بچم تکون نمیخوره، چیکار کنم؟کنترل تعدادحرکات جنین چگونه است؟
مادران باردار معمولا بعد از هفته 22 بارداری به تدریج حرکات جنین را حس خواهند کرد. از حوالی هفته 30 بارداری به مادران توصیه می کنیم که حرکات جنین را در طی روز زیر نظر داشته باشند زیرا حرکت کردن جنین نشانه ای از سلامت او است. در این میان گاهی مادران حرکات بچه را حس نمی کنند و می پرسند که بچم تکون نمیخوره چیکار کنم؟ در ادامه این متن همه چیز را درمورد تکان نخوردن جنین برای شما شرح خواهیم داد.
احساس میکنم بچم تکون نمیخوره، وقتی جنین به اندازه معمول حرکت نمی کند چه کاری باید انجام دهید؟
هر زمان که احساس کردید جنین شما به اندازه معمول حرکت نمی کند، مخصوصاً وقتی در مرحله ای هستید که حرکات منظم را احساس کرده اید بهتر است با پزشک متخصص خود تماس بگیرید. این احتمال وجود دارد که مشکلی وجود نداشته باشد، اما مهم این است که شما در مورد هر گونه تغییر در حرکت جنین خود با پزشک یا ماما مشورت کنید.
چرا امروز بچم تکون نمیخوره؟
در برخی از موارد مادران بعد از تماس به پزشک می گویند که دو روزه بچم تکون نمیخوره، باید تکان نخوردن جنین را در اسرع وقت به پزشکتان اطلاع دهید. در بعضی موارد، کاهش حرکت ممکن است یک نشانه هشدار دهنده اولیه بیماری باشد که می تواند منجر به تولد نوزاد مرده شود، بنابراین بهتر است جانب احتیاط را مراعات کنید.
بچم تکون نمیخوره، نظارت بر تعداد ضربه
اگر به تازگی متوجه کاهش حرکت کودک خود شده اید یا مطمئن نیستید که کودک حرکت کمتری دارد، سعی کنید ضربات کودک را بیش از دو ساعت در زمانی که کودک شما معمولاً فعال است، بشمارید. اگر بعد از غذا خوردن او معمولاً شروع به لگد زدن می کند، یک میان وعده بخورید و سپس چند بار دراز بکشید در حالی که تعداد دفعاتی را که لگد می زند حساب کنید.
با مرکز بهداشتی خود تماس بگیرید
اگر در یک ساعت کمتر از پنج ضربه یا در 2 ساعت 10 ضربه احساس می کنید، با پزشک خود تماس بگیرید. توضیح دهید که شما حرکت طبیعی جنین را احساس نکرده اید و بنابراین شمارش تعداد لگدها را انجام دادید. اگر پزشک یا مامای شما قبلاً به شما دستور داده اند که بر تعداد لگد یا حرکات جنین خود نظارت داشته باشید، توضیح دهید که امروز جنین شما کمتر از حد معمول لگد می زند.
حرکات جنین وقتی هنوز در سه ماهه دوم بارداری هستید می تواند نامنظم باشد و احتمالاً هیچ مشکلی وجود ندارد. اما اگر نگران هستید، با پزشک یا ماما تماس بگیرید. در حقیقت، هر زمان که در مورد طبیعی بودن یا نبودن چیزی در دوران بارداری شک دارید، با پزشک یا ماما تماس بگیرید و اجازه دهید آنها در این مورد تصمیم بگیرند. بهتر است نظارت بیشتری بر روی یک جنین کاملا سالم داشته باشید تا اینکه منتظر شوید تا در صورت نیاز واقعی، این نظارت را انجام دهید.
چگونه یک پزشک کاهش حرکت جنین را ارزیابی می کند
اگر پزشک یا ماما بر اساس مشاهدات شما احساس کنند که احتمال بالقوه برای نگرانی وجود دارد، احتمالاً از شما می خواهند که برای تحت نظارت قرار گرفتن آماده شوید.متداول ترین آزمایش مورد استفاده در این شرایط، تست بدون استرس است که اطلاعات دقیق تری در مورد الگوی ضربان قلب جنین شما ارائه می دهد. پزشک یا مامای شما از این اطلاعات برای کمک به تشخیص اینکه آیا مشکلی برای کودک شما وجود دارد استفاده می کنند.
بچم تکون نمیخوره، تست عدم استرس برای سلامتی جنین
اگر نتایج اطمینان بخشی داشته باشد، ممکن است پزشک آزمایشات اضافی انجام ندهد و شما را به خانه بفرستد تا شمارش ضربات را انجام دهید و از شما بخواهد که اگر حرکت جنین شما طبیعی نیست، تماس بگیرید. اگر عللی برای نگرانی مشخص شود، پزشک متخصص ممکن است بلافاصله آزمایش های بیشتری مانند سونوگرافی انجام دهد تا مشخص کند چه کاری باید انجام شود. شما ممکن است برای نظارت و یا درمان در بیمارستان بستری شوید.همچنین توجه به این نکته مهم است که شما نباید به مانیتور قلب جنین اعتماد کنید تا به شما بگویید جنین شما مشکلی ندارد. داپلرهای جنین و سایر مانیتورهای قلب فقط می توانند به شما بگویند قلب کودک شما می تپد. آنها نمی توانند به شما بگویند، مثلاً آیا مشكلی از نظر جفت وجود دارد یا فرزند متولد نشده شما دچار مشکلات فیزیولوژیك دیگری است.
به طور کلی اگر میگویید که بچم تکون نمیخوره و مطمئن هستید که حرکات کودک شما کمتر از حد معمول شده است، مثلاً اگر تعداد لگدها را کنترل کرده اید، باید سریعاً با پزشک یا ماما تماس بگیرید و در این باره صحبت کنید.
مطالعه بیشتر:
1- آنچه درباره حرکات جنین در شکم مادر باید بدانید
2- حرکات جنین در سه ماهه سوم بارداری چگونه است؟
3- اولین حرکات جنین از چه هفته ای احساس می شود
4- تعداد حرکات جنین در روز چقدر باید باشد و چگونه حس می شود؟