molfix-مولفیکس

سرماخوردگی در کودکان،مهمترین علائم سرماخوردگی در کودک چیست؟

سرماخوردگی در کودکان،مهمترین علائم سرماخوردگی در کودک چیست؟

بیماری "سرماخوردگی" توسط ویروس هایی (میکروب ها) ایجاد می شود که بینی، گلو و سینوس های اشخاص را آلوده می کنند. سرماخوردگی بیشتر در پاییز و زمستان رخ می دهد یعنی درست در زمانی که افراد در خانه دور هم جمع شده و از نزدیک با یکدیگر در تماس هستند، در حالی که هوای آزاد مانند فصل گرما در منزل جریان ندارد. در ادامه این متن همه چیز را درمورد سرماخوردگی در کودکان برای شما شرح خواهیم داد و خواهیم گفت که مهمترین علامت های سرماخوردگی در کودکان چیست و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید.

سرماخوردگی در کودکان

شاید شما هم جزو آن دسته از والدینی باشید که احساس می کنید کوچولوی دلبندتان مدام مریض است و در تمام طول زمستان به صورت پشت سر هم، یکی پس از دیگری، سرما می خورد. علت این است که بدن بچه های خردسال هنوز در مقابل بیش از 100 نوع ویروس مختلف سرماخوردگی، ایمنی (مکانیسم دفاعی) کافی را ایجاد نکرده است و بنابراین به همین دلیل است که آن ها تا قبل از 2 سالگی هر ساله می توانند برای 8 تا 10 بار سرماخوردگی را تجربه کنند.

به مرور و پس از هر بار مواجهه با نوع خاصی از ویروس سرماخوردگی، بدن در مقابل آن میکروب خاص ایمن می شود و به همین دلیل است که کودکان با بزرگتر شدن کمتر از گذشته سرما می خورند.

سرماخوردگی چگونه پخش می شود؟

سرماخوردگی در کودکان یک ساله بسیار شایع است، بچه ها می توانند بیماری سرماخوردگی را از خواهر و برادر، والدین، سایر اعضای خانواده، همبازی ها و یا حتی مراقبان خود، بگیرند. میکروب های عامل سرماخوردگی معمولاً به یکی از سه روش زیر گسترش می یابند:

  • تماس مستقیم: برقراری تماس هایی با فرد آلوده مانند بوسیدن، لمس کردن و یا گرفتن دست های او. در واقع اگر شخصی به ویروس آلوده باشد، این عامل بیماری زا می تواند در درون بینی، دهان، چشم و روی دست های آن فرد حضور داشته باشد و به راحتی با لمس کردن سایر افراد به آن ها انتقال یافته و سبب بیمار شدنشان شود.
  • تماس غیرمستقیم: به معنای لمس چیزی مانند اسباب بازی، دستگیره درب یا یک دستمال استفاده شده است که قبل تر توسط فرد آلوده لمس شده و اکنون میکروب روی آن قرار دارد که معمولا عامل اصلی سرماخوردگی در کودکان زیر یک سال محسوب می شود. برخی از میکروب ها، از جمله آن هایی که باعث سرماخوردگی و اسهال می شوند، می توانند تا ساعت ها بر روی سطوح باقی بمانند.
  • برخی از میکروب ها هنگام سرفه یا عطسه ی فرد آلوده، در هوا پخش می شوند. قطره های ناشی از سرفه یا عطسه می توانند به بینی یا دهان فرد دیگری برسند و او را بیمار کنند.

علائم سرماخوردگی در کودکان چیست و از کجا بفهمم فرزندم سرما خورده است؟

اگر این سوال شما نیز هست، باید بدانید که علائم معمول سرماخوردگی عبارت هستند از:

یکی دیگر از سوالات رایج والدین این است که چطور تشخیص دهند فرزند دلبندشان مبتلا به سرماخوردگی شده و یا اینکه بیماری او آنفولانزا بوده و مساله ای جدی است؟

توجه به برخی تفاوت های موجود بین این دو بیماری به تشخیص صحیح کمک خواهد کرد. از جمله اینکه: ویروس آنفلوانزا (آنفولانزا) باعث ایجاد تب شدید، سرفه و بدن درد می شود. علائم ناشی از این بیماری سریع تر از سرماخوردگی ایجاد شده و حال عمومی مبتلایان را بدتر می کند. بچه های مبتلا به سرماخوردگی معمولاً انرژی لازم برای بازی و ادامه روند کارهای روزمره خود را دارند. اما کودکان مبتلا به آنفولانزا معمولاً بسیار کم انرژی شده و نیازمند استراحت در رختخواب هستند.

چه موقع باید با دکتر تماس بگیرم؟

در هنگام سرماخوردگی به دلیل گرفتگی و پر شدن بینی، ممکن است نفس کشیدن برای نوزادان با سن کمتر از 3 ماه دشوار شود که این امر نیز باعث ایجاد مشکل در شیر خوردن و تغذیه می شود. این یکی از مواردی است که نیازمند مراجعه به پزشک است در حقیقت در صورت بروز سرماخوردگی در کودکان زیر شش ماه بهتر است با متخصص اطفال مشورت کنید. در صورت وجود سرماخوردگی در کودکان زیر دو سال و بروز چنین علائمی لازم است تا به متخصص اطفال مراجعه کرده و یا بلافاصله دلبند خود را به بخش اورژانس بیمارستان منتقل کنید:

  • فرزندتان در تنفس دچار مشکل شده است،
  • غذا نمی خورد و یا استفراغ می کند،
  • تب دارد (دمای 38.5 درجه سانتیگراد یا بالاتر در اندازه گیری از طریق مقعد).

بد نیست بدانید که برخی ویروس های تنفسی که در کودکان بزرگتر و بزرگسالان باعث سرماخوردگی می شوند، ممکن است در نوزادان و کودکان نوپا، بیماری های جدی تری را ایجاد کنند. این بیماری ها شامل سرخک (گرفتگی صدا، تنفس پر سر و صدا، سرفه با صدای پارس مانند و خشن)، ذات الریه (عفونت ریوی)، برونشیولیت (خس خس سینه، اختلال در تنفس) یا چشم درد، گلو درد و تورم غده گردن هستند. بچه هایی که این شرایط را تجربه می کنند، باید حتما توسط پزشک ویزیت شوند.

اگرچه سرماخوردگی یک بیماری رایج است و اغلب والدین آن را جدی نمی گیرند اما اگر به نظر می رسد که این بیماری مشکلات جدی تری را برای فرزند کوچک شما ایجاد کرده است، لازم است تا در هر سنی که باشد، در اسرع وقت او را برای معاینه و بررسی به نزد پزشک ببرید. بنابراین حواس خود را جمع کرده و در صورت مشاهده چنین نشانه هایی، یا به متخصص اطفال مراجعه کنید و یا بدون از دست دادن وقت، دلبندتان را به بخش اورژانس بیمارستان برسانید:

  • اگر فرزندتان به سرعت نفس می کشد و یا به نظر می رسد برای نفس کشیدن سخت تلاش می کند،
  • لب های او آبی رنگ شده است،
  • چنان سرفه می کند که به او حس خفگی دست می دهد و یا اینکه به دلیل سرفه زیاد، استفراغ می کند،
  • صبح و هنگام بیدار شدن از خواب، متوجه می شوید که یک یا هر دو چشم او با چرک زرد خشک شده بسته شده است،
  • بسیار خواب آلوده تر از حد معمول است، نمی خواهد غذا بخورد یا بازی کند، یا بسیار کلافه و بهانه گیر شده و نمی تواند راحت باشد،
  • و در نهایت اینکه بیش از 10 تا 14 روز است که از بینی کوچک او ترشحات غلیظ یا رنگی (زرد، سبز) خارج می شود.

به علاوه در صورت تایید سرماخوردگی در کودکان لازم است تا در صورت مشاهده علائم عفونت گوش میانی (درد گوش، تخلیه ترشح و چرک از گوش)، که می تواند ناشی از سرماخوردگی باشد، با پزشک فرزند خود تماس بگیرید.

 مطالعه بیشتر:

سرما خوردگی و سرفه

نحوه استفاده داروهای سرماخوردگی در کودکان

شناخت علائم و روش های درمان سرماخوردگی و تب نوزاد

سرماخوردگی نوزاد و علائم سرماخوردگی نوزاد چگونه است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های سرماخوردگی در کودکان

چه زمانی باید برای درمان سرماخوردگی در کودکان به متخصص مراجعه کنم؟

فرزندتان در تنفس دچار مشکل شده است، غذا نمی خورد و یا استفراغ می کند، تب دارد (دمای 38.5 درجه سانتیگراد یا بالاتر در اندازه گیری از طریق مقعد).

آیا سرماخوردگی در کودکان زیر شش ماه خطرناک است؟

در هنگام سرماخوردگی به دلیل گرفتگی و پر شدن بینی، ممکن است نفس کشیدن برای شیرخواران با سن کمتر از 3 ماه دشوار شود که این امر نیز باعث ایجاد مشکل در شیر خوردن و تغذیه می شود. این یکی از مواردی است که نیازمند مراجعه به پزشک است درحقیقت درصورت بروز سرماخوردگی در کودکان زیر شش ماه بهتر است با متخصص اطفال مشورت کنید

علائم خطرناک سرماخوردگی در کودکان چیست؟

اگر دلبند شما چنان سرفه می کند که به او حس خفگی دست می دهد و یا اینکه به دلیل سرفه زیاد، استفراغ می کند، صبح و هنگام بیدار شدن از خواب، متوجه می شوید که یک یا هر دو چشم او با چرک زرد خشک شده بسته شده است، بسیار خواب آلوده تر از حد معمول است، نمی خواهد غذا بخورد یا بازی کند، یا بسیار کلافه و بهانه گیر شده و نمی تواند راحت باشد، و در نهایت اینکه بیش از 10 تا 14 روز است که از بینی کوچک او ترشحات غلیظ یا رنگی (زرد، سبز) خارج می شود، او را به بیمارستان برسانید.

از کجا بفهمم فرزندم سرما خورده است؟

اگر این سوال شما نیز هست، باید بدانید که علائم معمول سرماخوردگی عبارت هستند از: آبریزش یا گرفتگی بینی و عطسه، سرفه، سردرد، گلودرد خفیف، از دست دادن اشتها، احساس خستگی (خسته بودن). و تب خفیف.

منبع: caringforkids