molfix-مولفیکس

5 نظریه جدید در شیوه مراقبت از نوزاد

5 نظریه جدید در شیوه مراقبت از نوزاد

شیوه تربیت و نگهداری از نوزاد در طی سال های اخیر تغییرات بسیاری داشته است، تحقیقات پزشکی توانسته اند صحت یا رد برخی از عقاید قدیمی مادر بزرگ ها را به اثبات برسانند. از اینرو در نحوه مراقبت و نگهداری از نوزاد خود باید به توصیه های پزشکی جدید توجه بیشتری داشته باشید. در این مقاله شما را با برخی از روش های اشتباه قدیمی و همچنین روش صحیح جایگزین  آن آشنا می کنیم.  

 

1- عقاید مرسوم در خصوص بند ناف نوزاد

هنگامي‌كه نوزادي متولد مي‌شود، پزشک یا ماما گيره كوچكي به انتهاي بند ناف مي‌زند و آن را می برد. اين كار باعث مي‌شود كه بند ناف به تدريج خشك شده و تا چند روز آينده کم‌کم بيفتد.

گذشته: در قديم براي آنكه ناف نوزاد تا زمان افتادن کاملاً خشك بماند، معتقد بودند که به هیچ وجه نباید آب به بدن نوزاد برسد و ترجیح می‌دادند به جای حمام از يك ليف مرطوب براي تمیز کردن نوزاد استفاده کنند.

امروزه: حتي تا پيش از افتادن بند ناف هم مي‌توان نوزاد را به حمام برد، ولي بايد بند ناف را به دقت خشك كرد. برای جلوگیری از رسيدن رطوبت و ايجاد التهاب در ناف بهتر است پوشک نوزاد در قسمت زیر ناف تا زده شود.

 

2- شيوه خواباندن نوزاد

شيوه خواباندن نوزاد احتمالاً يكي از نظریه‌هايي است كه در طول اين سال‌ها دچار بيشترين تغيير شده است.

گذشته: در قدیم توصیه می‌شد که نوزاد را هرگز به پشت نخوابانند و براي جلوگيري از خفگي در اثر استفراغ، نوزاد به روي شكم خوابانده می‌شد. نظرها همه بر آن بود كه براي امنيت بيشتر نوزاد در خواب، باید او را به كمك چند بالش به پهلو خواباند.

امروزه: بر اساس مطالعات انجام شده نوزاداني كه هميشه به پشت مي‌خوابند كمتر در معرض سندرم مرگ ناگهانی نوزادان قرار می‌گیرند. از سال 1999 تا کنون توصيه مي‌شود چه در مدت شب و یا در طول روز، نوزاد حتماً به پشت و بر روي سطحي صاف خوابانده شود.

 

3- استفاده از كرم ضد آفتاب در نوزادان

كرم‌هاي ضد آفتاب حاوي مواد شيميايي خاصي هستند كه با ايجاد يك سد محافظ، مانع از آفتاب سوختگي مي‌شوند.

گذشته: در قديم استفاده از كرم ضد آفتاب براي كودكان زير شش ماه ممنوع بود. زيرا اعتقاد بر آن بود كه پوست نوزاد نازك و نفوذ پذير بوده و ممكن است باعث جذب مواد شيميايي موجود در آن شود.

امروزه: از سال 2009 انجمن پوست كانادا در توصيه‌هاي خود تجديد نظر كرده است. اين انجمن ضمن توصيه اكيد به نگه داشتن حدالامكان نوزاد در سايه و استفاده از كلاه براي او در حال حاضر توصيه مي‌كند كه براي قسمت‌هايي از پوست مثل صورت، دست‌ها و پاها كه در معرض آفتاب قرار دارند از مقدار كمي كرم ضد آفتاب استفاده شود.

 

4- تغذيه نوزاد

تغذيه يكي از مهمترين مسائل در طول زندگي هر یک از ماست. بنابر توصيه سازمان بهداشت جهاني، براي تغذيه نوزاد تا شش ماهگي بايد منحصراً از شير مادر استفاده كرد. پس از اين سن استفاده از غذاهاي کمکی، تازه و سالم به عنوان مكمل شير مادر توصيه مي‌شود. آنچه در طول ماه‌هاي اخير تغيير كرده است ترتيب استفاده از مواد غذايي و همچنين احتياط در مصرف آلرژن‌هاست.

گذشته: در قديم استفاده از برخي مواد غذايي مثل تخم مرغ كامل خيلي دير شروع مي‌شد و دستور دقيق استفاده از مواد غذايي به ترتیب عبارت بود از: غلات، سبزيجات، ميوه‌ها و گوشت‌ها.

امروزه: امروزه لزومي ندارد كه مواد غذايي بر اساس ترتيب خاصي به نوزاد داده شود و دیگر نیازی نیست که والدین سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا كنند. با اين حال از آنجايي كه شير مادر به تنهايي قادر به تامين آهن مورد نياز بدن نيست، بهتر است رژيم غذايي نوزاد متنوع بوده و الويت با غذاهاي غني از آهن باشد.

 

5- صندلی خودروی نوزاد

امروزه استفاده از صندلی خودرو نوزاد مستلزم رعايت توصيه‌هاي ايمني از سوی والدین است. صندلی بايد مناسب نوزاد بوده و از محكم بودن و جهت صحیح نصب آن در ماشین کاملا مطمئن بود. جهت قرار گرفتن صندلی نوزاد از نظریه‌هایی است كه اين اواخر تغيير كرده است.

گذشته: تا همين اواخر صندلی نوزاد رو به سمت جلوي ماشين قرار داده مي‌شد.

امروزه: امروزه بايد صندلی نوزاد تا هر زمان كه امكان دارد رو به سمت عقب خودرو نصب شود. زيرا در صورت وقوع حادثه قرار داشتن در این وضعیت برای نوزاد ایمن‌تر خواهد بود.

 

مطالعه بیشتر:

1- غذای کمکی به نوزاد 9 ماهه و 10 ماهه

2- تاثیرات و فواید مراقبت کانگورویی (KMC) بر نوزاد

3- سندرم مرگ ناگهانی نوزاد SIDs

4- عوارض بعد از ای وی اف (IVF) برای مادر و نوزاد

 

استدیو عکس فیلیک

منبع: نی نی پلاس