molfix-مولفیکس

جوش های صورت در بلوغ به چه علت است و درمان آن چیست؟

جوش های صورت در بلوغ به چه علت است و درمان آن چیست؟

اگر خوب به گذشته فکر کنید، جوش های صورت در بلوغ خودتان را به یاد می آورید. اکنون ممکن است این جوش ها را در صورت فرزندتان که دیگر بزرگ شده و به سن بلوغ رسیده ببینید. اما به راستی علت اصلی جوش های صورت در سن بلوغ چیست و برای درمان جوش های صورت در سن بلوغ چه کاری می توان کرد.

جوش های صورت در بلوغ

در بسیاری از افراد جوش های صورت در دوران بلوغ ظاهر می شود وقتی می گوییم بسیاری از افراد یعنی حدود 85 درصد از نوجوانان با عارضه مشکلات پوستی درگیر هستند. این مشکلات پوستی شامل (جوش های سر سفید ، جوش های سر سیاه) نه فقط بر روی صورت بلکه ممکن است بر روی بازوها، گردن و ... ظاهر شوند. در برخی موارد جوش های دردناک و گاهی اوقات توده های سفت و عمیق صورت، گردن، شانه ها، سینه، پشت و بازوهای دلبندتان را پر می کند.

آیا جوش های صورت در بلوغ ارثی است؟

بله. اگر مادر و پدر شما در دوران بلوغ خودشان با این مشکل درگیری داشته باشند، احتمال ابتلا به این مسئله در شما نیز بسیار زیاد است. اما نگران نباشید، امروزه روش های زیادی برای جلوگیری و درمان آکنه برای بهبود وضعیت، جلوگیری از ایجاد زخم و پابرجا ماندن جای جوش ها و نیز درخشان نگه داشتن پوست وجود دارد.

علت ایجاد جوش های صورت در بلوغ چیست؟

برای درک علت ایجاد جوش های صورت در بلوغ، ابتدا باید بدانید که پوست شما چگونه کار می کند. منافذ پوست شما غدد چربی زیادی دارند. هنگامی که به سن بلوغ می رسید، هورمون های جنسی به نام آندروژن افزایش می یابد. افزایش مقدار هورمون ها باعث فعالیت بیش از حد غدد چربی، بزرگ شدن و تولید بیش از حد سبوم (ماده مومی تولید شده توسط غدد سباسه) می شود. وقتی سطح پوست شما چرب باشد، منافذ خروجی غدد سباسه بسته می شود در نتیجه سبوم در منبع تولید آن گیر افتاده، توده متورمی را ایجاد می کند در نهایت تورم ایجاد شده در سطح پوست به صورت جوش بیرون می زند. بعلاوه درون توده ی ایجاد شده فضای مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری ها فراهم می شود در نتیجه شما یک جوش چرکی خواهید داشت.

چنانچه منافذ مسدود شده آلوده یا ملتهب شوند، یک جوش چرکی یک لکه قرمز برجسته با یک مرکز سفید ایجاد می شود.

جوش سر سیاه دوران بلوغ چگونه ایجاد می شود؟

جوش های سر سیاه در صورت مسدود شدن انتهای مجرای منافذ و باز ماندن و قسمت فوقانی آن ایجاد می شود. محتویات بخش سطحی مجرا به دلیل اکسید شدن یا قرار گرفتن در معرض هوا، ظاهری مایل به سیاه دارد و این هیچ ارتباطی با کثیف بودن پوست شما ندارد.

علت ایجاد جوش چرکی در دوران بلوغ چیست؟

وقتی باکتری در منافذ مسدود شده رشد می کند، جوش چرکی ایجاد خواهد شد و محل جوش قرمز و ملتهب می شود. جوش های چرکی زمانی تشکیل می شود که انسداد و التهاب در اعماق منافذ توده های بزرگ و دردناکی در زیر سطح پوست ایجاد می کنند و درون آنها باکتری ها رشد کرده و در مبارزه با عناصر سیستم دفاعی بدن، چرک (مجموعه ای از باکتری ها و سلول های مرده) را ایجاد می کنند.

چه عواملی می توانند جوش های صورت در دوران بلوغ را تشدید کنند؟

تغییرات هورمونی مربوط به مصرف قرص های جلوگیری از بارداری، افت و خیزهای هورمونی مرتبط با دوره های قاعدگی و نیز دوران بارداری می تواند باعث ایجاد جوش صورت و بدن شوند.

چنانچه در دوران بلوغ هستید و زیاد آرایش می کنید، این کار وضعیت جوش ها را بدتر خواهد کرد. سایر محرک های آکنه شامل کرم ها و مواد آرایشی است که از طریق انسداد منافذ پوست احتمال بدتر شدن جوش ها را بیشتر می کنند.

چه عواملی سبب بدتر شدن جوش های صورت در بلوغ می شوند؟

حتی الیاف لباس شما (روسری و مقنعه) بسیار مهم است. پارچه ای که به پوست شما می مالد ممکن است باعث بدتر شدن آکنه خصوصاً در پشت و قفسه سینه شود. تعریق شدید هنگام ورزش و آب و هوای گرم و مرطوب نیز می تواند موثر باشد. تحقیقات نشان می دهد که استرس باعث افزایش تولید سبوم توسط غدد سباسه می شود، به همین دلیل بسیاری از نوجوانان در روز اول مدرسه یا درست قبل از تاریخ امتحانات، جوش های بزرگی می زنند.

جوش های دوران بلوغ چه علائمی دارند؟

در حالی که شدت علائم این عارضه در افراد مختلف متفاوت است، معمولا این علائم را در مناطقی از بدن که غدد سباسه بیشتری دارند یعنی صورت، گردن، سینه، پشت، شانه ها و بازوها مشاهده خواهید کرد:

• منافذ مسدود شده (جوش ، جوش های سرسیاه و جوش های سر سفید)

• پاپول (ضایعات برجسته)

• جوش های چرکی (ضایعات برجسته همراه با چرک)

• جوش های آبدار (ندول های پر از چرک یا مایع)

به یاد داشته باشید که برای رفع جوش های صورت در سن بلوغ هرگز اقدام به خود درمانی نکنید ممکن است این عارضه شدید شده و یا جای جوش ها برای همیشه روی صورت و بدن شما بماند!!!

راه درمان جوش های صورت در سن بلوغ چیست؟

بهترین روش درمان معمولاً به شدت عارضه بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر این جوش های شما شدید نیست و فقط گاهی جوش ملتهب دارید، می توانید از ترکیبات پوستی استفاده کنید:

• اسید آزلائیک

• بنزوئیل پراکسید

• اسید گلیکولیک

• اسید لاکتیک

• رتینوئیدها (داروهایی که از ویتامین A تهیه می شوند)

• اسید سالیسیلیک

ترکیب بنزوئیل پراکسید تولید سبوم در غدد سباسه را کاهش می دهد و دارای خواص ضدباکتری است. اما باید با دقت از آن استفاده کنید، زیرا ممکن است پوست شما را خشک و پوسته پوسته کند. بهتر است سعی کنید از آن درست قبل از خواب از این ترکیب استفاده کنید.

رزورسینول و گوگرد (Resorcinol and sulfur) درست همانند رتینوئیدهای تجویز شده و آنتی بیوتیک ها، می توانند جوش های سرسیاه، جوش های سر سفید و جوش های ملتهب را کاهش دهند.

اگر گردن و بازوهای شما پر از جوش شده احتمالا به یک آنتی بیوتیک خوراکی نیز نیاز خواهید داشت.

در مواردی که جوش های پایدار دارید، برای از بین بردن جوش های صورت در سن بلوغ استفاده همزمان از آنتی بیوتیک خوراکی، پماد و محلول های شست و شو در مدت طولانی می تواند عارضه را بهبود بخشد. از آنجا که جوش های صورت در دوران بلوغ با هورمون ها در ارتباط هستند، برخی از قرص های جلوگیری از بارداری ممکن است کمک کننده باشند. اما توجه داشته باشید که همه قرص های جلوگیری از بارداری جلوی آکنه را نمی گیرند و بعضی از آنها باعث بدتر شدن آن می شوند بنابراین به هیچ وجه نباید خودسرانه دارو مصرف کنید.

برای درمان جوش های شدید در دوران بلوغ چه کنیم؟

اسپیرونولاکتون (آلداکتون) که یک داروی هورمونی بازدارنده است، می تواند برای دختران نوجوانی که آکنه شدید دارند استفاده شود.

ایزوترتینوئین نیز یک خوراکی است و می تواند به درمان جوش های صورت در دوران بلوغ که بسیار شدید است کمک کند، مشخصه آنها جوش های بزرگ در صورت، گردن و بالای تنه و ایجاد زخم در اثر جوش های چرکی است.

برای درمان جوش های بلوغ در پسران چه کنیم؟

Clascoterone (Winlevi) یک کرم موضعی است که دو بار در روز استفاده می شود. این دارو هورمونهای آندروژن را به صورت موضعی مسدود می کند و خواص ضدالتهابی دارد. این دارو هم در پسران و هم در دختران 12 سال به بالا قابل استفاده بوده و مورد تایید FDA است.

چگونه از جوش های صورت در بلوغ جلوگیری کنیم؟

کارهایی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از جوش های صورت در بلوغ انجام دهید. برای جلوگیری از چرب شدن پوستتان که می تواند در ایجاد جوش نقش داشته باشد، پوست خود را تمیز نگه دارید. به این منظور صورت و گردن خود را دو بار در روز با صابون ملایم و آب گرم بشویید. اما هرگز حوله را روی صورت خود مالش ندهید این می تواند پوست شما را تحریک کرده و جوش ها را بدتر کند.

چه زمانی باید برای درمان جوش های صورت در بلوغ با متخصص پوست مشورت کنیم؟

خواه چند جوش دارید یا جوش ها صورت شما را پر کرده اند بهتر است با متخصص پوست در مورد روش های درمانی صحبت کنید. به یاد داشته باشید که درمان زودهنگام جوش های صورت در بلوغ کلید جلوگیری از ایجاد زخم دائمی است.

مطالعه بیشتر:

نگرانی پسرها درباره بلوغ!

بلوغ زودرس چیست و چه دلایل و درمان های دارد؟

بوی بد دهان در نوجوانان در سن بلوغ به چه علت است؟

جهش رشدی هنگام بلوغ و بهترین راه برای افزایش طول قد

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های جوش های صورت در بلوغ

آیا جوش های صورت در بلوغ ارثی است؟

بله. اگر مادر و پدر شما در دوران بلوغ خودشان با این مشکل درگیری داشته باشند، احتمال ابتلا به این مسئله در شما نیز بسیار زیاد است. اما نگران نباشید، امروزه روش های زیادی برای جلوگیری و درمان آکنه برای بهبود وضعیت، جلوگیری از ایجاد زخم و پا برجا ماندن جای جوش ها و نیز درخشان نگه داشتن پوست وجود دارد.

جوش سر سیاه دوران بلوغ چگونه ایجاد می شود؟

جوش های سر سیاه در صورت مسدود شدن انتهای مجرای منافذ و باز ماندن و قسمت فوقانی آن ایجاد می شود. محتویات بخش سطحی مجرا به دلیل اکسید شدن یا قرار گرفتن در معرض هوا، ظاهری مایل به سیاه دارد و این هیچ ارتباطی با کثیف بودن پوست شما ندارد.

علت ایجاد جوش چرکی در دوران بلوغ چیست؟

وقتی باکتری در منافذ مسدود شده رشد می کند، جوش چرکی ایجاد خواهد شد و محل جوش قرمز و ملتهب می شود. جوش های چرکی زمانی تشکیل می شود که انسداد و التهاب در اعماق منافذ توده های بزرگ و دردناکی در زیر سطح پوست ایجاد می کنند و درون آنها باکتری ها رشد کرده و در مبارزه با عناصر سیستم دفاعی بدن، چرک (مجموعه ای از باکتری ها و سلول های مرده) را ایجاد می کنند.

برای درمان جوش های بلوغ در پسران چه کنیم؟

Clascoterone (Winlevi) یک کرم موضعی است که دو بار در روز استفاده می شود. این دارو هورمونهای آندروژن را به صورت موضعی مسدود می کند و خواص ضد التهابی دارد. این دارو هم در پسران و هم در دختران 12 سال به بالا قابل استفاده بوده و مورد تایید FDA است.

منبع: webmd