molfix-مولفیکس

آزمون: در دوران بارداری چگونه غذا بخورم؟

آزمون: در دوران بارداری چگونه غذا بخورم؟

در دوران بارداری فقط برای دو نفر غذا نمی خورید. شما برای دو نفر تصمیم می گیرید. اطلاعات تان درباره تغذیه در دوران بارداری چه اندازه است؟ با پاسخ دادن به سوالات زیر به نکات جالب و مهمی پی خواهید برد.

 

1- در دوران بارداری بدن تان روزانه به چند کالری نیاز دارد؟

الف- دو هزار و چهارصد یا کمتر

ب- بین دو هزار و 200 تا دو هزار و 900

پ- بیش از سه هزار

ت- دو برابر کالری مورد نیاز بدن در حالت عادی

2- اکثر زنان باردار نیاز بدن شان به به اندازه کافی آهن دریافت می کنید؟ را از مصرف مواد غذایی تامین می کنند؟

- صحیح

- نادرست

3- در دوران بارداری مصرف چه غذاهایی باید متوقف شود؟

الف- گوشت های فرآوری شده

ب- جوانه یونجه، گندم، جو و ...

پ- پنیر تازه ای که با استفاده از شیر پاستوریزه نشده تهیه شده است

ت- سوشی

ج- همه موارد فوق

4- پیروی کردن از رژیم غذایی عاری از کربوهیدرات در دوران بارداری صحیح است؟

- صحیح

- نادرست

5- مصرف مکمل اسید فولیک فقط در هفته های انتهای بارداری اهمیت دارد؟

- صحیح

- نادرست

6- مصرف چند وعده لبنیات در روز برای تامین ماده معدنی کلسیم مناسب است؟

الف- دو وعده

ب- چهار وعده

پ- شش وعده

ت- باید مصرف لبنیات در دوران بارداری را متوقف کنید.

7- زنان باردار باید بیش از سایر افراد میوه و سبزیجات بخورند؟

- صحیح

- نادرست

8- حد افزایش وزن تان در دوران بارداری چقدر است؟

الف- چهار تا شش کیلوگرم

ب- شش تا 10 کیلوگرم

پ- 10 تا 15 کیلوگرم

ت- 15 تا 20 کیلوگرم

9- نوشیدن نوشابه های الکلی در دوران بارداری مجاز است؟

- صحیح

- نادرست

نتایج

سوال 1

پاسخ: گزینه ب - دو هزار 200 تا دو هزار و 900

غذا خوردن به اندازه دو نفر به معنای این نیست که به مقادیر بسیار زیاد کالری نیاز دارید. در سه ماهه نخست بارداری به بیش از کالری مورد نیاز یک فرد عادی نیاز ندارید، در سه ماهه دوم و سوم این دوران شما فقط به روزانه 300 کالری اضافی نیاز دارید. متخصصان انجمن تغذیه آمریکا معتقدند، زنان باردار به روزانه دو هزار و 200 تا دو هزار 900 کالری نیاز دارند.

سوال 2

پاسخ: نادرست

بدن زنان باردار به روزانه 27 میلی گرم - 9 میلی گرم بیشتر از سایر زنان - ماده معدنی آهن نیاز دارند. کمبود این ماده معدنی در بدن زنان عامل بروز کم خونی است که تاثیر منفی بر بدن مادر و جنین می گذارد. پزشک تان توصیه خواهد کرد تا مواد غذایی سرشار از ماده معدنی آهن - گوشت قرمز، سبزیجات برگ سبز، آجیل و ... - را به رژیم غذایی تان اضافه کنید، اما او برای تامین کامل نیاز بدن مکمل آهن تجویز می کند.

سوال 3

پاسخ: گزینه ج - همه موارد فوق

مصرف گوشت های فرآوری شده ( بوقلمون، هات داگ، کالباس و ... ) و پنیر تازه پاستوریزه نشده ( فتا، بری و کاممبر ) خطر انتقال باکتری لیستریا به بدن مادر و جنین را افزایش می دهد. هرگز پنیرهای پاستوریزه نشده و گوشت خام را مصرف نکنید. مصرف جوانه ها و سایر محصولات خام ( آب میوه های پاستوریزه نشده ) خطر انتقال باکتری ای کولا و سالمونلا را به بدن مادر افزایش می دهد. برای از میان بردن احتمال انتقال باکتری های خطرناک به بدن مادر باید جوانه ها و سایر محصولات را به دقت شست و شو کرد و پخت. مصرف ماهی های حاوی مقادیر بالای جیوه ممنوع است. مصرف ماهی سالمون و ... نیز باید به یک وعده در هفته محدود شود.

سوال 4

پاسخ: نادرست

دوران بارداری زمان مناسبی برای پیروری کردن از رژیم غذایی عاری از کربوهیدرات، کاهش مقدار ورود ویتامین، مواد معدنی، فیبر و ... به بدن نیست. پروفسور روزالین بریکات، استاد مدرسه تغذیه دانشگاه کالیفرنیای جنوبی معتقد است، زنان باردار روزانه باید بین 170 تا 299 گرم غلات سبوس دار و نان های غنی شده مصرف کنند.

سوال 5

پاسخ: نادرست

اسید فولیک به رشد کافی مغز و نخاع جنین در هفته های ابتدایی بارداری کمک کرده و خطر بروز نقص لوله عصبی را کم می کند. پزشکان به زنان توصیه می کنند، مصرف این مکمل را از یک ماه پیش از باردار شدن شروع کنند. آکادمی سلطنتی تغذیه بریتانیا توصیه کرده زنان عادی و باردار به ترتیب روزانه 400 و 600 میلی گرم مکمل اسید فولیک مصرف کنند.

سوال 6

پاسخ: گزینه ب - چهار وعده

بدن زنان باردار برای رشد جنین و حفظ تندرستی استخوان ها به روزانه هزار و 200 میلی گرم ماده معدنی کلسیم نیاز دارد. اگر دستگاه گوارش بدن تان به لاکتوز حساسیت دارد، باید محصولات لبنی عاری از این ماده مغذی را مصرف کنید. در صورت مصرف نکردن لبنیات می توانید مواد غذایی سرشار از کلسیم - سبزیجات برگ سبز، توفو، آب پرتقال غنی شده با کلسیم و ... - را به رژیم غذایی تان بیفزایید. پزشک در صورت مشاهده علایم و نشانه های کمبود این ماده معدنی، مکمل کلسیم تجویز می کند.

سوال 7

پاسخ: نادرست

آکادمی سلطنتی تغذیه بریتانیا توصیه کرده زنان باردار روزانه باید چهار و نیم تا پنج و نیم فنجان میوه و سبزیجات مصرف کنند.

سوال 8

پاسخ: گزینه ت - 15 تا 20 کیلوگرم

وزن مادر به تولد نوزاد سالم کمک می کند. اگر پیش از باردار شدن اضافه وزن داشتید، در طول دوران بارداری باید شش تا 10 کیلوگرم وزن تان افزایش پیدا کنید. اگر از چاقی رنج می بردید، باید وزن تان چهار تا شش کیلوگرم افزایش پیدا کند. بهترین فرد برای تعیین افزایش وزن پزشک تان است.

سوال 9

پاسخ: نادرست

نوشیدن الکل خطرناک و حرام است. نوشیدن نوشابه های الکلی در دوران بارداری خطر بروز سندرم جنین الکلی را به شدت افزایش می دهد که آسیب شدید و پایداری به مغز جنین وارد می کند.

استدیو عکس فیلیک

منبع: healthday