خوردن زنجبیل در بارداری فواید مصرف زنجبیل در بارداری
بارداری زمان تحولات فیزیکی و احساسی و آمادگی برای یکی از بزرگترین معجزات زندگی است. بخشی از این دگرگونی، تغییرات بیشماری است که در بدن مادر باردار اتفاق میافتد: التهاب و ورم افزایش پیدا میکند. سیستم ایمنی بدن کاهش مییابد. قند خون به سختی کنترل میشود و به طور مکرر ناراحتیهای گوارشی پیش میآید. مصرف اغلب داروهای رایج و گیاهان دارویی در این دوران توصیه نمیشوند، اما در مورد خوردن زنجبیل در بارداری چطور؟ اغلب اوقات مادر احساس میکنند بدن آنها از کنترل خارج شده و نمیتوانند مشکلات خود را درمان کنند. هنگام بارداری اولم این علائم را داشتم و سردرگم بودم که چگونه میتوانم به درستی از خودم مراقبت کنم و مراقب فرزندم نیز باشم. خوشبختانه مصرف زنجبیل روشی بیخطر و موثر در مدیریت ناراحتیهای بارداری است. در زیر مواردی را از چیزهایی که در این مسیر یاد گرفتم میخوانید:
فواید خوردن زنجبیل در بارداری
گرچه مصرف بیش از حد زنجبیل در بارداری توصیه نمی شود اما خوردن مقدار متعادل از آن فواید زیادی دارد که در ادامه برایتان شرح می دهیم.
بهبود حالت تهوع:
«تهوع صبحگاهی» که از حالت تهوع خفیف تا استفراغهای مکرر متغیر است، از علائم اوایل بارداری است که تقریبا ۸۰ درصد بانوان باردار در سه ماهه اول بارداری به آن دچار میشوند. مشهورترین مصرف دارویی گیاه زنجبیل، تسکین حالت تهوع است که دلیل آن توانایی این گیاه در تخلیه مناسب معده است. همچنین تحقیقاتی نشان داده است که زنجبیل روی گیرندههای مسئول کنترل تهوع مغز تاثیر میگذارد. هرچند مکانیزم دقیق آن فعلا ناشناخته است. مطالعات زیادی انجام شده نشان میدهد زنجبیل در بهبود تهوع در دوران بارداری موثر و بیخطر است. در حقیقت بسیاری از پزشکان سنتی بارداری مصرف آبجوی زنجبیل، آدامس زنجبیل و چای زنجبیل را قبل از تجویز داروهای ضد تهوع پیشنهاد میکنند.
کاهش التهاب:
با اینکه برخی از التهابها در دوران بارداری طبیعی و بیضرر است و بخشی از دوران بارداری به حساب میآید، التهابات شدید تاثیر منفی روی جنین میگذارد و خصوصا بر رشد جنین و مغز او تاثیرگذار است. مهمترین مواد شیمیایی گیاهی موجود در زنجبیل، یعنی گینجرولها و شوگائولها، نشان دادهاند که در کاهش التهابهای دوران بارداری نقش موثری دارند.
تقویت سیستم ایمنی:
در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن مادر ضعیف میشود. به این معنا که مادر مستعد سرما خوردگی، آنفولانزا و بیماریهای غذایی خواهد بود. زنجبیل یکی از خوراکیهای مفید در زمینه تقویت سیستم ایمنی بدن است و با خاصیت ضد میکربی خود میتواند از ابتلای مادر باردار به بیماری های مختلف جلوگیری کند.
کاهش و کنترل قند خون:
بانوانی که دیابت یا دیابت بارداری دارند، متوجه میشوند که در دوران بارداری کنترل قند خون کار راحتی نیست. طبق مطالعات، بیماران دیابت نوع دو با مصرف مکمل زنجبیل شاهد بهبود میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین A1c (سنجهای برای کنترل قند خون) بودهاند. از این رو، مصرف زنجبیل برای بانوان باردار میتواند گزینه خوبی باشد و به تعدیل مصرف کربوهیدرات نیز کمک میکند.
بهبود سیستم گوارش:
به لطف تغییرات هورمونی و آناتومی بدن درهنگام بارداری، تقریبا ۵۰ درصد از مادران باردار به یبوست دچار میشوند. زنجبیل دستگاه گوارش بدن را تحریک میکند و میتواند مانع از یبوست شود و یا به درمان آن کمک کند.
من خوششانس بودم که در سه ماهه اول تنها نوع ملایم تهوع صبحگاهی را تجربه کردم. با دو قاشق چایخوری آب زنجبیل و یک قاشق غذاخوری عسل در یک فنجان آب داغ یک چای ساده زنجبیل آماده میکردم و معدهام آرام میگرفت. هنگام سفر نیز مقداری زنجبیل همراه خودم میبردم تا بتوانم به سرعت ناراحتی معدهام را برطرف کنم. پیشنهاد میکنم آبجوی زنجبیل در بارداری سرد را امتحان کنید که بسیار بهتر از نوشیدنیهای زنجبیلی معمول است و رنگ و شربت ذرت با فروکتوز بالا ندارد. اکنون که در سه ماهه دوم بارداری هستم، انرژی و اشتهای بیشتری پیدا کردهام. با زنجبیل آشپزی میکنم و به سبزیجات و ماهی، زنجبیل خرد شده اضافه میکنم و در پختن نان نیز از این گیاه بهره میگیرم.
مطالعه بیشتر:
حالت تهوع صبحگاهی در اوایل بارداری و روشهای درمان آن
عوارض دیابت بارداری روی جنین و راههای پیشگیری از آن
رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری و درمان یبوست در بارداری
منبع: gingerpeople