علائم ضعیفی چشم در کودکان و علل کاهش بینایی در کودکان چیست؟
کاهش یا از دست دادن بینایی به این معنی است که بینایی فرد در حد "طبیعی" اصلاح نمی شود. علل کاهش بینایی در کودکان بسیار متفاوت و گسترده است و می تواند ناشی از موارد زیادی باشد. در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که علائم ضعیفی چشم در کودکان چیست و چنانچه علائم ضعیفی چشم کودکان را مشاهده کردید، چه باید بکنید.
چه عواملی باعث از دست دادن بینایی می شوند؟
از دست دادن بینایی و کاهش آن، می تواند در اثر آسیب به خود چشم، در اثر شکل گیری نادرست چشم یا حتی در اثر مشکلی در مغز ایجاد شود. از دست دادن بینایی می تواند در هر زمان از زندگی فرد رخ دهد به طوری که حتی ممکن است نوزادان از بدو تولد قادر به دیدن نباشند و از رحم مادر به این شکل پا به دنیایی جدید بگذارند.
فرزند من چه موقع باید از نظر علائم ضعیف شدن چشم در کودکان بررسی شود؟
همانطور که اشاره کردیم، کاهش و از دست دادن بینایی می تواند در اثر آسیب به خود چشم، در اثر شکل گرفتن نادرست چشم و یا حتی به دنبال مشکلی در مغز ایجاد شود. در مواردی حتی نوزادان تازه متولد شده نیز ممکن است قادر به دیدن نباشند و از دست دادن بینایی در هر زمان از زندگی فرد اتفاق می افتد:
• نوزاد تازه متولد شده تا 3 ماهگی
• 6 ماهگی تا 1 سالگی
• حدود 3 سالگی
• حدود 5 سالگی
در نظر داشته باشید که برای تشخیص زودهنگام، معاینه بینایی فرزندتان در صورتی که شخصی در خانواده شما دچار مشکل بینایی شده باشد، بسیار مهم است.
مهمترین علائم ضعف چشم در کودکان چه هستند؟
ممکن است برایتان سوال شود که از کجا متوجه کاهش و از دست دادن بینایی فرزندتان شوید و علائم ضعیف شدن چشم کودکان چه مواردی است. باید بگوییم بچه ای که از این مشکل رنج می برد، ممکن است چنین علائمی را از خود نشان دهد:
• یک چشم را بسته یا می پوشاند.
• چشمانش را چپ کرده (به حالت لوچی در می آورد) و یا اخم می کند.
• از اینکه همه چیز تار به نظر رسیده و یا به سخت قابل دیدن است، شکایت دارد.
• در خواندن یا انجام دادن کارهای دیگر از نزدیک مشکل دارد، یا اشیا را برای دیدن بیش از حد به چشم نزدیک می کند.
• بیش از حد معمول پلک می زند و یا هنگام کار از نزدیک (مانند نگاه کردن به کتاب) بدقلق و بداخلاق به نظر می رسد.
ممکن است فقط یک چشم بچه دچار مشکل کاهش بینایی شده که در چنین شرایطی معمولا به نظر می آید که دارد به بیرون نگاه می کند یا در حالت متقاطع قرار دارد. یا اینکه بسته به شدت مشکل، یک یا هر دو چشم می توانند آبکی به نظر برسند و یا حتی در مواردی ممکن است یک یا هر دو پلک کودک ظاهری قرمز رنگ، پوسته پوسته و یا متورم پیدا کنند.
اگر شک کنم که در فرزندمان علائم ضعیفی چشم در کودکان وجود دارد یا نه، باید چه کاری انجام دهم؟
پیش از هر چیز، آرامش خود را حفظ کرده و افکار منفی را دور بریزید. سپس با پزشک فرزند خود صحبت کنید. اگر شما یا پزشک به این نتیجه رسیدید که شاید مشکلی وجود داشته باشد، لازم است تا برای بررسی های تخصصی تر اقدام کرده و فرزندتان را به چشم پزشک، بینایی سنج یا هر متخصص دیگری در زمینه چشم برسانید تا درصورت لزوم درمان ضعیفی چشم در کودکان در پیش گرفته شود.
قطعا بعد از مشاهده علائم ضعیفی چشم در کودکان، با تشخیص و درمان زودهنگام مشکلات بینایی، می توان امیدوار بود که ممکن است بتوان بینایی دلبند کوچک شما محافظت کرد. به علاوه از سوی دیگر، آموزش نحوه عملکرد و زندگی در اسرع وقت به کودکان کم بینا می تواند به آن ها کمک کند تا به پتانسیل کامل خود برسند و از رشد فردی و اجتماعی و امور روزمره خود بازنمانند.
مطالعه بیشتر:
مختل شدن رشد کودکان با مشکلات بینایی
تکامل بینایی، شنوایی و مغز جنین در رحم مادر
ضعف بینایی عامل اصلی افت تحصیلی در مقطع دبستان!
آیا ژن ضعیفی چشم در مادر به جنین نیز منتقل می شود؟