آیا خوردن عسل در دوران بارداری مجاز است؟
عسل مادهای شیرین، سالم و مغذی است. همه افراد در هر سن و سالی از مزایای عسل به اشکال مختلف بهرهمند می شوند. اما مگر خوردن مواد غذایی شیرین برای سلامتی مضر نیست؟ و آیا مصرف آن برای مادری که جنینی در شکم خود حمل میکند، بی ضرر است؟
این مقاله شما را در درک اینکه آیا عسل در دوران بارداری ایمن است یا خیر کمک خواهد کرد.
آیا خوردن عسل در دوران بارداری بی ضرر است؟
عسل در صورتی که پاستوریزه باشد برای دوران بارداری بی ضرر است، همچنین باید گواهی و تاییدیه معتبر تولید داشته باشد. یک نگرانی در مورد عسل خام این است که میتواند سبب ابتلا به بوتولیسم شود. اگر چه این سم فقط میتواند به کودکان زیر یکسال به دلیل عدم تکامل کافی دستگاه گوارش آنان آسیب بزند.
دستگاه گوارش بزرگسالان حاوی باکتری هایی است که از سم بوتولیسم جلوگیری میکند و اجازه نمیدهد که سم به جفت راه پیدا کند.
خوردن عسل در سه ماه اول بارداری
درگذشته عقایدی درباره مناسب نبودن خوردن عسل در سه ماهه اول بارداری در میان مادران رواج پیدا کرده بود، اما امروزه پزشکان بر اساس نتایج حاصل از تحقیقات دقیق علمی خوردن آن برای مادران در ماه های اول بارداری را نه تنها مضر نمی دانند، بله به علت فوایدی نظیر بهبود تهوع صبحگاهی، تقویت بدن مادر در مواردی نظیر بهبود و حتی درمان کم خونی و ... خوردن آن در ماه های اول به مادران باردار توصیه می شود. مقدار مناسب برای مصرف عسل در این زمان به صورت روزانه یک تا دو قاشق ذکر شده است.
خوردن عسل در ماه آخر بارداری
در ماه اخر بارداری جنین به مقدار قابل توجهی رشد کرده و فضای بسیار زیادی را درون شکم شما اشغال می کند. سر و یا پاهای او معمولا به نواحی زیر معده و دیافراگم فشار می آورد و این مساله احتمالا مشکلات گوارشی خصوصاً معده دردها و سوزش سر دل شما را تشدید می کند. با توجه به فواید عسل طبیعی برای دستگاه گوارش به ویژه کاهش سوزش و درد معده، می توانید با خوردن عسل در ماه آخر بارداری و با استفاده از این ماده غذایی منحصر به فرد نه تنها از شر مشکلات گوارشی خود راحت شوید، بلکه با تقویت ذخایر بدنی، خود را برای دوران شیردهی آماده کنید.
آیا خوردن شربت عسل آبلیمو در بارداری مجاز است؟
عسل دارای فواید فراونی می باشد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کاهش بی خوابی
- کمک به درمان سرفه و سرماخوردگی
- کاهش گلودرد
- مداوای زخم معده
- بهبود سلامت پوست
- کاهش آلرژی
همچنین از فواید لیمو می توان به بهبود روند هضم در دستگاه گوارش، درمان یبوست و بهبود کارکرد روده ها، تخفیف و حتی درمان تهوع صبحگاهی، کاهش فشار خون و جلوگیری از عفونت اشاره کرد.
با توجه به خواص فراوان لیمو و عسل، فراهم کردن یک شربت آبلیو و عسل تازه می تواند یک گزینه بسیار مناسب برای بهره مند شدن مادر و جنین از فواید هر دوی آنها باشد. نکته بسیار مهم آن است که برای درست کردن شربت عسل و آبلیمو، هرگز نباید عسل را در آب داغ حل کنید زیرا به علت از بین رفتن آنزیم های موجود در عسل، بخش زیادی از خواص خود را از دست خواهد داد.
درمان کم خونی در بارداری با شربت عسل و سیب
از نظر طب سنتی خوردن شربت عسل به همراه پوره سیب درختی رنده شده به مدت 40 روز می تواند کم خونی را درمان کند. بنابراین مادرانی که به کم خونی مبتلا هستند با مصرف این دو ماده غذایی کنار هم می توانند مشکل کم خونی خود را بهبود بخشند.
مطالعه بیشتر:
1- خوردن عسل در بارداری چه مضرات و فوایدی دارد؟
2- آیا خوردن عسل در بارداری سلامت جنین را به خطر می اندازد؟
3- تاثیرات مثبت و منفی خوردن عسل در بارداری بر مادر و جنین
4- فواید خوردن عسل در دوران شیردهی