molfix-مولفیکس

ترفندهایی برای خواب شبانه نوزادان

ترفندهایی برای خواب شبانه نوزادان

وقتی چند سال پیش فرزند اولم را باردار شدم، از خوشحالی در پوست خود نمی گنجیدم. اما همه همکارانم که تجربه مشابه داشتند، می گفتند: "تا می توانی بخواب" یا "از دست بی خوابی فرزندم کلافه شده ام". بالاخره پسرم پا به دنیای من نهاد و همه دنیای من شد. اما خواب شبانه نوزادم بسیار آزاردهنده بود و آرامش ما را به هم ریخت!!! اما من از ترفندهای خواب شبانه نوزادان کمک گرفتم. خوشبختانه شما نیز می توانید ترفندهای خواب شبانه نوزاد را به کار بندید تا فرزند دلبندتان آرام و بدون نیاز به دیگران به خواب برود. البته، فراموش نکنید که نوزادان نیز مانند بزرگسالان با هم تفاوت دارند و ممکن است این آموزشها برای همه مناسب و موثر نباشد. علاوه بر این، آموزش خواب شبانه نوزادان آسان نیست و به زمان، تلاش و برنامه منظم نیاز دارد.

5 ترفند برای خواب شبانه نوزادان 

اگر می‌خواهید آموزش خواب را روی فرزندتان تمرین کنید، 5 راهکاری که در این مقاله مطرح می کنیم، نقطه آغاز خوبی برای شما خواهد بود.

راهکار 1: کودک باید به اندازه کافی و کامل غذا بخورد:

تا شش هفته اول یعنی تا 40 روزگی، شیرخوردن نوزاد 20 تا 40 دقیقه زمان می برد. اما بیشتر نوزادان پس از 10 دقیقه خسته می شوند و در آغوش مادر به خواب می روند. اگر می خواهید فرزندتان به مدت طولانی به خواب برود، باید او را عادت بدهید تا به طور کامل شیر بخورد و بین تغذیه، نخوابد. به این ترتیب ضمن خواب، گرسنه و بیدار نمی شود.

من در تجربه شخصی ام، ساعت 10 شب، 1 بامداد و در نهایت 4 بامداد به فرزندم شیر می دادم. می توانید برای پی بردن به زمان مناسب شیردهی فرزندتان، با پزشک متخصص اطفال گفتگو کنید.

در صورتی که کودک، حین شیر خوردن خوابید، بهترین روش این است که 10 تا 15 دقیقه برای بیدار کردن مجدد او وقت بگذارید و شیردهی را از سر بگیرید. اما اگر نوزاد از ادامه شیر خوردن امتناع کرد یا بیدار نشد، اشکالی ندارد. خواب کودک نوزاد نباید بیش از سه وعده شیرخوردن طول بکشد.

برنامه منظم کلید آموزش خواب

برخورداری از برنامه ثابت، کلید موفقیت آموزش خواب است.

راهکار 2: هر چه زودتر، برنامه ثابت خواب تنظیم کنید:

از آنجایی که نوزادان عادت کردن به روال را دوست دارند و بر اساس آن می توانند رویدادها را پیش بینی کنند، برای خواب نیز بهتر است به آنها علامت دهید، تا بدانند وقت خواب رسیده است. داشتن برنامه مشخص برای زمان خواب و خواب بسیار مهم است. بهتر است خیلی زود نوزاد را با روال خواب آشنا کنید. برنامه خواب معمولاً 5 تا 10 دقیقه طول می کشد و احتمالاً شامل مراحل زیر است:

قنداق کردن

• تکان دادن ملایم

• آهنگ یا لالایی

به همین ترتیب برنامه قبل از خواب حدود یک ساعت طول می کشد و طی آن مراحل زیر انجام می گیرد:

• شستشو

• ماساژ

• تغذیه کامل

راهکار 3: برای بهبود خواب شبانه نوزاد باید محیط خواب همیشه باید ثابت باشد:

سعی کنید اتاق خواب کودک، چه در طول روز و چه در ساعت شب، ثابت باشد. جای خواب او را عوض نکنید تا عادت کند همیشه در یک مکان مشخص بخوابد و بیدار شود.

اگر می خواهید فرزند نوزادتان، هنگام چرت روزانه و خواب شب در گهواره یا تخت خودش بخوابد، باید او را با این فضا آشنا کنید. من برای چرت های نیم روز نیز فرزندم را در گهواره اش که در مجاورت پنجره بود، می گذاشتم. او نیز مشاهده بیرون سرگرم می شد و به تنهایی به خواب می رفت. ابتدا مطمئن می شدم کاملاً قنداق شده است، تا وقتی که بیدار بود در اتاق می ماندم و لباس‌ها را تا یا تمیز می کردم. در تمام مدت اتاق را با نویز سفید روشن نگه داشتم.

راهکار 4: برای بهبود خواب شبانه نوزاد، زمان خواب نیمروز کودک را تعیین کنید:

فراموش نکنید نوزادان باید طبق برنامه نسبتاً منظم بخوابند. این بدان معناست که خواب نیمروز باید حداقل 30 تا 45 دقیقه و کمتر از 3 ساعت باشد.عدم رعایت این قانون و خواب ناکافی موجب خستگی بیش از حد، بی قراری و مشکل در به خواب رفتن و در خواب ماندن شبانگاهی می شود.

در عین حال، زیاد خوابیدن در طول روز نیز خوب نیست و به طور بالقوه می تواند منجر به مشکلاتی در به خواب رفتن شود و در پی آن کودک مدت زیادی نمی خوابد به طوریکه مثلاً قبل از ساعت 6 صبح بیدار است. به یاد داشته باشید تنظیم ساعت خواب نیمروز نوزاد به زمان نیاز دارد بنابراین اگر ثبات و برنامه منظم در ساعت خواب روزانه کودک، وجود ندارد، نگران نباشید.

راهکار 5: خوردن، بازی، خواب و تکرار:

همانطور که برای خوابیدن نیم روز کودک باید برنامه و روال مشخصی وجود داشته باشد، برای بیدار کردن او نیز باید برنامه خاصی اعمال کنیم. بهترین برنامه خوردن بازی خوابیدن است.

• خوردن: کودک در شرایط عادی باید خوب غذا بخورد

• بازی: هر فعالیتی مانند پیاده روی در اطراف منزل و خوابیدن روی شکم به عنوان بازی برای نوزاد در نظر گرفته می شود.

• خواب: در ساعت نیم روز، نوزاد کمی چرت می زند.

در این بخش نیز، برخورداری از برنامه ثابت، اهمیت زیادی دارد. برنامه ثابت به کودک، شناخت می دهد تا بتواند روال عادی زندگی اش را پیش بینی کند. آموزش خواب راهی عالی برای کودکان است تا به روال ثابت خواب، عادت کنند.

اگر شما والدی هستید که به تازگی تجربه پدر یا مادر شدن را کسب می کنید، باید به شما بگوئیم که آموزش خواب شبانه نوزاد، راهی عالی برای سازگاری با شرایط و برنامه مشخص خواب است. البته آموزش خواب کار ساده ای نیست و در نوزادان مختلف، با هم فرق دارد. اگر فرزندتان فوراً این برنامه را نپذیرفت، اشکالی ندارد. در نهایت، برخورداری از برنامه مشخص، اهمیت زیادی دارد و برای رسیدن به آن باید بیشتر تجربه کنید یا از افراد مجرب کمک بگیرید.

مطالعه بیشتر:

مزیت خواب پیوسته شبانه برای نوزاد

خواب و تغذیه نوزاد در روزهای نخست زندگی

خوب خوابیدن نوزاد در شب ، چه راهکارهایی وجود دارد؟

جدول مقدار خواب نوزاد در ماه های مختلف چگونه است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های خواب شبانه نوزاد

بهترین روش ها برای راحت خواباندن نوزاد چیست؟

• قنداق کردن • تکان دادن ملایم • آهنگ یا لالایی

خواب نیمروزی نوزاد چقدر باید باشد؟

فراموش نکنید نوزادان باید طبق برنامه نسبتاً منظم بخوابند. این بدان معناست که خواب نیمروز باید حداقل 30 تا 45 دقیقه و کمتر از 3 ساعت باشد. عدم رعایت این قانون و خواب ناکافی موجب خستگی بیش از حد، بی قراری و مشکل در به خواب رفتن و در خواب ماندن شبانگاهی می شود.

اگر نوزاد موقع شیر خوردن خوابید چیکار کنیم؟

در صورتی که کودک، حین شیر خوردن خوابید، بهترین روش این است که 10 تا 15 دقیقه برای بیدار کردن مجدد او وقت بگذارید و شیردهی را از سر بگیرید. اما اگر نوزاد از ادامه شیر خوردن امتناع کرد یا بیدار نشد، اشکالی ندارد. خواب کودک نوزاد نباید بیش از سه وعده شیرخوردن طول بکشد.

قبل از خواب نوزاد چه کنیم تا خوب بخوابد؟

به همین ترتیب برنامه قبل از خواب حدود یک ساعت طول می کشد و طی آن مراحل زیر انجام می گیرد: • شستشو • ماساژ • تغذیه کامل

منبع: healthline