تغییرات نوزاد در یازده ماهگی چیست؟
تولد یک سالگی کودک نزدیک است. او در این یک سال تغییرات زیادی کرده است. هماکنون نگهداری از کودک کار دشواری است. زیرا به راحتی حرکت میکند و اگر مراقب نباشید خود را به هر چیزی که در منزل است میرساند. در این بخش از راهنمای ماه به ماه نی نی پلاس، درمورد تغییرات نوزاد در یازده ماهگی با شما گفت و گو خواهیم کرد و متوجه خواهید شد که در ۱۱ ماهگی چه پیشرفتهایی را باید از کودک انتظار داشته باشید.
تغییرات نوزاد در یازده ماهگی، مهارتهای حرکتی
کودک ۱۱ ماهه قادر است با کمک دستان شما یا وسایل خانه راه برود. او حتی ممکن است دستان شما را رها کند و چند قدمی را با شک و دودلی بردارد یا به طور مستقل راه برود. برخی کودکان در این سن میتوانند روی انگشتان پا یا روی یک پا بایستند.
برخی کودکان کنجکاو در این سن فکر میکنند بالا رفتن از هر چیزی راهی برای کشف دنیاست. بنابراین از کانتر یا تختخواب خود بالا میروند و خود را در شرایط خطرناک قرار میدهند. اگر یکی از این کوهنوردان کوچک را در منزل دارید نباید شرایط مناسب را برای او مهیا کنید. صندلیها را از میز و کانتر دور کنید تا کودک نتواند به بلندی دسترسی داشته باشد. کودک علاقه بسیاری به باز کردن کابینت و کمد دارد. بنابراین کابینتهایی را که داخل آنها مواد شیمیایی، محصولات شوینده یا لوازم آرایشی است قفل کنید.
هنگامیکه هماهنگی میان دستها و چشمهای کودک پیشرفت میکند با مرتب کردن اسباب بازیها نسبت به اندازه و رنگ تواناییهای خود را میآزماید. همچنین جدا کردن و سر هم کردن دوباره آنها برایش سرگرمکننده است. بلوکها و فنجانهایی که روی هم قرار میگیرند بهترین گزینهها برای بازی کودک در این سن است. کودک هنگام بازی و کشف اسباببازی، آنها را در دهان خود میگذارد. خواهر یا برادر بزرگتر باید مراقب باشد تا اسباببازیهای ریز را از دسترس کودک دور نگه دارد.
تغییرات کودک در یازده ماهگی، غذا خوردن
کودک شما میتواند به تنهایی با انگشتان خود غذا بخورد و طرز استفاده از قاشق را یاد بگیرد. رژیم غذایی کودک ۱۱ ماهه باید سرشار از غلات کامل، میوه، سبزیجات و محصولات لبنی مانند ماست و پنیر و پروتئین مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تفو باشد. صبح و بعد از ظهر میانوعدههایی در نظر بگیرید تا کودک در طول روز انرژی کافی داشته باشد. بیسکوئیت، میوه و غلات خشک از میانوعدههای مفید هستند. روزانه میتوانید به مقدار ۴۵۰ تا ۶۰۰ میلیلیتر شیرخشک یا شیر خود را به کودک بدهید و در این ماه هر روز از فنجانهای کوچک بیشتر استفاده کنید تا کودک عادت شیشه را کمکم ترک کند. شیشه کودک را فقط از آب میوه پر نکنید. برای جلوگیری از کمآبی بدن داخل شیشه کودک آب بریزید.
تغییرات نوزاد در یازده ماهگی، تغذیه
حس چشایی کودک رشد کرده است بنابراین سعی کنید در وعدههای غذایی کودک از طعمهای مختلف استفاده کنید. اگر کودک بد غذاست و از قاشق فراری است تسلیم نشوید. غذاهای جدید را امتحان کنید. گاهی کودک ۸ تا ۱۲ مرتبه باید در مجاورت غذا قرار بگیرد تا آن را بخورد. هرگز کودک را مجبور به خوردن غذا نکنید. بهتر است اجازه دهید کودکان کوچکتر وقتی سیر هستند خودشان تصمیم بگیرند. تحقیقات نشان داده کودکانی که مجبور بودهاند محتویات بشقاب خود را تا آخر بخورند در آینده پرخور خواهند شد.
تغییرات نوزاد در یازده ماهگی، برقراری ارتباط
کودک ۱۱ ماهه میداند که منحصر به فرد است. احساس او در مورد اینکه چه چیزی را دوست دارد و چه چیزی را دوست ندارد، بسیار قوی است و یاد میگیرند چگونه چیزی را که دوست دارند درخواست کنند. مانند قشقرق به راه انداختن هنگام گرفتن اسباب بازی مورد علاقه خود. هماکنون کودک «نه» گفتن را یاد گرفته و حتما تا به حال این کلمه را زیاد از او شنیدهاید.
روابط عمومی کودک در ۱۱ ماهگی به بلوغ بیشتری رسیده است. کودکان در این سن می توانند در یک مکالمه معمولی شرکت کنند. اگر از او چیزی بپرسید، جواب خواهد داد. هرچند اغلب متوجه جواب کودک نخواهید شد. وقتی سگ خانواده را صدا میزنید، کودک به آن اشاره میکند. همچنین متوجه خواهید شد که کودک شما نسبت به قبل توجه بیشتری دارد و میتواند هر بار بیش از چند لحظه به شما یا یک بازی توجه کند.
نکاتی در مورد تغییرات نوزاد در یازده ماهگی
• هماکنون که کودک راه رفتن را فرا گرفته است اجازه دهید با بافتهای مختلفی که در پیرامونش وجود دارد آشنا شود. مانند بافت علف، فرش و زمین.
• هر روز با کودک کتاب بخوانید. از او بخواهید افراد و شکلهای داخل کتاب را با انگشت نشان دهد و از او بپرسید که آنها چه هستند. همچنین میتوانید از او بخواهید کتاب را ورق بزند.
• کارهای خوب او را تشویق کنید و کارهای نادرست را با «نه» قاطع اصلاح کنید.
• کودک را تشویق کنید تا در لباس پوشیدن، غذا خوردن، و آماده شدن برای خواب به طور مستقل عمل کند.
• اگر کودک میتواند روی دو پا راه برود، هنگام بیرون رفتن جورابهایی که کف آن صدا میدهد یا یک جفت کفش راحت به او بپوشانید. بهتر است کودک در منزل بدون جوراب راه برود.
مطالعه بیشتر:
1- تغییرات نوزاد در شش تا نه ماهگی
2- تغییرات نوزاد در نه تا دوازده ماهگی
3- تغییرات نوزاد در دوزاده تا هجده ماهگی
4- تغییرات نوزاد از هجده تا سی و شش ماهگی