molfix-مولفیکس

دندان در آوردن نوزاد و تب آیا با هم ارتباط دارند؟

دندان در آوردن نوزاد و تب آیا با هم ارتباط دارند؟

اولین دندان های نوزاد معمولا بین 4 تا 7 ماهگی شروع به رشد می کنند. در این زمان می توان جوانه نخستین دندان ها که بر روی لثه ها ظاهر می شود را مشاهده کرد. بی قراری و تحریک پذیری، افزایش جریان بزاق و کاهش اشتها از جمله مهمترین علائم رویش دندان در کودکان به شمار می روند و اما در صورت ابتلا کودک به تب چه باید کرد؟ آیا دندان در آوردن نوزاد و تب با هم ارتباطی دارند؟ آیا تب کردن نیز از علائم رویش دندان می باشد و یا نشانه ابتلا او به بیماری است؟ با ما تا پایان این مطلب همراه باشید تا همه چیز را درمورد دندان در آوردن نوزاد و تب برایتان شرح دهیم.

آیا دندان در آوردن نوزاد باعث تب میشود؟

رویش دندان می تواند دمای بدن کودک را افزایش دهد ولی با این حال میزان این تب بسیار خفیف و اندک است. از این رو هر گونه تب بالای 38 درجه نشان دهنده ابتلای کودک به بیماری بوده و نباید آن را جزء علائم رویش دندان در نوزاد قلمداد کرد.

چگونه می توان فهمید که کودک در حال دندان درآوردن است؟

هر کودک رفتار خاص و متفاوت خود را دارد. از این رو پروسه رویش دندان در برخی از نوزادان با گریه و ناراحتی و در برخی دیگر از نوزادان با بدخلقی و بی قراری همراه است. مهمترین علائم دندان درآوردن در کودکان عبارت است از:

• جاری شدن بزاق دهان

• تحریک پذیری

• گریه های بیش از معمول

• تمایل به جویدن حلقه های دندانی و یا سایر اشیاء محکم

این علائم معمولا در هنگام جوانه زدن دندان های نیش در نوزادان مشاهده شده و به طور کلی در سنین 6 تا 16 ماهگی از شدت بیشتری برخوردارند.

چگونه می توان به بیمار بودن کودک پی برد؟

بی قراری، کاهش اشتها و بدخوابی از جمله علائم مشترک در طول دوره بیماری و رویش دندان ها در کودکان به شمار می روند ولی با این حال علائم متفاوت زیر می تواند نشان دهنده ابتلا نوزاد به سرماخوردگی، معده درد و یا سایر بیماری های دیگر باشد.

• گرفتگی و آبریزش بینی

• سرفه و عطسه

• اسهال و استفراغ

• راش های پوستی

در صورت هر گونه نگرانی در مورد دندان در آوردن نوزاد و تب می توانید با یک پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

روش های تسکین درد لثه در هنگام رویش دندان ها

چنانچه نوزاد شما در حال دندان درآوردن است مالیدن لثه بهترین راه برای تسکین ناراحتی اوست. برای این منظور می توانید لثه های نوزاد را با استفاده از انگشتان تمیز خود ماساژ داده و یا یک حلقه دندانی را برای جویدن در اختیار نوزاد قرار دهید.

استفاده از یک شئ خنک نیز می تواند برای لثه های نوزاد تسکین دهنده باشد. ولی با این حال سرمای زیاد برای لثه های نوزاد مضر است. همچنین از قرار دادن حلقه دندانی نوزاد در فریزر که می تواند باعث شکسته شدن حلقه و نشت مایع آن به بیرون شود پرهیز کرده و برای خنک شدن آن را فقط در داخل یخچال قرار دهید. در صورت عدم دسترسی به حلقه دندانی نوزاد می توانید به جای آن از یک دستمال یا حوله تمیز استفاده کنید.

چنانچه نوزاد شما بیش از 6 ماه دارد می توانید با تجویز و توصیه پزشک از داروهایی نظیر ایبوپروفن و یا استامینوفن برای تسکین درد نوزاد استفاده کنید.

در چه صورت باید برای دندان در آوردن نوزاد و تب به پزشک مراجعه کرد؟

بی قراری در دوران رویش دندان در کودکان امری کاملا شایع و طبیعی است ولی با این حال در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر که می تواند نشانه بیمار بودن نوزاد محسوب شود در اولین فرصت به یک پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.

• تب بالای 38 درجه در نوزادان زیر سه ماه

• تب بالای 9/37 درجه در کودکان بالای سه ماه

• ادامه یافتن تب در مدتی بیش از 24 ساعت

• اسهال استفراغ و راش های پوستی همراه با تب

• بی حال و خواب آلود به نظر رسیدن نوزاد

• بی قراری و عدم تسکین پذیری نوزاد

دوران رویش دندان و مشکلات ناشی از دندان در آوردن نوزاد و تب می تواند زمان دشواری برای کودک و مادر باشد. ولی با این حال به خاطر داشته باشید که این مرحله کاملا گذرا و موقتی است. تا حد امکان به تسکین نوزاد کمک کنید و هنگامی که اولین دندان های نوزاد ظاهر شدند به منظور حفظ سلامت دندانها آنها را هر روز با استفاده از یک مسواک نرم شستشو دهید.

 

بیشتر بدانید:

1- رویش اولین دندان و نشانه های دندان در آوردن نوزاد

2- چگونه دندان های نوزاد را بشوییم؟

3- علت دیر دندان درآوردن نوزاد چیست وآیا باید او را دکتر ببریم؟

4- مسواک زدن نوزاد را از کی شروع کنیم وآیا باید لثه‌‌‌نوزاد را هم تمیز کرد؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های دندان در آوردن نوزاد و تب آیا با هم ارتباط دارند؟

آیا دندان در آوردن نوزاد باعث تب میشود؟

رویش دندان می تواند دمای بدن کودک را افزایش دهد ولی با این حال میزان این تب بسیار خفیف و اندک است. از این رو هر گونه تب بالای 38 درجه نشان دهنده ابتلای کودک به بیماری بوده و نباید آن را جزء علائم رویش دندان در نوزاد قلمداد کرد.

مهمترین علائم دندان درآوردن در کودکان چیست؟

جاری شدن بزاق دهان، تحریک پذیری، گریه های بیش از معمولا، تمایل به جویدن حلقه های دندانی و یا سایر اشیاء محکم، این علائم معمولا در هنگام جوانه زدن دندان های نیش در نوزادان مشاهده شده و به طور کلی در سنین 6 تا 16 ماهگی از شدت بیشتری برخوردارند.

چگونه درد دندان در آوردن را تسکین دهیم؟

استفاده از یک شئی خنک نیز می تواند برای لثه های نوزاد تسکین دهنده باشد. ولی با این حال سرمای زیاد برای لثه های نوزاد مضر است. همچنین از قرار دادن حلقه دندانی نوزاد در فریزر که می تواند باعث شکسته شدن حلقه و نشت مایع آن به بیرون شود پرهیز کرده و برای خنک شدن آن را فقط در داخل یخچال قرار دهید. در صورت عدم دسترسی به حلقه دندانی نوزاد می توانید به جای آن از یک دستمال یا حوله تمیز استفاده کنید.

چه زمانی باید تب ناشی از دندان در آوردن را به پزشک اطلاع دهیم؟

تب بالای 38 درجه در نوزادان زیر سه ماه، تب بالای 9/37 درجه در کودکان بالای سه ماه، ادامه یافتن تب در مدتی بیش از 24 ساعت

منبع: webmd