عدد بتا در بارداری پسر با دختر آیا متفاوت است؟
تشخیص جنسیت جنین یکی از بخش های هیجان انگیز بارداری است. ممکن است بخواهید هرچه زودتر بدانید که آیا جنین دختر است یا پسر؟در این متن به شما خواهیم گفت که آیا عدد بتا در بارداری پسر با دختر متفاوت است؟ آیا عدد بتا جنین پسر مقدار خاصی است؟ اگر می خواهید بدانید که عدد بتا برای جنین پسر با عدد بتا در بارداری دختر فرقی دارد یا نه این متن را مطالعه کنید.
آیا عدد بتا در بارداری پسر با دختر فرق می کند؟
در هفته 16 بارداری میتوان جنسیت جنین را متوجه شد. در قدیم که هنوز سونوگرفی وجود نداشت مردم به کمک برخی خرافهها مثل اینکه جنین دختر زیبایی مادر را میگیرد و اگر جنینتان پسر باشد موها سریع تر رشد میکنند یا اینکه اگر احساساتی هستید دختر دارید و اگر پرخاشگر پسر سعی میکردند جنسیت را حدس بزنند. برخی از این خرافهها تنها باورهای نادرستی هستند اما برخی از طرف شواهد علمی مورد تایید قرار گرفتهاند.
تفاوت عدد بتا در بارداری پسر و دختر
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد غلظت هورمونهای بارداری با توجه به جنسیت جنین از سه هفته پس از لقاح تغییر میکند. مطالعات نشان داده است که میزان hCG (گنادوتروپین جفتی انسانی) برای جنینهای ماده در مقایسه با نر بالاتر است و در تمام دوران بارداری بالاتر میماند. افزایش hCG در اوایل بارداری مسبب حالت تهوع صبحگاهی است. محققان دریافتهاند تهوع شدید صبحگاهی در حاملگیهایی که جنین دختر است بیشتر دیده میشود. همچنین گفته میشود در بادراری جنین با جنسیت ماده سطح استروژن مادر بالا میرود اما از نظر علمی این موضوع حقیقت ندارد و میزان استروژن خون مادر در طول بارداری به طور پیوسته و بدون توجه به جنسیت جنین افزایش مییابد، اگرچه در مایع آمنیوتیک جنینهای ماده در اوایل سه ماهه دوم غلظت استروژن بیشتر است.
تفاوت تستوسترون در بارداری دختر با پسر
تستوسترون در جریان خون مادر نیز بدون تفاوتهای جنسیتی در جنین از الگوی مشابهی پیروی میکند و در طول بارداری به آرامی افزایش مییابد. در مایع آمنیوتیک غلظتهای مختلفی از تستوسترون وجود دارد که در جنسیت نر بیشتر از ماده است. در مطالعه ای در اسکاندیناوی سطح استروژن مادر در نیمه اول بارداری برای حاملگیهایی با جنسیت دختر بررسی و مشخص شد میزان آن 9٪ بیشتر و در سه ماهه دوم میزان پروژسترون کمتر بود.
اما درک میزان مطابقت سطح هورمونهای مادر با هورمونهای جنین دشوار است. جنین علاوه بر آنکه در معرض هورمونهای در گردش خون مادر است، تحت تأثیر هورمونهای داخلی خود نیز قرار دارد. دریافت نمونه خون جنین پیچیده و پرخطر است، بنابراین اطلاعات زیادی در این رابطه نداریم.
یکی از موضوعاتی که باعث شده سطح هورمونها و تفاوتشان در هر بارداری با جنسیت متفاوت مورد بررسی قرار بگیرد و جذاب باشد دانستن این موضوع است که چگونه محیط رحم، از جمله محیط هورمونی، ممکن است بر سلامتی، رفتار و رشد جنین تأثیر بگذارد. طبق بررسیهایی که تا کنون انجام شده است عدم تعادل هورمونی در رحم با بیماریهای قلبی، سرطان، سندرم تخمدان پلی کیستیک و رفتارهای اوتیسیک در کودکان ارتباط دارد.
بارداری دختر و پسر چه تفاوتی با هم دارد؟
تفاوتهای فردی قابل توجهی در میزان آسیب پذیری زنان در برابر نوسانات هورمونی وجود دارد. به عنوان مثال نوسانات استروژن باعث اختلالات خلقی و حتی افسردگی در زنان میشود.
در مورد تهوع چطور؟
مطالعه جذابی در سال 2015، احساس انزجار و تهوع زنان را با توجه به جنسیت جنین مورد بررسی قرار داد. محققان اظهار داشتند که انزجار و به عنوان مثال بیزاری از برخی غذاها یا شرایط خاص، یک مکانیسم محافظتی است که به مادر کمک میکند تا از خطرات و آسیبهای دوران بارداری دور بماند. این حالت در سه ماهه اول بارداری چه در جنین پسر و چه دختر زیاد است، اما بعد از سه ماهه اول در بارداری دختر، کاهش یافته اما در پسرها تا سه ماهه دوم باقی میماند.دلیل این امر آن است که جنینهای نر نسبت به محیط اطراف خود آسیب پذیرترند و انزجارها نشان دهنده یک استعداد طبیعی برای حفظ رفتارهای محافظتی بیشتر برای حاملگیهای پسر نسبت به دختر است.
البته شواهد کافی برای حمایت از این ادعا که حاملگیهای دختر و پسر از نظر عدد بتا در بارداری پسر یا دختر و یا شرایط هورمونی مادر تفاوت قابل توجهی دارند، وجود ندارد و بعید به نظر میرسد که مادر به دلیل جنسیت جنینش دچار نوسانات خلقی باشد یا عصبانی تر یا زشت شود.
مطالعه بیشتر:
1- مقدار عدد بتا در بارداری دوقلو چقدر است؟
2- رابطه بین عدد بتا و جنسیت جنین چیست وآیا عدد بتا متفاوت است؟
3- سرعت افزایش بتا در بارداری چیست و سرعت کم آن به چه معناست؟
4- تعیین جنسیت از روی عدد بتاو ارتباط عددبتا و جنسیت جنین چیست؟