molfix-مولفیکس

موسیقی برای کودکان نوباوه و سن پیش دبستانی

موسیقی برای کودکان نوباوه و سن پیش دبستانی

خردسالان و کودکان در سن پیش دبستان بیش از گروه های سنی پایین تر می توانند عشق خود را به موسیقی ابراز کنند. بسیاری از آنها ترانه های مورد علاقه شان را می خوانند و می خندند حتی می توانید آنها را ببینید که با زمزمه آهنگ مورد علاقه شان شادمانه می رقصند.

ترانه هایی که از شوهای تلویزیونی پخش می شود، یکی از علاقه مندی های اصلی کودکان در گروه سنی 4 تا 6 سال است. وقتی کودکان به آهنگی علاقه مند شوند به این معنی است که باید خود را آماده کنید تا مکررا یعنی چندین بار در روز همان آهنگ را بشوید. اگر واقعا شنیدن یک آهنگ میلیون ها بار در روز شما را ناراحت می کند، نگران نباشید این دوره گذراست و به زودی به خاطره تبدیل می شود.  بعلاوه، وقتی می بینید فرزندتان چقدر از یک ترانه لذت می برد، شنیدن آن به دفعات برای شما قابل تحمل خواهد بود.

مزایای پخش موسیقی برای خردسالان

بعد عاطفی

بعد اجتماعی

بعد تعلیم و تربیت

چند راهکار برای آشناکردن خردسالان و کودکان سن 4  تا 8 سال با موسیقی

کودکان به طور طبیعی موسیقی را دوست دارند و به سمت آن جذب می شوند. اما راهکارهایی وجود دارد که می توانید به کمک آنها علاقه و رغبت کودکان را نسبت به موسیقی افزایش دهید. به نکات زیر توجه کنید:

1- اضافه کردن حرکت

اگرچه گوش دادن به آهنگ حسی عالی است، اما دست زدن، پاکوبیدن و رقصیدن لذت مضاعفی برای کودکان به همراه خواهد داشت. بازی "استوپ رقص" را در دوران کودکی خود به یاد می آورید؟ بهترین قسمت آن ترانه ها زمانی بود که باید می رقصیدید و شادی می کردید.

2- از وسایل مختلف کمک بگیرید

کودکان در این سنین تخیل قوی دارند. هنگام آواز خواندن، می توانید با دادن برخی وسایل به او کاری کنید که بتواند آزادانه هر کاری دوست دارد، انجام دهد. می توانید از صورتک حیوانات، بالش یا هر چیز دیگر استفاده کنید.

3- آلات موسیقی بیاورید

کودکان از داشتن ادوات موسیقی اسباب بازی مانند بلز و پیانو کوچک با سه یا چهار کلید لذت می برند. البته خردسالان توانایی نواختن آلات موسیقی بزرگ تر و بیشتر را نیز دارند. طبل یا ساز دهنی به آنها هدیه بدهید.

4- صبور باشید

کودکان در این سن می خواهند روزی چندین بار به یک آهنگ مورد علاقه شان گوش دهند بنابراین این اجازه را به آنها بدهید. از آن جهت که تکرار به فرایند یادگیری کمک می کند، برای او مفید است.

5- انتظار بیش از حد از فرزندتان نداشته باشید

شاید شنیده باشید که موسیقی کودکان را باهوش تر خواهد کرد و همین امر شما را وسوسه کند تا در این راستا کاری برای فرزندتان انجام دهید، اما نباید به او بیش از حد فشار وارد آورید و از او انتظار داشته باشید. آموختن یک ساز به یک خردسال و انتظار از او که بتواند آن را به درستی انجام دهد، غیر منطقی است. به این نکته توجه داشته باشید کار شما به عنوان پدر و مادر فقط و فقط تشویق فرزندتان بدون وارد کردن هر گونه فشاری به او است.

6- نگران صدای خود نباشید

وقتی برای فرزندتان آواز می خوانید، نیاز نیست که اسطوره آواز و صدا باشید، هر طور که بخوانید برای او بهترین خواهد بود. او هرگز کیفیت صدای شما را قضاوت نخواهد کرد، پس خواه صدایتان بد باشد و خواه خوب با صدای بلند برای او آواز بخوانید.

7- به هنگام رقصیدن از زنگوله استفاده کنید

کودکان دوست دارند وقتی می رقصند با تکان خوردن بدنشان زنگوله نیز به صدا در بیاید. این برایشان بسیار جالب است و در عین حال می توانند بخشی از آهنگی را که می شوند، بنوازند.

8- موسیقی باید جز برنامه ثابت باشد

اگر می خواهید فرزندتان به موسیقی علاقه مند شده و از مزایای آن بهره مند گردد، باید هر روز چند دقیقه از وقت خود را به موسیقی اختصاص دهید، می توانید قبل از خواب برای او لالایی یخوانید یا هر روز عصر آهنگ شادی برایش پخش کنید تا برقصد، در هر صورت گوش کردن به موسیقی به صورت تصادفی و گهگاه شما را به خواسته تان نخواهد رساند.

9- زمزمه کنید

اگرچه آواز خواندن بسیار جالب است، اما برخی مواقع تمرکز بر ملودی و نه کلام برای کودک بهتر است. می توانید برخی مواقع تنها آهنگ ترانه های را که همیشه برای کودک می خوانید، بدون کلام زیر لب زمزمه کنید.

10- سخت گیر نباشید

قرار نیست فرزند شما موسیقیدان حرفه ای بشود بنابراین تنها انگیزه او را ترغیب کنید. نشان دادن تکنیک های نواختن ساز به فرزندتان و انتقاد از آواز خواندن او کار درستی نیست. او باید فقط و فقط لذت ببرد.

11- از مربی او بخواهید مشارکت کند

اگر ساعت های طولانی در روز مشغول کار و از فرزندتان دور هستید اما می خواهید فرزندتان با موسیقی آشنا شود و از آن لذت ببرد، می توانید سازهایش را به او بدهید تا همراه خود به مهد کودک ببرد. می توانید سازهای اسباب بازی برای او تهیه کنید و از مربی بخواهید گهگاه برایش آواز بخواند.

اگر به دنبال آهنگ هایی هستید که کودک در سن 4 الی 6 سال دوست داشته باشد، باید او را با موسیقی های جدیدی که خودتان می پسندید، آشنا کنید، اما در این سن نسبت به گذشته با قدرت بیشتری ابراز عقیده می کنند، بنابراین حتما نظر او را جویا شوید شاید آهنگ مورد علاقه شما مورد پسند او نباشد.

 

مطالعه بیشتر:

1- موسیقی برای بارداری و جنین مفید است؟

2- 7 نکته برای انتخاب درست آلات موسیقی برای کودکان

3- آشنا کردن نوزادان و کودکان با موسیقی

4- 7 نکته برای از بین بردن ترس کودکتان

5- چگونه حس قدردانی در کودکان را بالا ببریم؟

 

استدیو عکس فیلیک