خوردن چای در دوران بارداری چه مقدار مجاز است؟

خوردن چای در دوران بارداری چه مقدار مجاز است؟

بسیاری از مردم برای رفع خستگی خود عادت به نوشیدن روزانه چای دارند. و اما در دوران بارداری میل به نوشیدن انواع مختلف چای از چای شیرین و ترش گرفته تا چای تند و معطر بیشتر می شود. مادران باردار معمولا در این دوران با لیستی از محدودیت های غذایی مواجه می شوند و چای سیاه نیز از جمله این محدودیت ها به شمار می رود. بنا به باور بسیاری از افراد خوردن چای در دوران بارداری مضر بوده و باید از نوشیدن آن در این دوران خودداری کرد. چنانچه می خواهید به صحت و سقم این مطلب پی ببرید تا پایان این متن با ما همراه باشید!

خوردن چای در دوران بارداری

در میان کشورهای جهان هند به دلیل مصرف بالای چای مشهور است! هند دومین تولید کننده چای جهان بوده و پس از آب، چای دومین نوشیدنی پرمصرف در میان مردم این کشور به شمار می رود. درکشور ما نیز چای سیاه یکی از نوشیدنی های مرسوم و محبوب است.

آیا خوردن چای در دوران بارداری مجاز است؟

در صورت میل به مصرف چای سیاه در بارداری یکی از مهمترین نکاتی که باید در نظر گرفت میزان کافئین مصرفی مادر در طول روز است. این نکته باید در مورد مصرف مواد غذایی دیگری از جمله شکلات، نوشابه و قهوه که همانند چای حاوی کافئین هستند نیز مد نظر قرار گیرد. به طور کلی پیش از هر چیز باید مراقب مقدار کافئین مصرفی در رژیم غذایی روزانه خود باشید زیرا این موضوع به شما کمک می کند تا مجموع کافئین دریافتی شما از حدود توصیه شده فراتر نرود.

ارزش تغذیه ای چای سیاه

چنانچه به نوشیدن روزانه و مرتب چای سیاه عادت دارید به شما توصیه می کنیم پیش از آنکه با ترس و نگرانی نوشیدن چای را از برنامه غذایی خود حذف کنید ابتدا با ارزش غذایی آن آشنا شوید تا سپس بتوانید با خاطری آسوده در مورد خوردن چای در دوران بارداری یا نخوردن آن تصمیم بگیرید.

خستگی یکی از شایع ترین عوارض بارداری است و نوشیدن یک فنجان چای سیاه تنها چیزی است که برای رفع خستگی خود به آن نیاز دارید! گفته می شود عطر موجود در چای تاثیر آرامبخشی بر بدن دارد. نوشیدن یک فنجان چای سیاه باعث تسکین و آرامش اعصاب شده و در خلاص شدن از شر استرس های روزمره کمک موثری به شما می کند. آنتی اکسیدان های موجود در چای سیاه با عملکرد آنتی باکتریال خود باعث کند شدن فرآیند پیری در بدن می شوند. همچنین نقش موثر چای سیاه در کاهش خطر ابتلا به سرطان نیز کاملا شناخته شده است. حاصل مطالعات مختلف دانشمندان در مورد تاثیر چای سیاه بر بدن انسان نشان داده است که مصرف این نوشیدنی می تواند در پیشگیری و درمان انواع سرطان ها موثر واقع شود.

مواد مغذی ارزش غذایی در یک فنجان معادل 237 گرم

کربوهیدرات 7/0 گرم

فولات 9/11 میکروگرم

منیزیوم 1/7 میلی گرم

فسفر 4/2 میلی گرم

پتاسیم 7/87 میلی گرم

فلوراید 884 میکروگرم

سدیم 1/7 میلی گرم

کافئین 4/47 میلی گرم

تئوبرومین 7/4 میلی گرم

چه مقدار کافئین در یک فنجان چای سیاه موجود است؟

چای سیاه در مقایسه با دیگر انواع چای بیشتر اکسید شده و طعم و رایحه قوی تری دارد. همچنین چای سیاه حاوی مقدار کافئین بیشتری است. بنابراین میزان مصرف آن باید توسط مادران باردار کنترل شود زیرا افراط در مصرف کافئین می تواند منجر به بروز مشکلاتی در فرآیند بارداری شود. ولی نگران نباشید زیرا خوشبختانه در هر یک فنجان چای سیاه که تقریبا معادل 8 اونس است تنها 4/47 میلی گرم کافئین موجود است و این رقم کمتر از حد مجاز کافئین مصرفی شما در دوران بارداری است!

خوردن چای سیاه در دوران بارداری، چه مقدار مجاز است؟

در دوران بارداری صرف نظر از یک ماده غذایی بخصوص هنگامی که میل وافری به خوردن آن در خود احساس می کنید بسیار دشوار است. با این وجود این اصل را همواره به خاطر بسپارید که هر ماده غذایی باید در حد اعتدال مصرف شود. ساده ترین راه برای کنترل این ولع آن است که هر زمان میل وافر به خوردن چیزی داشتید آن را در اولین فرصت و به مقدار متعادل مصرف کنید. شما می توانید در رژیم غذایی خود از انواع غذا و نوشیدنی های حاوی کافئین استفاده کنید ولی فراموش نکنید که مقدار کافئین دریافتی خود را کنترل کنید. به منظور درک آسان تر مطلب باید گفت که شما به طور کلی در این دوران مجاز به مصرف 300 میلی گرم کافئین در روز می باشید که این مقدار معادل نوشیدن 3 فنجان چای گرم و لذیذ در روز می باشد.

مضرات زیاده روی در خوردن چای در دوران بارداری

هر ماده غذایی در کنار فوائدی که دارد در صورت عدم رعایت اعتدال در مصرف می تواند برای سلامتی مضر باشد! از آنجایی که در دوران بارداری هر آنچه مصرف می کنید را با جنین خود به اشتراک می گذارید پیش از مصرف هر ماده غذایی ابتدا فوائد و مضرات آن را به دقت بسنجید. اغلب به مادران باردار تاکید می شود که مصرف چای سیاه در بارداری مضر است. در حالیکه اینگونه نیست. بلکه واقعیت امر آن است که افراط در مصرف هر ماده غذایی مضر است و این مساله در مورد چای نیز صدق می کند. عدم کنترل میزان کافئین دریافتی می تواند منجر به بروز عوارض شدیدی در دوران بارداری شده و در نتیجه سلامت خود و جنینتان را در معرض خطر قرار دهد. چنانچه با ذکر این دلایل هنوز قانع نشده اید توصیه می شود ادامه متن را دنبال کنید.

عوارض ناشی از مصرف چای زیاد در بارداری

• افزایش خطر سقط جنین و یا ابتلا به ناهنجاری های مادرزادی

• افزایش دفعات ادرار

• افزایش خطر ابتلا به کم خونی

• خطر ابتلا به فشار خون بالا

• خطر ابتلا به اختلالات خواب

آیا می توان چای سیاه بدون کافئین تهیه کرد؟

بله، مادران بارداری که به دلیل علاقه وافر به نوشیدن چای سیاه قادر به حذف آن از رژیم غذایی خود نیستند می توانند انواع بدون کافئین چای را انتخاب کنند! علی رغم آنکه بسیاری از چای های گیاهی حاوی مقدار کافئین کمتری هستند ولی دارای عطر و طعم قوی چای نمی باشند. با این حال فکر کردن به سلامت جنین باعث می شود به راحتی بتوانید خوردن چای در دوران بارداری را کنار بگذارید. چای سیاه بدون کافئین به راحتی قابل تهیه بوده و از گزینه های سالمی است که می توانید آن را در دوران بارداری انتخاب کنید. علاوه بر آن یکی از روش های کاهش دادن کافئین موجود در چای خیساندن آن در آب است. برای این منظور برگ های چای را داخل یک قوری ریخته و مقداری آب به آن اضافه کنید به طوری که سطح برگ ها کاملا با آب پوشانده شود. اجازه دهید آب به نقطه جوش برسد، پس از آنکه کاملا جوشید آب را خارج کنید به طوری که برگ ها همچنان درون قوری باقی بمانند حالا با افزودن مقدار آب دلخواه می توانید چای مورد نظر خود را تهیه کنید. چنانچه از چای کیسه ای استفاده می کنید ابتدا آب جوش را بر روی چای کیسه ای ریخته و اجازه دهید به مدت 30 ثانیه درون لیوان باقی بماند. سپس این چای را دور ریخته و با استفاده مجدد از همان چای کیسه ای یک فنجان چای سیاه بدون کافئین برای خود تهیه کنید!

چنانچه علاقه وافری به خوردن چای در دوران بارداری داشته و در عین حال در مورد عوارض احتمالی آن بر سلامت جنین نگرانید خود را از لذت های ساده زندگی محروم نکنید. زیرا مصرف هر ماده غذایی در صورت رعایت اعتدال لذت بخش بوده و در طول 9 ماه بارداری نیز برای سلامت جنین کاملا ایمن و بی خطر خواهد بود!

 

بیشتر بدانید:

1- مصرف چای سبز در دوران بارداری

2- چای زنجبیل در دوران بارداری ، فواید و اثرات جانبی آن چیست؟

3- چه مقدار مصرف کافئین در بارداری مجاز است؟

4- عوارض استفاده از نوشیدنی های کافئین دار در دوران بارداری

منبع: parenting.firstcry