molfix-مولفیکس

ذخیره ی خون بند ناف (Cord blood banking)

ذخیره ی خون بند ناف (Cord blood banking)

از طریق ذخیره ی خون موجود در بند ناف و جفت فرزندتان  می توانید یک بیمه ی سلامتی برای او و اعضای خانواده تهیه کنید و یا آن را اهدا کرده و زندگی فرد دیگری را دگرگون سازید.

خون بند ناف چیست:

خون بند ناف، خونی است که به دنبال زایمان در داخل بند ناف و جفت باقی می ماند. این خون معمولا دور انداخته می شود. بانک خون بند ناف امکانات و تسهیلات لازم برای ذخیره و نگه داری از خون بند ناف را فراهم کرده است. اگر شما تصمیم به ذخیره ی خون بند ناف فرزند خود دارید، می توانید از طریق یکی از مراکزی که این کار را انجام می دهد اقدام کنید.

 

چرا خون بند ناف کودکم را ذخیره کنم؟

خون بند ناف فرزند شما سرشار از سلول های بنیادی است که این سلول ها از نظر ژنتیکی مشابه شما و خانوادیتان می باشد. منظور از سلول های بنیادی، سلول هایی هستند که در محیط مناسب می توانند به انواع سلول های ارگان های مختلف بدن تبدیل شوند.

سلول های بنیادی در بدن می توانند به انواع دیگر سلول ها تبدیل شده و مراحل رشد و نمو را پیش ببرند و نیز حتی می توانند به اجزای سازنده ی دستگاه ایمنی تبدیل شوند. اخیرا پزشکان توانسته اند که از طریق انتقال این سلول ها به بدن، برخی از بیماری های وراثتی مانند لوسمی را درمان کنند.

همچنین ممکن است که سلول های بنیادی موجود در خون بند ناف فرزند شما در درمان برخی از بیماری های والدین و خواهر و برادر هم مؤثر باشد. سلول های بنیادی موجود در بند ناف همانند مغز استخوان می توانند برخی از بیماری ها را درمان کنند، با این تفاوت که احتمال پس زده شدن آن ها توسط فرد گیرنده کمتر است.

ذخیره کردن خون و سلول های بنیادی بند ناف، نوعی بیمه محسوب می شود و این اطمینان خاطر را ایجاد می کند که در صورت نیاز، شما به یک منبع بسیار خوب و کافی از سلول های بنیادی بند ناف فرزند خود دسترسی خواهید داشت.

 

خون بند ناف چگونه جمع آوری می شود؟

پروسه ی جمع آوری خون بند ساده، ایمن و بدون درد است. انجام این کارمعولا بیشتر از 5 دقیقه طول نمی کشد و نیز تداخلی با روند زایمان ندارد و در هر دو روش زایمان طبیعی و سزارین قابل انجام است.

مسئول نمونه گیری ممکن است از یکی از دو روش استفاده از سرنگ یا کیسه برای جمع آوری نمونه استفاده کند.

  • روش استفاده از سرنگ: مدت کوتاهی بعد از زایمان، یک سوزن نسبتا بزرگ برای گرفتن خون از بند ناف استفاده می شود. درست همانند گرفتن خون برای یک نمونه آزمایش خون ساده.
  • روش استفاده از کیسه: در این روش بند ناف را در بالای یک کیسه ی مخصوص، طوری نگه می دارند که خون خارج شده از آن به داخل کیسه سرازیر شود.

سپس نام فرزند شما با یک برچسب بر روی کیسه چسبانده می شود. در طی 15 دقیقه بعد از زایمان خون بند ناف جمع آوری می شود. اما باید هرچه سریع تر به آزمایشگاه منتقل شود تا در طی 48  ساعت پس از جمع آوری توسط آزمایشگاه فرآیند های پردازشی لازرم بر روی آن انجام شود.

 

بلافاصله پس از جمع آوری چه اتفاقی برای خون بند ناف می افتد؟

خون جمع آوری شده به آزمایشگاه منتقل می شود، فرآیند های پردازشی لازم بر روی آن انجام می شود و سپس در مراکز مربوطه به نام های بانک خون بند ناف، به نام فرزند شما ذخیره می شود.

 

چه خطراتی برای مادر و فرزند وجود دارد؟

جمع آوری خون بند ناف هیچ خطری برای مادر و فرزند ندارد، زیرا این کار پس از بریدن بند ناف صورت می گیرد. بنابراین، بدون هیچگونه درد، ناراحتی و یا آزاری انجام شده و کاملا ایمن می باشد.

 

هزینه ی انجام ذخیره خون بند ناف چقدر است؟

مقدار هزینه ی مصرفی تا حدی به مرکز انجام دهنده مربوط است. اما به طور معمول، در ابتدا یک مبلغ جهت ثبت نام، جمع آوری و ذخیره ی نمونه دریافت می شود و سپس به صورت سالانه هزینه ی نگه داری از نمونه دریافت می شود.

 

چه طور می شود که اگر من نخواهم خون بند ناف فرزند خود را ذخیره کنم؟

خون بند ناف فرزند شما یک منبع بسیار گران بها برای تمامی اعضای خانواده می باشد. اگر قصد ذخیره، نگه داری و استفاده از آن را برای خود و خانواده تان ندارید، مراکزی وجود دارند که آن را گرفته و نگه داری می کنند تا از آن برای درمان بیماری های سایر افراد استفاده کنند.

همانند اهدای خون، اهدای این مورد نیز هزینه ای در بر ندارد. به این ترتیب اگر تصمیم به ذخیره ی خون بند ناف فرزند خود ندارید، پس لطفا ان را اهدا کنید. این کار ممکن است سبب درمان فرد دیگری و نجات زندگی او شود.

 

 

استدیو عکس فیلیک

منبع: نی نی پلاس