molfix-مولفیکس

شایع ترین علت و درمان کم خونی در بارداری

هفته پنجم بارداری هستم و با انجام آزمایش خون متوجه شدم به کم خونی مبتلا هستم راه درمان آن چیست آیا این موضوع به جنین آسیب می رساند؟

کم خونی دوران بارداری باید درمان شود زیرا مسلماً در نقشی ویژه در رشد جنين و جفت به عهده دارد.

 

شایع ترین علت كم‌ خونی در بارداری 

كم‌ خونی می تواند به دليل كمبود ويتامين B12 يا اسيد فوليک و يا برخي بيماری های حاد باشد، ولي رايج‌ترين دليل كم‌ خونی فقر آهن است. آهن، یک ماده معدنی و مینرال است كه در توليد هموگلوبين نقش دارد. هموگلوبين پروتئینی است كه در ساختمان گلبول‌ های قرمز وجود دارد و به اكسيژن رسانی از ريه به بافت‌های بدن کمک مي‌كند.

پزشک برای شما مکمل آهن تجویز خواهد کرد که باید مصرف کنید. بهتر است قرص آهن را نیم ساعت قبل یا بعد از غذا و با میوه های حاوی ویتامین C بخورید. مصرف ویتامین C همراه با قرص آهن ، باعث جذب بیشترو راحت تر آهن می شود.همچنین به دلیل اینکه جذب آهن مستمر می شود عوارض گوارشی آن مانند سوزش معده و یبوست هم به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. از مصرف چای و قهوه و لبنیات، نیم ساعت قبل و بعد از خوردن قرص آهن خودداری کنید، چون جذب آن را کاهش می دهد.

مرکبات، کیوی ، طالبی و خربزه، نخودفرنگی، فلفل دلمه ای، آناناس ، سیب زمینی ، گوجه فرنگی ، کدو حلوایی سرشار از ویتامین C هستند.

 

درمان کم خونی در بارداری

برای درمان کم خونی در بارداری بسته به اینکه میزان کم خونی شما در بارداری به چه میزان است ، پزشک متخصص یا ماما برای شما قرص آهن تجویز خواهد کرد. که میزان آن از 60 تا 120 میلی گرم متغیر است. قرص آهن را باید روزانه مصرف کنید.

 

مطالب بیشتر:

1- تشخیص کم خونی در بارداری

2- کم خونی و فقر آهن در مادران باردار

3-راه های تشخیص، علائم و درمان کم خونی در زنان

4- لانه گزینی چیست و خونریزی لانه گزینی چه علائمی دارد؟

 

استدیو عکس فیلیک

منبع: نی نی پلاس