molfix-مولفیکس

سرماخوردگی نوزاد و علائم سرماخوردگی نوزاد چگونه است؟

سرماخوردگی نوزاد و علائم سرماخوردگی نوزاد چگونه است؟

سرماخوردگی بیماری شایعی است که در هر سنی می‌تواند انسان را مبتلا کند. اگرچه این بیماری جدی و نگران کننده نیست اما نباید از سرماخوردگی نوزاد چشم پوشی کرد. مراقبت از یک نوزاد بیمار بسته به سن و شدت بیماری متفاوت است. از آنجا که سرماخوردگی به طور ناگهانی ظاهر می‌‌شود و می‌‌تواند برای چند روز ادامه یابد خواندن این مطلب می‌تواند به شما در تشخیص علائم و مقابله با آن در کودکان و نوزادان کمک کند.

سرماخوردگی چیست؟

سرماخوردگی نوعی عفونت ویروسی است که بینی، گلو و ریه‌ها را درگیر می‌کند. انواع مختلفی از ویروس آنفلوانزا وجود دارد و هر ساله تعدادی از آنها بیشتر از سایرین شیوع پیدا می‌کنند. نوزادان در مقایسه با افراد بالغ در برابر سرماخوردگی آسیب پذیرتر هستند و در صورت ابتلا باید وضعیت نوزاد را تحت نظر داشت تا نوزاد هر چه سریع تر بهبود یابد. به یاد داشته باشید که احتمال سرماخوردگی نوزاد چند روزه بسیار کم است، زیرا سرماخوردگی یک دوره نهفتگی در حدود یک هفته دارد و مدتی طول می کشد تا نشانه های آن ظاهر شود.

سرماخوردگی در نوزادان چقدر شایع است؟

سرماخوردگی بیماری نسبتا شایعی در میان نوزادان و کودکان است و می‌تواند آنها را در معرض ابتلا به ذات الریه، عفونت باکتریایی و سپسیس قرار دهد. كودكان زير 5 سال و به خصوص زیر دو سال و كمتر بيشتر مستعد عوارض ناشی از سرماخوردگی هستند و گاه باید برای بهبودی سریع تر در بیمارستان بستری شوند. علل بروز آنفلوانزا در نوزادان سه نوع اصلی از ویروس آنفلوانزا وجود دارد - انواع A و B که منجر به شیوع سالانه می‌شود و نوع C که در موارد خاص و تصادفی بروز می‌کند. این ویروس‌ها از طریق سرفه و عطسه افراد آلوده گسترش می‌‌یابند و در صورتی که کودک با این قطرات آلوده در تماس باشد طی چهار روز تا یک هفته  به سرماخوردگی مبتلا خواهد شد. مدارس، مهدکودک‌ها، زمین‌های بازی و اماکن شلوغ از جمله اماکنی هستند که سرماخوردگی در آنها به سرعت گسترش می‌‌یابد.

علائم سرماخوردگی نوزاد

دو یا سه روز اول ابتلا به سرماخوردگی بدترین روزهای بیماری محسوب می‌شود. طی این روزها ممکن است نوزاد دچار علایمی از جمله تب، لرز، احساس خستگی شدید، سردرد یا درد عضلانی و بدن درد، آبریزش یا گریپ بینی، گلو درد، سرفه خشک، استفراغ یا اسهال شود. اگر شیرخوار زیر 12 ماه است و دچار علائم زیر شد بهتر است سریعاً با پزشک تماس بگیرید:

  • تب بالا در شیرخواران زیر سه ماه
  • تب بیش از 24 ساعت
  • سرفه‌ای که بعد از یک هفته بهبود نمی‌یابد
  • تبی که مرتبا بالا می‌رود
  • مشکلات تنفسی
  • رنگ پوست مایل به زرد

آیا آزمایش خاصی برای تشخیص سرماخوردگی وجود دارد؟

ارزیابی علائم و معاینات بالینی پزشک بهترین روش برای تشخیص سرماخوردگی است. کیت‌های آزمایشگاهی برای سرماخوردگی وجود دارد اما این آزمایش‌ها معمولا برای انواع خاصی از سرماخوردگی تجویز می‌شوند.

درمان‌ سرماخوردگی نوزاد

برای درمان سرماخوردگی شیرخواران بالای شش ماه باید از داروی سرماخوردگی در کنار استراحت و مصرف مایعات گرم استفاده کرد. داروها در صورتی که در 72 ساعت ابتدایی بعد از ابتلا مصرف شوند کارسازند. کودکان زیر 2 سال درصورت صلاحدید پزشک نیز برای درمان باید در بیمارستان بستری شوند.

واکسن سرماخوردگی برای نوزادان

نوزادان بالای شش ماه می‌‌توانند هر سال در شروع فصل سرماخوردگی واکسینه شوند. ضمن تجویز واکسن سرماخوردگی برای نوزادان، مهم است که والدین و کلیه مراقبان کودک نیز واکسینه شوند.

مدت زمان بهبودی سرماخوردگی نوزاد چقدر است؟

علائم سرماخوردگی معمولا به مدت یک هفته ادامه دارد ولی در برخی شرایط برای بهبودی کامل باید تا دو هفته صبر کرد.

روش‌های پیشگیری از سرماخوردگی نوزاد

از جمله روش‌های پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی می‌توان به رعایت بهداشت و واکسینه کردن کودک در برابر این بیماری اشاره کرد. دست‌های کودک باید مرتبا با آب و صابون شسته شوند. کودک را از افرادی که مریض هستند باید دور نگه داشت و در فصل شیوع سرماخوردگی به طور مرتب اسباب بازی‌ها و سطوح خانگی را ضدعفونی کرد.

چطور می‌توان به کودک برای درمان سریع تر کمک کرد؟

  • استراحت ضروری است. اجازه دهید کودک در طول روز بخوابد. از هیجان بیش از حد اجتناب کرده و تنها اجازه دهید فعالیت‌های آرام انجام دهد.
  • مایعات زیادی به کودک بنوشانید تا از کمبود آب بدن جلوگیری شود. سوپ ها ، آبگوشت ها ، آبمیوه ها از مواد غذایی مناسب برای دوران بیماری است.
  • از داروهای تسکین دهنده درد مانند استامینوفن یا ایبوپروفن پس از مشورت با پزشک استفاده کنید تا تب کودک را پایین بیاورید.
  • اطلاعات خود در رابطه با علائم سرماخوردگی، درمان مناسب و اقدامات پیشگیرانه را بالا ببرید و بدانید که این بیماری در کودکان مختلف با علایم متفاوتی ظاهر می‌شود و بهتر است قبل از انجام هر اقدامی با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بدانید:

1- درمان سرماخوردگی نوزاد!

2- نخستین سرماخوردگی نوزاد پس از تولد

3-شناخت علائم و روش های درمان سرماخوردگی و تب نوزاد

4- سرما خوردگی و سرفه

منبع: parenting.firstcry 

استدیو عکس فیلیک