواب نوزاد عمیق شود؟ نکاتی در موردخواب روزانه کودک

آیا وظایف شبانه روزی مادرانه شما را خسته کرده و به یک خواب عمیق و طولانی احتیاج دارید؟ بدون شک وقتی نوزادتان بیدار است امکان خوابیدن برای شما وجود نخواهد داشت و وقتی که او را می خوابانید نیز خواب او عمیق نشده و خیلی زود از خواب می پرد!! به همین سبب می پرسید که چکار کنیم خواب نوزاد عمیق شود تا خودتان هم بتوانید با یک خواب راحت کمی خستگی را از بدنتان دور کنید. بنابراین اگر می خواهید بدانید که چه کار کنیم خواب کودک عمیق شود، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

چه کار کنیم خواب نوزاد عمیق شود؟

نکاتی در مورد خواب روزانه نوزاد و تنظیم عادتهای مناسب برای خواب او این نکات به بهبود زمان خواب کودک کمک کرده و با استفاده از آن می توان کاری کرد کودک مدت زمان بیشتری بخوابد.

• یک برنامه خواب هر روزه برای نوزاد تنظیم کنید: شاید تنظیم یک برنامه خواب برای نوزاد منطقی به نظر نرسد، اما با تنظیم چنین برنامه ای مطمئن می شوید که الگوی خواب روزانه او برنامه ای درست و قابل اعتماد است و او می تواند هر شب رأس ساعت مشخصی به خواب برود. این یک نکته کلیدی برای پاسخ به سوال چکار کنیم خواب نوزاد عمیق شود است.

• از قبل برنامه ریزی کنید: نوزادتان اگر جای خوب و مناسبی برای خواب داشته باشند، خواب بهتری نیز خواهند داشت. هر چند ممکن است در طول پیاده روی صبحگاهی مادر، چرت کوتاهی بزند اما ایده آل این است که در اتاق خواب و گهواره خود بخوابد. وقتی در منزل هستید، همیشه نوزاد را برای خواب در گهواره اش قرار دهید. هیچ وقت اجازه ندهید به مدت طولانی در صندلی ماشین یا کالکسکه بخوابد. به این نکته توجه داشته باشید که فرزندتان صبح ها یا عصرها چه زمانی خسته می شود و به خواب نیاز دارد، سعی کنید در آن ساعت ها در منزل بمانید.

• سرتان را شلوغ نکنید: وقتی قرار است کارهای زیادی را در یک روز انجام دهید، برنامه ریزی برای خواب دشوار می شود، یعنی نوزاد به جای اینکه در زمان خواب خود آرامش لازم را داشته باشد، شما با عجله مشغول انجام کارهایتان هستید. زمان کوتاهی برای خواب در نظر بگیرید و از برنامه ریزی فشرده پرهیز کنید.

• علائم خواب آلودگی نوزادان را بشناسید: وقتی نوزاد چشمان خود را می مالد و شروع به بی قراری می کند می خواهد به شما بگوید که زمان خوابش فرا رسیده است. روی هم آمدن پلک ها، خمیازه کشیدن، نق نق کردن و مالیدن چشمها نشانه خواب است. با مشاهده این علامت ها فرزندتان را در بستر قرار دهید تا بخوابد.

• حواستان به اصول اولیه باشد: اگر سایر نیازهای اساسی نوزاد تامین شود، او راحت تر به خواب می رود. یعنی بهتر است قبل از خواب پوشکش را تعویض کنید و به اندازه کافی سیر باشد. در این صورت به مدت طولانی تری خواهد خوابید.

• نوزاد را در جای آرام و ساکت بخوابانید: نوزادانی که هنوز توانایی غلت زدن ندارند می توانند در تخت نوزادی، گهواره یا تشک بخوابند و نیازی به فضای خواب بزرگ ندارند. برای راحتی بیشتر، بالاتنه نوزاد را قنداق کنید. توجه داشته باشید که حتی هنگام خواب روزانه، نوزادان همیشه باید به پشت بخوابند.

• مراقب دمای اتاق باشید: دمای ایده آل اتاق برای نوزادان، در تابستان و زمستان ، بین 20 تا 22 درجه سانتی گراد است. اتاق خیلی سرد چرت کودک را پاره می کند و اتاق خیلی گرم می تواند به خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد منجر گردد.

• کودک را برای خواب آماده کنید: نوزاد باید قبل از چرت زدن، آرامش لازم برای خواب را به دست آورد. قطع کردن بازی کودک و بردن او برای خواب پیامد خوشایندی برای او و مادرش به همراه ندارد. بهتر است قبل از خواب، پرده ها را بکشید و موسیقی ملایمی بگذارید یا برایش لالایی بخوانید تا کم کم به آرامش برسد و به خواب فرو رود.

• قبل از خواب، به اندازه کافی او را به فعالیت وا دارید: هر چه کودک بیشتر فعالیت کند، خواب راحت تری دارد. با او حرف بزنید، بازی کنید و برایش آواز بخوانید تا سرگرم شود. کودک را روی شکم بخوابانید و سپس او را از پشت در آغوش بگیرید تا فضای جدیدی را ببیند. هر فعالیتی که کودک دوست داشته باشد برای سوزاندن انرژی و آمادگی او برای خواب، مناسب است و می توانید در ساعت های بیداری انجام دهید.

• مداخله کنید: اگر کودک خیلی زودتر از خواب بیدار شد و فکر می کنید می تواند مدت بیشتری بخوابد، به جای بلند کردن او، به آرامی او را تکان دهید و برایش لالایی بخوانید. به این ترتیب کودک دوباره می تواند بخوابد و به اندازه کافی استراحت کند.

• خواب روز را فدای خواب شب نکنید: فکر نکنید اگر کودک روز نخوابد، شب بیشتر می خوابد. اینطور نیست. در این صورت با کودکی خسته و کلافه ای مواجه می شوید که اصلاً نمی تواند بخوابد.

حال که می دانید چکار کنیم خواب نوزاد عمیق شود، راهکارهای ذکر شده را امتحان کنید تا دریابید کدامیک بر روی فرزند شما موثر خواهد بود.

 بیشتر بدانید:

1- چند توصیه برای تنظیم الگوی خواب نوزادان

2- باورهای نادرست در مورد خواب نوزاد

3- خواب و تغذیه نوزاد در روزهای نخست زندگی

4- الگوی خواب شیرخواران از تولد تا سه ماهگی

منبع: whattoexpect

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های خواب نوزاد

آیا درنظر گرفتن یک ساعت خواب مشخص برای نوزاد صحیح است؟

بله. این کار به بهبود کیفیت و کمیت خواب نوزاد کمک بسیار زیادی می کند.

آیا برای بهبود خواب شب می توانیم مانع از خواب نوزادان در طی روز شویم؟

خیر. این کار با کلافه کردن نوزادان و شیرخواران مانع از خواب خوب در هنگام شب خواهد شد.

نوزادم شب ها بارها بیدار میشه و اصلا خواب خوبی نداره طبیعی است؟

بیدار شدن مکرر نوزادان خصوصا قبل از شش ماه طبیعی است به مرور و با شروع تغذیه تکمیلی مدت طولانی تری سیر می مانند و کمتر در شب از خواب بیدار می شوند.

آیا بازی کردن با نوزاد در بهبود خواب او کمکی می کند؟

بله بازی هایی که زیاد هیجانی نیستند با خسته کردن کودک سبب بهبود خواب او خواهند شد.