molfix-مولفیکس

علت اختلال نعوظ در مردان چیست و چگونه درمان می شود؟

علت اختلال نعوظ در مردان چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلال نعوظ زمانی بروز می کند که مرد برای رسیدن به نعوظ و حفظ آن با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کند. اختلال نعوظ درمان نشده مقاربت جنسی را دشوار می کند. پزشکان این شرایط را ناتوانی جنسی می نامند.

 

اختلال نعوظ در مردان به چه معنی است؟

نعوظ وقتی بروز می کند که خون وارد دو کانال بزرگ عروقی به نام های کورپورا و کاور نوزا در آلت تناسلی شود. این کار باعث می شود، آلت تناسلی سفت و بزرگ ، مثل بالونی پر از آب شود. بسته شدن کانال های بزرگ عروقی آلت تناسلی و وارد نشدن خون به آنها اختلال نعوظ نامیده می شود.

اختلال عملکرد جنسی مردان گونه های مختلفی دارد مانند کاهش میل جنسی و مشکل انزال. اختلال نعوظ به معنای ناتوانی در نعوظ و حفظ اش است. در اکثر موارد، بروز اختلال نعوظ در مردان با مشکلات جسمی مرتبط است.

اختلال نعوظ بیشتر در میان مردان میانسال متداول است. نیمی از مردان 40 تا 70 ساله بریتانیایی با این اختلال دست و پنجه نرم می کنند. آمار ابتلا مردان هفتاد ساله به این اختلال بین هفت تا 10 درصد است. با این وجود، آمارهای منتشر شده به معنای این نیست که زندگی جنسی مردان سالمند نابود شده است. اختلال نعوظ در هر مقطعی از زندگی قابل درمان است.

بروز اختلال نعوظ می تواند نشانه ابتلاء به بیماری های حاد و مزمن باشد. نتایج مطالعه محققان مایو کلینیک در سال 2010 نشان داد، اختلال نعوظ یکی از نشانه های مهم ابتلا به بیماری قلب و عروق است. آنها معتقدند، قلب کلیه مردانی که با اختلال نعوظ دست و پنجه نرم می کنند باید معاینه شود. یافته محققان آمریکایی به این معنا نیست که کلیه مردانی که از این اختلال رنج می برند به بیماری قلبی مبتلا هستند.

 

علائم و نشانه های اختلال نعوظ در مردان

علائم و نشانه های اختلال نعوظ عبارتند از:

  • نعوظ برای دخول و برقراری رابطه جنسی مناسب نیست
  • حفظ نشدن نعوظ تا انتهای رابطه جنسی
  • ناتوانی در بروز نعوظ

 

علت های اختلال نعوظ در مردان عبارتند از:

1- بیماری مزمن

رابطه مستقیمی میان ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت و بروز اختلال نعوظ در مردان وجود دارد. تقریبا از هر دو مرد دیابتی یک نفر از اختلال نعوظ رنج می برد. سایر بیماری هایی که ممکن است عامل بروز اختلال نعوظ شوند عبارتند از: بیماری های قلبی عروقی (تنگی عروق)، پارکینسون و ام اس.

این بیماری ها می توانند جریان خون و تکانه های عصبی را در اندام های بدن متوقف کنند.

2- روش زندگی

انتخاب روش زندگی که گردش خون را مختل کند می تواند عامل بروز اختلال نعوظ باشد. دود کردن سیگار، نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف مواد مخدر می توانند به عروق خونی آسیب وارد کرده و گردش خون در آلت تناسلی را کم کنند. دود کردن سیگار مهم ترین عامل تصلب شراین است که زمینه بروز اختلال نعوظ در مردان را فراهم می کند. بی تحرکی و رنج بردن از اضافه وزن و چاقی از جمله عوامل خطرزایی هستند که احتمال بروز این اختلال را به شدت افزایش می دهند. 

3- عمل جراحی

عمل های جراحی که برای درمان سرطان، بد خیمی غده پروستات یا مثانه انجام می گیرد ممکن است به اعصاب و رگ های خونی اطراف آلت تناسلی آسیب وارد کنند. در برخی از موارد، آسیب دیدن اعصاب دایمی است و برای رسیدن به نعوظ باید درمان های خاصی تجویز شود. در سایر موارد، عمل جراحی عامل بروز اختلال نعوظ موقتی است که پس از گذشت شش تا 18 ماه از میان می رود. 

4- داروها

اختلال نعوظ ممکن است عوارض جانبی داروهای فشار خون، ضد افسردگی، آنتی هیستامین و... باشد. مردانی که این داروها را مصرف می کنند باید بالافاصله پس از بروز اختلال نعوظ به پزشک شان اطلاع دهند.

5- مشکلات روحی روانی

مشکلات جسمی معمولا در بروز اختلال نعوظ در مردان سالمند نقش زیادی ایفاء می کنند. با این وجود، عوامل روحی روانی نیز ممکن است در بروز اختلال نعوظ 10 تا 20 درصد نقش داشته باشند. کارشناسان معتقدند، استرس، افسردگی، کمبود اعتماد به نفس و ... نقش زیادی در بروز اختلال نعوظ در مردان ایفاء می کنند. این عوامل در تشدید علائم و نشانه های این اختلال بسیار موثرند.

 

تشخیص و درمان اختلال نعوظ در مردان:

برای درمان اختلال نعوظ، پزشک پس از مطلع شدن از علائم و نشانه های اختلال و سوابق پزشکی، معاینات را با هدف شناسایی علت بروز اختلال نعوظ از جمله گردش خون ضعیف یا مشکل عصبی، آغاز می کند.

تست های آزمایشگاهی می توانند به تشخیص مشکلات جنسی مردان کمک کنند. سنجش میزان هورمون تستوسترون می تواند عامل بروز اختلال نعوظ را مشخص کند. شمارش گلبول های قرمز، سنجش کلسترول و قند خون و عملکرد کلیه ها و کبد ممکن است مشکلاتی که با بروز اختلال نعوظ مرتبط باشند را مشخص کند.

 

1- تغییر روش زندگی

برخی از مردانی که از اختلال نعوظ رنج می برند با تغییر روش زندگی می توانند عملکرد جنسی شان را بهبود ببخشند. ترک کردن سیگار، کاهش وزن و ورزش کردن به بهبود گردش خون در بدن کمک می کند. اگر عوارض جانبی دارویی که مصرف می کنید باعث بروز اختلال نعوظ شده بالافاصله به پزشک تان اطلاع دهید.

2- درمان با دارو

ویاگرا (sildenafil)، سیالیس (tadalafil) و لویترا (vardenafil) داروهای خوراکی هستند که با بهبود بخشیدن به جریان خون در بدن باعث بروز نعوظ می شوند. این داروها باید یک ساعت پیش از برقراری رابطه جنسی مصرف شوند.

3- آلپروستادیل

داروی آلپروستادیل می تواند برای درمان اختلال نعوظ تجویز شود. این دارو با باز کردن رگ های خونی باعث می شود خون کافی به آلت تناسلی برسد. این دارو توسط پزشک به آلت جنسی تزریق می شود.

4- دستگاه وکیوم

در برخی از موارد، دستگاه وکیوم جایگزین دارو می شود. آلت تناسلی مرد داخل یک سیلندر قرار می گیرد، یک پمپ با ایجاد خلاء آن را پر خون کرده و زمینه بروز نعوظ را فراهم می کند.

5- عمل جراحی

عمل جراحی بهترین گزینه برای مردان جوانی است که به دلیل مسدود شدن یکی از عروق کشاله ران یا لگن از اختلال نعوظ رنج می برند.

6- ایمپلنت

با قرار گرفتن ایمپلنت در آلت تناسلی مردانی که با اختلال نعوظ دست و پنجه نرم می کنند عملکرد جنسی شان به حالت عادی باز می گردد. ایمپلنت منعطف از دو سیلندر تشکیل شده که با استفاده از عمل جراحی در آلت تناسلی قرار می گیرد.

7- روان درمانی

حتی پس از این که مشخص شد عامل اختلال نعوظ جسمی است، روان درمانی می تواند مفید باشد. روان درمانگر می تواند به مرد و همسرش تکنیک های کاهش استرس و بهبود صمیمیت را بیاموزد.

8- درمان های جایگزین

پیش از مصرف کردن مکمل برای درمان اختلال نعوظ با پزشک مشورت کنید. مکمل ها ممکن است حاوی موادی باشند که مشکلات جسمی دیگری ایجاد کنند.

پزشکان معتقدند با مطالعه و اجرا کردن نکات زیر احتمال بروز اختلال نعوظ کاهش می یابد:

  • ورزش کردن و حفظ تناسب اندام
  • دود نکردن سیگار
  • پرهیز کردن از الکل و مواد مخدر
  • حفظ قند و فشار خون در حد طبیعی

 

مطالعه بیشتر:

1- علائم و نشانه های کمبود هورمون تستوسترون در مردان

2- اختلالات روانی در بروز اختلال نعوظ موثرند!

3- با 11عامل بروز اختلال نعوظ آشنا شوید!

4- با مصرف میوه به جنگ اختلال نعوظ بروید

 

استدیو عکس فیلیک

منبع: نی نی پلاس