molfix-مولفیکس

سریعترین تست بارداری در خانه برای تشخیص حاملگی

سریعترین تست بارداری در خانه برای تشخیص حاملگی

بسیاری از مادران در روزهای بعد از نزدیکی به دنبال سریعترین تست بارداری برای تشخیص حامله بودن و یا نبودنشان می گردند، اما به راستی از چه مدت بعد از نزدیکی می توان به طور دقیق گفت که فردی باردار شده یا نه؟

سریعترین تست بارداری در خانه چگونه است؟

آیا قصد مادر شدن دارید و در این ماه با همسرتان رابطه جنسی بدون جلوگیری داشته اید تا خانواده خود را گسترش دهید. حال که روزهای نزدیک به موعد قاعدگی فرا رسیده است، می خواهید هرچه زودتر بدانید که آیا باردار هستید یا نه. به همین دلیل به دنبال سریعترین تست بارداری می گردید. اما آیا چیزی تحت عنوان سریعترین تست بارداری و یا تست بارداری سریع در خانه واقعا وجود دارد؟ سریعترین تست بارداری چه زمانی قابل انجام است؟ سریعترین تست تشخیص بارداری کدام روش است؟ برای پیدا کردن پاسخ این پرسش ها و نیز موارد مشابه با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.

برای آنکه به شما پاسخ دهیم که روش سریع تست بارداری چیست، ابتدا باید بدانید که اساساً تست های بارداری چگونه حامله بودن و یا نبودن شما را تشخیص می دهند.

اگر در روزهای تخمک گذاری خود نزدیکی بدون جلوگیری داشته باشید، تعدادی از اسپرم ها پس از عبور از واژن وارد حفره رحم شده و در آنجا به سمت لوله های فالوپ (لوله های رحمی) شنا می کنند. در حین این مهاجرت توانایی های لازم برای لقاح با تخمک را کسب خواهند کرد.

در این زمان تخمک آزاد شده از تخمدان ها توسط شرابه های لوله های رحمی گرفته شده و به درون لوله هدایت می شود. در بخش آمپول لوله های رحمی، تخمک با اسپرم ملاقات کرده و لقاح انجام خواهد شد. پس از لقاح، سلول تخم در حین تقسیم شدن به سمت حفره رحم شنا می کند و درنهایت در طی فرآیند لانه گزینی در جدار رحم جایگیری خواهد کرد.

بعد از اتمام لانه گزینی، جزایر خونی موجود در سلول های تشکیل دهنده جفت با رگ های خونی اندومتر رحم مادر ارتباط خونی برقرار کرده به این ترتیب هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی hCGβ و یا همان عدد بتا، که توسط سلول های سنسشیوتروفوبلاست جفت ساخته می شود، به درون خون مادر وارد شده و بعد از چند روز به درون ادرار مادر ترشح خواهد شد.

 

جواب منفی کاذب تست بارداری

درحقیقت آنچه که توسط تست های بارداری خانگی و یا آزمایشگاهی سنجش می شود، وجود و یا عدم وجود این هورمون در خون و ادرار مادر است. بر اساس منابع معتبر علمی، سطح این هورمون در خون مادر در روز 9ام بعد از لقاح به مقدار قابل تشخیص برای تست های تشخیص بارداری می رسد درحالی که این هورمون در ادرار مادر در روز 14 ام بعد از لقاح به سطحی می رسد که توسط تست های بارداری قابل تشخیص است.

توجه داشته باشید که تخمک تا 24 ساعت بعد از تخمک گذاری توانایی باروز شدن دارد، که اوج توان آن در حدود 12 ساعت اول است. بنابراین اگر اینگونه نتیجه بگیریم که لقاح تقریبا در همان روز تخمک گذاری و یا نهایتا یک روز بعد از آن رخ می دهد، با پیدا کردن روز دقیق تخمک گذاری و شمارش 9 تا 14 روز بعد از آن، می توان دریافت که تست تشخیص سریع بارداری در چه زمانی قادر به تشخیص دقیق حامله بودن و یا نبودن شما است.

اگر می خواهید خیلی سریع بدانید که آیا باردار هستید یا نه، به شما توصیه می کنیم که خیلی زود اقدام به انجام تست بارداری نکنید زیرا ممکن است جواب منفی کاذب دریافت کنید. این اتفاق زمانی پیش می آیدکه تست بارداری را انجام داده ولی با وجود اینکه باردار هستید، جواب تست منفی باشد.

به این حالت "نتیجه منفی اشتباهی یا منفی کاذب تست بارداری" گفته می شود.

کیت تست بارداری به وسیله ی ردیابی هورمون‌های HCG در ادرار، بارداری را مشخص میکند. اگر کیت بارداری قادر به شناسایی سطح هورمون HCG نباشد، جواب منفی بارداری را نشان می‌دهد.

 

دلیل منفی کاذب تست بارداری

در این قسمت به بررسی دلایل اشتباه بودن جواب منفی تست بارداری می‌پردازیم:

1- چک کردن قبل از زمان واکنش تست

زمان واکنش به زمانی گفته می‌شود، که کیت بارداری نیاز دارد تا جواب دقیق را مشخص کند. قبل از انجام تست بارداری دستورالعمل آن را خوانده تا زمان واکنش مشخص شده بر روی جعبه آن را بدانید. این زمان ممکن است بین سه تا ده دقیقه باشد.

2- انجام زود هنگام تست

 یکی از اشتباهات رایجی که بانوان انجام می دهند، انجام زود هنگام تست بارداری در منزل می باشد. در مراحل اولیه بارداری سطح هورمون HCG بسیار پایین بوده و ممکن است در زمان تست شناسایی نشود. در مراحل اولیه حتی انجام آزمایش خون نیز قادر به مشخص کردن نتیجه دقیق نمی باشد.

میزان هورمون HCG در ۹ یا ۱۰ روز پس از لقاح در حدود ۱۰ واحد می باشد. با این حال میزان این هورمون در طول فرآیند بارداری به ازای هر روز ۵۰ درصد بیشتر شده، به طوری که در آخر هفته دهم بارداری به صد هزار واحد می رسد. سپس دوباره میزان این هورمون کاهش یافته و در حدود ۲۰ هزار واحد ثابت می ماند. بنابراین ممکن است شما در مراحل اولیه بارداری متوجه مثبت بودن بارداری خود نشوید.

3- انجام ندادن دستورالعمل

 چنانچه دستورالعمل مشخص شده بر روی جعبه کیت بارداری را به صورت کامل و دقیق دنبال نکنید، ممکن است که با جواب اشتباه رو به رو شوید. به عنوان مثال چنانچه ادرار کافی بر روی نوار تست  وجود نداشته و یا اینکه ادرار با مواد دیگری مانند آب ترکیب شده باشد، نتیجه ممکن است کاملاً دقیق نباشد. به علاوه باقی ماندن نوار به مدت طولانی در ادرار بعد از انجام تست، ممکن است باعث تغییر در نتیجه شود.

4- حساسیت کیت تست بارداری

کیت های زیادی با میزان متفاوت حساسیت در بازار وجود دارد. بعضی از این کیتها آنقدر حساس بوده که حتی قادر به شناسایی مقدار بسیار کم هورمون HCG به میزان ۲۰ واحد نیز میباشند. اما بعضی دیگر می‌توانند وجود هورمون HCG را تنها در مقدار حداقل ۵۰ واحد شناسایی کنند. بنابراین اگر میزان حساسیت کیت تست پایین باشد، ممکن است نتیجه به دست آمده چندان دقیق نباشد.

5- ادرار رقیق شده

 وجود ناخالصی در ادرار باعث میشود که جواب تست دقیق نباشد. برای بدست آوردن بهترین نتیجه، از اولین ادرار صبحگاهی برای تست استفاده کنید. ادرار صبحگاهی غلیظتر بوده و دارای مقدار بالاتری از هورمون HCG می باشد، که می تواند از بروز جواب منفی اشتباه جلوگیری کند.

6-  تاریخ انقضای کیت تست بارداری

 حتما قبل از خرید کیت تست به تاریخ انقضای آن توجه کنید. کیت تاریخ گذشته احتمال اشتباه بودن جواب منفی را افزایش میدهد.

7-  داروهای مصرفی

 اگر در حال مصرف داروهایی مانند ضدحساسیت ها، ضد انعقادها، داروی صرع، آرام بخش ها و داروهای مخصوص فشار خون هستید، این احتمال وجود خواهد داشت که هنگام استفاده از سریعترین تست بارداری جواب منفی به اشتباه ظاهر شود.

 

مطالعه بیشتر:

1- روش استفاده از تست حاملگی خانگی یا بی بی چک

2- تست بارداری یا تست حاملگی بعد از چند روز نشان میدهد؟

3- روش تست بارداری در منزل (آزمایش بارداری در خانه)

 

استدیو عکس فیلیک