molfix-مولفیکس

ماه ششم بارداری، علائم و نشانه‌های ماه ششم بارداری چیست؟

ماه ششم بارداری، علائم و نشانه‌های ماه ششم بارداری چیست؟

در ماه ششم بارداری، شما در انتهای سه ماهه دوم قرار دارید. این بدان معناست که معمولاً در چند هفته آینده شکم شما به قدری بزرگ می‌شود که انرژی شما را کاهش می‌دهد. علائم، نشانه‌ها و درمان‌های سه ماهه دوم بارداری را بشناسید تا به سلامتی خود و جنین‌تان کمک کنید.

علائم ماه ششم بارداری

در ماه ششم، ممکن است برخی از این علائم را مشاهده کنید. همه این علائم در دوران بارداری شایع هستند، اما ممکن است شما همه آنها را تجربه نکنید:

• سوزش سردل

• تورم مچ پا

• احساس بیقراری در پاها

خارش پوست اطراف شکم، سینه‌ها، باسن و ران‌ها

• کمردرد

• افزایش اشتها

• مشکلات بینی

• سرگیجه

• بی خوابی

• رگهای واریسی

• گرفتگی عضلات پا

ماه ششم بارداری چه بخوریم؟

برخورداری از یک رژیم غذایی سالم و متعادل در تمام ماه های بارداری اهمیت بسیار زیادی دارد. در هربار ویزیت بارداری، وزن شما اندازه گیری می شود اگر بیش از حد وزن اضافه می کنید، مواد غذایی با کالری کمتری را در برنامه روزانه خود بگنجانید. درصورت نیاز از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید.

شش ماهگی، تغییرات درونی و بیرونی

رشد جنین: در ۶ ماهگی بارداری، پلک‌های جنین باز می‌شوند و او قادر خواهد بود به صداهای بلند پاسخ دهد. غدد چشایی جنین قادر خواهند بود از طریق مایع آمنیوتیک طعم غذاهایی را که مادر می‌خورد احساس کند.

تغییرات بدن شما: تا ماه ششم بارداری، با بزرگ شدن جنین، شما وزن زیادی اضافه خواهید کرد. این امر باعث می‌شود که ایستادن طولانی مدت بر روی پاها شما را ناراحت کند، بنابراین بهتر است در طول روز، هر زمان که می‌توانید پاهای خود را بالا بگیرید. از آنجا که اندازه شکم شما ممکن است پیدا کردن یک وضعیت خواب راحت را دشوار کند، سعی کنید در هنگام استراحت از بالش‌های زیادی استفاده کنید تا از قسمت پشت و کمر شما حمایت شود. خارش پوست که در اثر کشش ایجاد می‌شود، می‌تواند با استفاده از مرطوب کننده‌ها تسکین یابد. همچنین ممکن است تورم پاها، مچ پا، دست‌ها و صورت را نیز تجربه کنید. اگر تورم ناگهانی یا شدید باشد، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

در ماه ششم بارداری چیکار کنم؟

• خلاق و با انظباط باشید: از این زمان برای انجام کارهای مثمر ثمر، مانند تزیین خانه و اتاق کودک، و همچنین انتخاب نام کودک استفاده کنید. همچنین می‌توانید وسایل مورد نیاز کودک خود، مانند لباس، کالسکه، تخت و سایر اقلام مورد نیاز او را خریداری کنید.

• شروع به ایمن سازی خانه و اتومبیل‌تان کنید: اکنون زمان آن فرا رسیده که در مورد مقدمات ایمنی نوزاد فکر کنید و آن را عملی کنید. در این ماه با آماده کردن یک اتاق ایمن و مناسب برای نوزاد و انجام سایر موارد آماده سازی وسایل و لوازم، یک قدم بزرگ برای روز تولد بردارید. هنگامی که نوزاد خود را به خانه بیاورید زمان کمتری خواهید داشت، بنابراین اکنون وقت مناسبی برای نصب درهای مخصوص و قفل ایمنی برای کودک است، وسایل خطرناک را از دسترس خارج کرده و لوازم (مانند دراوِر و کمدها) را با نصب به دیوار در جای خود ثابت کنید. همچنین مهم است که خودروی خود را در طول ماه ششم بارداری ایمن سازی کنید. اول و مهمتر از همه، شما نیاز به خرید صندلی اتومبیل مناسب با سن نوزاد دارید. پس از انتخاب و خرید صندلی، برای نصب آن از یک فرد حرفه‌ای کمک بگیرید. به این ترتیب همه چیز برای آوردن نوزاد تازه متولد شده از بیمارستان به خانه ترتیب داده شده است.

• در مورد برنامه زایمان خود فکر کنید: بحث در مورد برنامه زایمان را با ماما یا پزشک خود شروع کنید. به یاد داشته باشید همه عوامل را نمی‌توان از قبل برنامه‌ ریزی کرد (بخصوص اگر یک وضعیت اضطراری پیش بیاید)، اما این به شما کمک می‌کند تا درباره ترجیحات خود بیاندیشید و گزینه‌های خود را قبل از رسیدن زمان زایمان بررسی کنید. برنامه‌های زایمان شامل مواردی از قبیل محل و وضعیت مورد نظر شما در حین زایمان، مدیریت درد زایمان، اقدامات کمکی و هرآنچه دوست دارید در حین و پس از تولد نوزاد شود (برای مثال اینکه چه کسی بند ناف را قطع کند).

• ایمن سازی را شروع کنید: ایمن سازی خانه و اتومبیل و آماده کردن اتاق کودک کمک می‌کند که قبل از رسیدن به سه ماهه سوم و بزرگ شدن شکم بتوانید این وظایف و کارهای بزرگ و سنگین را از سر راه خود بردارید.

• از جشن پیش از تولد نوزاد لذت ببرید: در ماه ششم بارداری در برخی از فرهنگ‌ها، فردی از اعضای خانواده یا دوستان برای جشن پیش از تولد نوزاد برنامه‌ ریزی می‌کند. این فرصتی است برای خانواده تا برای نوزاد در راه جشن بگیرند. این جشن می‌تواند شامل بازی‌های تفریحی باشد و ضمن آن مهمانان می‌توانند در پیدا کردن نام مناسب نوزاد کمک کنند و هدایای مختلف برای نوزاد را به مادر هدیه دهند.

• در مورد زایمان مطالعه کنید: حتی پس از شرکت در کلاس‌های قبل از تولد ممکن است هنوز هم در مورد زایمان سوالات و نگرانی‌هایی داشته باشید. در مورد چگونگی زایمان بیشتر مطالعه کنید و برای استفاده از تجربیات مادران دیگر، با آنها مشورت کنید.

• تا حد امکان استراحت کنید: اگرچه ممکن است احساس کنید که کارها و وظایف زیادی برای انجام دادن و همچنین سازماندهی امور مربوط به زایمان دارید، اما باید زمان زیادی را برای استراحت و آرامش خود نیز اختصاص دهید.

 

بیشتر بدانید:

1- آمادگی برای زایمان از ماه ششم بارداری

2- آیا تنگی نفس و تپش قلب در ماه ششم بارداری مشکل ساز است؟

3- اندازه شکم در ماه های مختلف بارداری چقدر است؟

4- تغییرات شگفت انگیز جنین طی 9 ماه بارداری

منبع: in.pampers 

استدیو عکس فیلیک