molfix-مولفیکس

غربالگری نوزادان نارس ، کم وزن چگونه است؟

غربالگری نوزادان نارس ، کم وزن چگونه است؟

نوزادان در بدو ورود به دنیای ما معمولا پدر و مادر را با دشواری هایی همانند مشکلات مربوط به شیر خوردن، خوابیدن و ... مواجه می سازند. حال اگر والدین به هر دلیلی صاحب یک نوزاد نارس شوند، این مشکل دو چندان خواهد شد. اما باز هم حفظ آرامش و بالا بردن سطح آگاهی درمورد روند انجام مداخلات پزشکی بر روی این گونه نوزادان همچون غربالگری نوزادان نارس و نیز نحوه نگه داری از آنها به شما به عنوان سرپرست کمک خواهد کرد تا این روزها را با آسودگی بیشتری پشت سر بگذارید.

در طی غربالگری نوزادان، در روز سوم تا پنجم بعد از تولد با کمک گرفتن نمونه خون از کف پای نوزاد و فرستادن آن به آزمایشگاه بررسی می شود که آیا نوزاد به اختلالات متبولیکی و یا آنزیمی مبتلا هست یا نه. برای نوزادانی که در موعد مقرر به دنیا آمده اند از پدر و مادر خواسته می شود تا در روزهای مربوطه به مرکز بهداشت مراجعه کنند اما در نوزادان نارس و یا نوزادانی که در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند چطور؟

غربالگری نوزادان نارس، کم وزن، بیمار یا بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان

نوزادان نارس، بیمار یا کم وزن اغلب دارای مشکلات خاص پزشکی هستند و باید معالجه شوند. این روشهای درمانی ممکن است بر نتایج غربالگری تأثیر بگذارد. لذا این دسته از نوزادان، به فرایندهای غربالگری ویژه ای نیاز دارند. به عنوان مثال، در بسیار از آنان برای حصول اطمینان از صحت و سقم آزمایش، باید در طول مدت بستری بیش از یک بار نمونه گیری خون انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پروتکل بیمارستان، با پزشک متخصص زنان و زایمان یا پزشک اطفال صحبت کنید. برای مثال دقت در غربالگری تیروئید نوزاد نارس از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا متعادل کار کردن غده تیروئید بر روند وزن گیری و ترخیص هرچه سریع تر انها از بیمارستان تاثیر بسزایی خواهد گذاشت.

غربالگری نوزادانی که در بیمارستان متولد نمی شوند

حتی نوزادانی که در بیمارستان به دنیا نمی آیند، باید غربالگری شوند. اگر زایمان در خانه برنامه ریزی شده باشد، ممکن است مامای دارای مجوز بتواند آزمایش خون و غربالگری نوزاد را انجام دهد، در غیر اینصورت والدین باید ظرف چند روز بعد از ولادت، نوزاد به بیمارستان یا مرکز بهداشت ببرند. غربالگری شنوایی باید حداکثر یک ماه بعد از تولد انجام شود.

هزینه های غربالگری چقدر است؟

از آنجا که در هر کشوری، دولت ها به شیوه های متفاوت هزینه های غربالگری نوزادان را تامین می کنند، پوشش هزینه ها در کشورهای مختلف و نیز در بیمه های مختلف متفاوت است. بیشتر کشورها هزینه غربالگری را از والدین دریافت می کنند، اما برخی بیمه های درمانی یا برنامه های دیگر کل یا بخشی از آن را پوشش می دهند. برای اطلاع از وضعیت بیمه و سایر شرایط می توانید به نزدیک ترین مرکز بهداشت به محل سکونت خود مراجعه کنید.

نتایج غربالگری چگونه به اطلاع والدین می رسد؟

چنانچه نتیجه آزمایش غربالگری نوزاد خارج از حد طبیعی باشد، مرکز بهداشت نتیجه را به اطلاع والدین می رساند. اما نتیجه غیر طبیعی غربالگری لزوماً به معنای بیمار بودن نوزاد نیست. این نتیجه می تواند به دلیل نمونه گیری زود هنگام بعد از تولد، حجم ناکافی نمونه، یا عدم تغذیه کافی نوزاد قبل از آزمایش بدست آمده باشد. با این حال، گاهی اوقات نتیجه غیرنرمال نشان دهنده یک مشکل جدی اما قابل درمان است.  والدین باید بلافاصله به پزشک مراجعه کرده و نتیجه را علت یابی کنند.

در غربالگری نوزادان نارسی که مدت طولانی در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند، معمولا پدر و مادر به علت مراجعات مکرر به بیمارستان در حین بستری نوزاد از روند کار، نتایج و تفسیر آنها آگاه خواهند بود.

https://www.babysfirsttest.org/newborn-screening/screening-procedures

استدیو عکس فیلیک