molfix-مولفیکس

الگوی خواب نوزادان، آیا نوزادان خواب می بینند؟

الگوی خواب نوزادان، آیا نوزادان خواب می بینند؟

نوزادان و شیرخواران از الگوی خواب مشخصی پیروی نمی کنند. ممکن است یک شیرخوار (فرقی ندارد روز باشد یا شب)، در هر ساعت از شبانه روز بیدار شود و متعاقبا والدینش را نیز از خواب بیدار کند. در واقع هر بچه ای با دیگری متفاوت است و روال خواب و تغذیه منحصر به فرد خودش را خواهد داشت. در ادامه این متن توضیحات بیشتری را درمورد الگو و مراحل خواب نوزادان برای شما شرح می دهیم و به شما خواهیم گفت که آیا دلبند شما ممکن است در خواب کابوس ببیند یا نه؟

الگوهای خواب نوزادان

غالبا، نوزادان تازه متولد شده ساعات طولانی را در طول روز می خوابند، و بیش تر شب ها بیدار می شوند. به عبارت دیگر، آن ها روز و شبشان را اشتباه گرفته اند. این موضوع می تواند برای والدین بسیار سخت و طاقت فرسا باشد. بهتر است هنگام روز و حدود ساعت 4 بعد از ظهر با انجام کارهایی مثل پخش موسیقی، آماده کردن غذا یا هر فعالیت خاص دیگری، فرزند خود را از خواب بیدار کنید و تا ساعت 8 الی 9 شب او را مشغول کنید تا نخوابد. بعد از گذشت چند روز از انجام این روش، فرزند شما شب ها به مدت طولانی تری می خوابد و به دنبال آن تغذیه مکرر و مناسب نیز در طول روز انجام می گیرد.

اکثر شیرخواران تا زمانی که حدودا سه ماهه شوند، بیش از چند ساعت (به طور معمول چهار ساعت) در طول شب نمی خوابند.

البته برخی از شیرخواران که وزن بیشتری دارند (حدود 5 تا 5.5 کیلو گرم) ممکن است این اتفاق زودتر رخ دهد. فرزند برخی از والدین بد شانس نیز ممکن است تا حدود یک سالگی، الگوی خواب منظمی پیدا نکنند.

ممکن است دعا کنید که فرزند شما اینگونه نباشد که شما را مدام از خواب راحت محروم کند. اما بهتر است درک کنید که معده ی شیرخواران بسیار کوچک است و نمی تواند غذای زیادی را ذخیره کند، پس آن ها سریع گرسنه می شوند. با این وجود، هنگامی که رژیم غذایی و الگوی خواب نوزاد یا شیرخوارتان تغییر کرد، آن ها می توانند حدود شش الی هشت ساعت در طول شب بخوابند.

حال پیش می آید که فرزندتان با این که شیرش را خورده و پوشکش خشک است، در خواب شروع به گریه می کند. گاهی پیش می آید که انگار در حال مبارزه با یک دشمن غیبی هستند. بیایید به مراحل خواب نوزادان نگاه کنیم.

مراحل خواب نوزادان

آن ها نیز درست مانند بزرگسالان، مراحل و میزان عمق های متفاوتی از خواب را تجربه می کنند. این دوره ها شامل خواب آرام، خواب فعال و انتقالی و همچنین بیدار شدن می باشد.

1. خواب آرام

در این مدت، پلک های فرزند شما بسته خواهد شد و چشم های او پشت پلک هایش هیچ حرکتی نکرده و یا حرکات آن ها به صورت ناچیز مشاهده می شود. آن ها به طور عادی نفس می کشند و بدون انجام هیچ حرکتی می خوابند. ممکن است گاه به گاه صداهای آه مانند کوتاه و ملایمی را از او بشنوید، که نشان می دهد آن ها در رویا و دنیای کوچک خود خشنود هستند.

2. خواب فعال

این مرحله از خواب نوزادان زمانی است که ممکن است حرکات سریع چشم را در پشت پلک های فرزند خود مشاهده کنید. آن ها ممکن است گریه کنند و بازوها و پاهایشان به هم بخورد، یا ممکن است ناگهان پرش کنند، انگار که با چیز وحشتناکی رو به رو شده باشند. در یک چشم به هم زدن، گریه ی آن ها می تواند متوقف شود و فرزندتان ممکن است اخم کند، لبخند بزند یا حالات دیگری را در چهره اش نمایان کند.

موارد دیگری که شاید در این مرحله از خواب اتفاق بیافتند، صداهایی شبیه به مکیدن و خر و پف های ملایم هستند. همچنین تنفس فرزند شما ممکن است نامنظم به نظر برسد.

3. خواب انتقالی

در بین مراحل خواب آرام و فعال، یک دوره خواب انتقالی یا گردشی وجود دارد و همچنین بین مراحل خواب فعال و آرام. در این شرایط ممکن است چشمان آن ها باز و بسته شود و گریه یا ناله کنند.

4. دوره های بیداری

در بین مراحلی که ذکر شد، مواقعی وجود دارد که فرزند شما ممکن است از خواب بیدار شود اما مجددا بدون کمک شما، بلافاصله به خواب برگردد. آن ها ممکن است در این وضعیت گریه کنند، حتی اگر هیچ مشکل و دلیلی وجود نداشته باشد.

انواع خواب نوزادان

نوزادان همچنین دارای دو نوع خواب متفاوت REM و غیر REM هستند.

1. خواب همراه با حرکات سریع چشم یا خواب REM

این حالت از خواب نوزادان که همراه با حرکات سریع چشم است، معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که فرزند شما در خواب سبک است. در طول این خواب، نوزادان رویا می بینند. در حدود 50 درصد از خواب نوزادان در همین حالت سپری می شود. حتی اگر آن ها تازه متولد شده باشند. نوزادان در این مرحله ممکن است بی قرار باشند و یا دوباره ناله و گریه کنند.

2. خواب بدون حرکات سریع چشم یا خواب غیر REM

وقتی فرزند شما به این صورت خواب باشد، چشمان آو آرام بوده و حرکت نمی کنند. چهار مرحله در این مدل خواب وجود دارد:

• مرحله یک: او ممکن است چرت زده یا خواب‌آلود باشد و یا به خواب سطحی فرو رود. در این حالت ممکن است چشمانش خمار، بسته یا باز باشد.

• مرحله دوم: یک خواب سبک که در آن کوچک ترین صدا یا حرکتی موجب وحشت زده شدن فرد می شود.

• مرحله سوم: فرزند شما وارد یک خواب عمیق می شود و زیاد حرکت نمی کند، اگرچه ممکن است گاهی صداهایی را ایجاد کند.

• مرحله چهارم: فرزندتان وارد خواب بسیار عمیقی می شود، که در طی آن حرکت نمی کند و ساکت می ماند.

این مراحل خواب نوزادان ممکن است چندین بار در طول خواب آن ها تکرار شود. گاهی اوقات آرام خواهند بود و گاهی در خواب دست و پا می زنند، سروصدا می کنند و یا گریه سر می دهند.

آیا نوزادان خواب میبینند؟ آیا فرزند من می تواند کابوس ببیند؟

اگرچه بحث زیادی در زمینه خواب دیدن نوزادان وجود دارد، اما به نظر می رسد تا زمانی که یک شیرخوار یک ساله نشود، دچار کابوس های شبانه نخواهد شد. آنچه که ممکن است آن ها تجربه کنند، به عنوان "وحشت شبانه" شناخته می شود. این موضوع در حدود ۳ درصد از نوزادان را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و تا زمانی که آن ها کودکی نوپا شده و حتی سنین بالاتر می تواند ادامه داشته باشد.

تصور می شود که این اتفاق ها در چند ساعت اول خواب رخ می دهند. کوچولوی شما ممکن است جیغ بزند، گریه کند و غیرقابل تحمل شود. آن ها پس از دقایقی دوباره به خواب می روند. تنها کسی که می تواند روی فرزندتان اثر گذار باشد، خود شما هستید. اگر این اتفاق برای او افتاد، می توانید با صدایتان به آرامی به دلبند خود اطمینان داده و او را ساکت کنید و با ملایمت دست های او را بگیرید تا این که دوباره به خواب برود.

قرار دادن او برای استراحت

شنیدن صدای گریه فرزندتان در خواب به احتمال زیاد برای شما ناراحت کننده تر از آن است که برای آن ها باشد. بیش تر اوقات، هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد و فرزندتان خیلی سریع به خواب آرام بخش خود باز می گردد.

اگر احساس می کنید در هر زمان دلیلی برای نگرانی وجود دارد، با پزشک اطفال خود صحبت کنید. آن ها به شما اطمینان خاطر می دهند و می گویند که آیا دلیلی برای نگرانی وجود دارد یا خیر.

احتمال این وجود دارد که به محض این که الگوهای خواب نوزادان منظم تر شود، هنگام خواب، کمتر گریه کند و صدا های کم تری را ایجاد کند. در ضمن، وقتی آن ها هنگام خواب گریه می کنند، فقط تماشا کنید و صبر کنید و اگر واقعاً به شما احتیاج داشتند، آن ها را آرام کنید.

مطالعه بیشتر:

1- چند توصیه برای تنظیم الگوی خواب نوزادان

2- خواب و تغذیه نوزاد در روزهای نخست زندگی

3- تغییر الگوی خواب نوزاد و شیرخواران با 4 توصیه کاربردی

4- جدول مقدار خواب نوزاد در ماه های مختلف چگونه است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های خواب نوزادان

نوزادان حداکثر چقدر باید بخوابند؟

اکثر شیرخواران تا زمانی که حدودا سه ماهه شوند، بیش از چند ساعت (به طور معمول چهار ساعت) در طول شب نمی خوابند. البته برخی از شیرخواران که وزن بیشتری دارند (حدود 5 تا 5.5 کیلو گرم) ممکن است این اتفاق زودتر رخ دهد. فرزند برخی از والدین بد شانس نیز ممکن است تا حدود یک سالگی، الگوی خواب منظمی پیدا نکنند.

آیا تکان های زیاد نوزاد در خواب طبیعی است؟

بله. خواب فعال مرحله ای از خواب نوزادان است که ممکن است حرکات سریع چشم را در پشت پلک های فرزند خود مشاهده کنید. آن ها ممکن است گریه کنند و بازوها و پاهایشان به هم بخورد، یا ممکن است ناگهان پرش کنند، انگار که با چیز وحشتناکی رو به رو شده باشند. در یک چشم به هم زدن، گریه ی آن ها می تواند متوقف شود و فرزندتان ممکن است اخم کند، لبخند بزند یا حالات دیگری را در چهره اش نمایان کند که همگی طبیعی محسوب می شود. موارد دیگری که شاید در این مرحله از خواب اتفاق بیافتند، صداهایی شبیه به مکیدن و خر و پف های ملایم هستند. همچنین تنفس فرزند شما ممکن است نامنظم به نظر برسد.

آیا تکان خوردن سریع چشم های نوزاد در خواب طبیعی است؟

خواب همراه با حرکات سریع چشم یا خواب REM مرحله ای از خواب نوزادان، همراه با حرکات سریع چشم است، معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که فرزند شما در خواب سبک است. در طول این خواب، نوزادان رویا می بینند. در حدود 50 درصد از خواب نوزادان در همین حالت سپری می شود. حتی اگر آن ها تازه متولد شده باشند. نوزادان در این مرحله ممکن است بی قرار باشند و یا دوباره ناله و گریه کنند.

آیا نوزادان خواب می بینند؟

اگرچه بحث زیادی در زمینه خواب دیدن نوزادان وجود دارد، اما به نظر می رسد تا زمانی که یک شیرخوار یک ساله نشود، دچار کابوس های شبانه نخواهد شد. آنچه که ممکن است آن ها تجربه کنند، به عنوان وحشت شبانه شناخته می شود. این موضوع در حدود ۳ درصد از نوزادان را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و تا زمانی که آن ها کودکی نوپا شده و حتی سنین بالاتر می تواند ادامه داشته باشد.

منبع: momlovesbest