8 تکنیک رسیدن به آرامش در دوران بارداری
زمانیکه باردار هستید، دستیابی به احساس آرامش آسان نیست، اما ما نکات قابل توجهی را برای دستیابی به آسودگی خیال شما گردآوری کردهایم. برای بسیاری از بانوان، بارداری یک ماموریت است، با ناراحتیهایی برای مقابله و تمامی خانمها این مسیر را به سادگی طی نمیکنند. نگران نباشید! شما هم میتوانید این دوره را به آرامی بگذرانید. روشهای آرامش بخش بسیاری وجود دارد، تا این مراحل تغییر را برای خانمها از ناراحتیها رنجآور به مادری آرام مبدل سازد.
وضعیتی آرامش بخش به شما در برقراری ارتباط با بدن در حال تغییر و جنینتان کمک خواهد کرد و شما را در داشتن احساسی مثبت درباره زایمان و بدنیاآوردن نوزاد تشویق میکند. احساس آرامش احتمالا به بهبود بی خوابی، زایمان زودرس و اضطراب نیز کمک میکند. افزون براین، تمدد اعصاب، جریان خون به رحم و جنین را به حداکثر رسانیده، اکسیژن و مواد غذایی دریافتی جنین را نیز بهینهسازی میکند. در اینجا بعضی از روشها را مطالعه خواهید کرد.
1- یوگا و مدیتیشن
یوگا ماهیچهها و مغز شما را برای زایمان آماده کرده، احساس سلامتی را افزونی میبخشد و احساس خردمندانه آرامش درونی را امکانپذیر میسازد. با استفاده از کتابی درباره یوگای بارداری خودتان تمرین کنید، در کلاسهای یوگا یا در منزل تحت نظارت مربی متخصص در یوگای بارداری آموزش ببینید و به تمرین بپردازید.
2- آروماتراپی (رایحه درمانی)
برای کمک به خواب خوب و تمدد اعصاب، چند قطره روغن اسطوخودوس یا روغن فندق شیرین را در وان حمام خود ریخته و به آرامی بدن خود را ماساژ دهید. برای آرامش ذهن و کاهش تهوع صبحگاهی، از روغن بابونه رومی استفاده کنید. روغن کندر میتواند باعث آسودگی و آرامش شود و ترس را کاهش بخشد. تمامی روغنهای رایحه درمانی در دوران بارداری ایمن نیستند، بنابراین برای استفاده از این روغنها با متخصص آروماتراپی مشورت کنید.
3- تنفسی آرامش بخش
ترجیحا در مکان آرامی بنشینید یا دراز بکشید و چشمانتان را ببندید. توجه خود را به تنفستان متمرکز کنید. هوا را عمیقا از طریق بینی به درون فرستاده، توجه خود را بر فرستادن هوا عمیقا به داخل شکم برای احاطه جنینتان متمرکز کنید. در حالیکه ششهایتان باز میشود، از گسترش قفسه سینه و شکم خود آگاه شوید. به آرامی هوا را به بیرون بفرستید.
4- آرامش بخشی توسعه یابنده عضلات
در محیطی آرام و وضعیتی آسوده دراز بکشید. چشمانتان را ببندید و بطور عادی نفس بکشید. همانطوریکه هوا را به درون میکشید، عضلات صورت خود را درهم بکشید (سفت کنید). همانطوریکه هوا را به بیرون میفرستید، تمامی اضطراب در عضلات صورت خود را رها سازید. این تمرین را برای دیگر عضلات بدنتان از سر تا نوک انگشتان پا تکرار کنید. با هر بازدم، سنگین شدن و فرورفتن در زمین را تصور کنید. زمانیکه کاملا آرام هستید، کمی تامل کنید و بدون اراده بخوابید.
5- تصویرسازی (تجسم فکری)
با هر بازدم، خروج استرس از بدنتان را تجسم کنید و با هر دم، ورود انرژی مثبت به بدنتان و در بر گرفتن شما و جنینتان را تصویرسازی کنید. مکانی آرام را مجسم کنید. در آن مکان بمانید، به جزئیاتی مثل آواز پرندگان، صدای آب متمرکز شوید.
6- ماساژ بارداری
ماساژ بارداری عمیق میتواند نشانههای مربوط با بارداری مثل درد و کوفتگی ماهیچهها، سیاتیک، انقباضات ماهیچه ساق پا و تورم دستها و پاها را نیز آرام کند. ممکن است، نقاط فشار خاصی روی بدن، ورود به مرحله زایمان را القاء کند، بنابراین با متخصص ماساژ برای دوران بارداری مشورت کنید.
7- انعکاس درمانی (ماساژ کف دست و پا)
با واردکردن فشار آرامی بر نقاطی روی دست و پا، متخصص رفلکس لوژی (انعکاس درمانی) میتواند به شما در رسیدن به وضعیت آرامشی عمیق برای تشویق بدن به روند خود درمانی کمک کند. ممکن است، رفلکس لوژی مادرانه (maternity reflexology)، ناباروری، نشانههای مرتبط با بارداری را درمان کند و حتی بارداران را وادار به زایمان کرده و درد زایمان را کاهش بخشد.
8- موزیک آرامش بخش
گوش دادن به موسیقی آرامش بخش، با نواهای آرام موسیقیایی مثل صدای جنگل، ذوبشدن یخ یا بارانی آهسته میتواند به استراحت یا به خواب رفتن شما کمک کند.
خانم تینا اوت نرس ماما میگوید: مردم همواره درباره استرس گفتگو میکنند، اما این موضوع بنظر مطلق، بازتابهای حقیقی بسیاری دارد. استرس یا اضطراب هنگام بارداری میتواند مشکلات احساسی، رفتاری و شناختی (ذهنی) را دو برابر کند. تنشهای شدید شخصی با تهدید جانی نوزادان به شکل ضعف سلامتی، ناکارآیی سیستم عصبی، تاخیرات رشدی و اختلالات رفتاری بطور محسوسی مرتبط است. این به نفع نوزادتان است که خودآگانه سعی در آرامشخیال داشته باشید.
مطالعه بیشتر:
2- 10 راه مقابله با استرس در بارداری
3- موسیقی برای بارداری و جنین مفید است؟
4- تکنیک های تنفس برای تسهیل مراحل مختلف زایمان طبیعی