به فرزندتان آرام کردن خود را بیاموزید
به فرزندتان آموزش دهید که خودش، خودش را آرام کند، به این ترتیب زندگی شما به عنوان والد کمی آسانتر خواهد شد.
زمانیکه فرزندتان گریه میکند، بهعنوان یک مادر اولین غریزه شما برداشتن او و بوسیدنش است. اما زمانی فرا میرسد که فرزندتان باید خود را آرام کند. بنابراین مجبور نیستید که به شکلی مداوم برای خشنودیَش به او سر بزنید. در مطلب زیر نکات مهمی را میخوانید که بوسیله آنها میتوانید به فرزندتان آرام کردن خود را بیاموزید.
هنگام بی قراری نوزاد آرامش خود را حفظ کنید
بیشتر مواقع، گریه فرزند، مادر را بیش از کودک ناراحت میکند. برای اینکه در چنین مواقعی آرامش خود را از دست ندهید، به پیشنهادات زیر عمل کنید.
- زیادهروی نکنید. فرزندتان نباید برای طولانی مدت گریه کند و انتظار بکشد. اگر او گریه های نسبتا شَدیدی دارد، احتمالاً به چیزی نیاز دارد. نیاز او را برطرف کنید، بنابراین او آرام میشود.
- اگر خسته شدهاید، از همسر یا دوستتان درخواست کنید تا برای چند ساعت از فرزندتان مراقبت کند، تا بتوانید برای گردش از منزل خارج شوید. برای بهبود صبر مادرانه، استراحت و دوری از تنش میتواند اعجابآور باشد.
- عشق، عشق، عشق. به یاد داشته باشید، اینکه بتوانید به فرزندتان آرام کردن خود را بیاموزید به معنی این نیست که هرگز فرزندتان را در آغوش نگیرید. زیرا گذراندن زمانهای طولانی با فرزندتان برای برقراری ارتباط با او بسیار اهمیت دارد.
- با خودتان رو راست باشید. اگر هر زمانیکه او گریه میکند، واقعاً دوست دارید که او را در آغوش بکشید، این کار را انجام دهید. زیرا روشهای متفاوتی برای اشخاص مختلف وجود دارد، احتمالاً شما نیز به زودی روشی را که برای شما مناسب است، خواهید یافت.
- تمرین مداوم. اگر در تصمیم خود مصمم هستید، باید آن را پیگیری کنید. پشت گوش انداختن اجرای آن فقط مشکل را سختتر میکند.
موقعیتی را برای او فراهم آورید که مشکل خود را حل کند
اگر فرزندتان بندرت آه و ناله میکند، پیش از اینکه بالای سر او حاضر شوید، اجازه دهید تا خودش مسئله را حل کند. ممکن است او کمی به اطراف بچرخد، چیزی را برای تماشا پیدا کند و به خوبی با مسئله کنار بیاید. اگر بلافاصله پس از هر ناله ای، او را در آغوش بگیرید، نوزادتان هرگز این فرصت را نخواهد داشت که مشکل خود را حل کند.
سرگرمی هایی غیر از وجود انسان برای او فراهم کنید
سعی کنید به او اسباب بازی بدهید، موسیقی کودکانهای بنوازید (یا از ضبط صوت استفاده کنید) یا برای اینکه آسایش بیشتری داشته باشد به او کمک کنید. نوزادان اغلب اوقات بدخلقی میکنند، زیرا حوصله آنها خیلی زود سَر میرود، از طرفی میزان کمی از محرکها نیز میتواند نیازهای او را برطرف کند. کلید حل مشکل این است که به او یاد دهید که چیزهای دیگری به جز شما نیز وجود دارد که میتوانند سرگرم کننده باشند و احساس او را بهتر کند.
بدون اینکه او را در آغوش بکشید او را شاد کرده و سپس بروید
کنار فرزندتان بنشینید و با او بازی کنید (بدون اینکه او را در آغوش بکشید)، زمانیکه او دوباره شاد و مشغول شُد با خوشحالی او را ترک کنید. البته یواشکی او را ترک نکنید، زیرا به اعتماد او نسبت به شما نیاز خواهید داشت. اگر هنگامیکه از او دور میشوید، شروع به بدخلقی کرد، سریعاً برنگردید و به مسیر خود ادامه دهید.
نیازهای او را برآورده کنید
اگر فرزندتان احساس کند که در صورت لزوم از او مراقب خواهید کرد، راحتتر خواهد بود و با اعتماد به نفس با خودش بازی خواهد کرد. زمانیکه گرسنه است یا به پوشکی تمیز نیاز دارد، سریعاً از او مراقبت کنید و حتی زمانیکه به فرزندتان آرام کردن خود را آموزش می دهید، او را نادیده نگیرید. با او از سمت دیگر اتاق صحبت کنید یا در میدان دید او قرار بگیرید تا او ببیند که شما هنوز آنجا هستید. نادیده گرفتن فریادهای او میتواند به حمله عصبی منجر شود و به احتمال زیاد در این شرایط او قادر به تسکین خود نخواهد بود.
اجازه ندهید که او بیش از حد ناراحت شود
اگر فرزندتان یا شما بسیار عصبی هستید، احتمالا به نفع هر دوی شما خواهد بود که در همان موقع فرزندتان را در آغوش کشیده و کمی بعد او را با آرام کردن خود آشنا کنید. برای انجام هر کاری زمان و مکانی وجود دارد و اگر فرزندتان بیش از حد تحریک شده یا غیرمعمول بدخلق است، اجرای هر کاری برای شما و فرزندتان مشکل خواهد شد.
از پستانک استفاده کنید
این ابزار اعجاب انگیز برای کمک به برخی از کودکان (و والدینشان) تولید شده است. نوزادان با نیازی طبیعی برای مکیدن به دنیا میآیند و گاهی این نیاز فقط بوسیله پستان و شیشه برطرف نمیگردد. در حالیکه عادت استفاده از پستانک را باید در مقطعی از سر او بیاندازید (چراکه استفاده طولانی میتواند باعث مشکلات دندانی شود). اکثر پزشکان اطفال موافق هستند که نوزادان به شکلی ایمن میتوانند برای شش تا دوازده ماه اولیه زندگیشان از پستانک استفاده کنند. با این حال از پزشک کودکتان درباره استفاده از پستانک مشورت بگیرید.
یک نکته بسیار مهم هنگام گریه نوزاد
گرچه روش "به گریه خود ادامه بده" در میان برخی از مادران و متخصصین طرفدارانی دارد. توجه به این نکته ضروری است که "نوزادان نمیتوانند به شما کلک بزنند"، زیرا هنوز این کار را یاد نگرفته اند. اگر فرزندتان در حال گریه است، علت آن نیاز به شماست و مطمئن باشید که او خود را برای شما لوس نمیکند. شما نیز میتوانید فرزندتان را از اوایل زندگیش با روش آرام کردن خود آشنا کنید، اما به یاد بسپارید که او گاهی فقط به آغوش مادرش نیاز دارد. نوزادانی که بیشتر به آغوش کشیده میشوند، کمتر گریه میکنند و از نظر رشدی پیشرفت بیشتری دارند. بنابراین اگر او بدون هیچ دلیلی به گریه پرداخت، غفلت نکرده و او را در آغوش بکشید.
مطالعه بیشتر:
1- علت و روش های آرام کردن گریه نوزاد
2- کولیک یا قولنج نوزاد چیست و چه ارتباطی با گریه های پیاپی دارد؟
3- گریه نوزاد (ویدئو)
4- روش های آرام کردن نوزاد بی قرار و ناآرام