molfix-مولفیکس

آموزش کنترل خشم به کودکان وچگونه به یک کودک عصبانی کمک کنیم؟

آموزش کنترل خشم به کودکان وچگونه به یک کودک عصبانی کمک کنیم؟

به عنوان یک والد آگاه، علاوه بر تمام مهارت هایی که به دلبندتان می آموزید باید به او یاد بدهید که چگونه با خشم خود مقابله کرده و با مسائل برخورد صحیحی داشته باشد.آموزش کنترل خشم به کودکان ابتدایی برای رشد احساسی آنها بسیار مفید است. بسیاری از فعالیت ها، بازی ها، مهارت ها و برنامه های سرگرم کننده وجود دارند که می توانیدبرای آموزش کنترل خشم به کودکان دبستانی از آنها کمک بگیرید. در ادامه این مطلب همه چیز را درمورد آموزش مهارت کنترل خشم به کودکان خواهید خواند.

آموزش کنترل خشم به کودکان، درک خشم

اگر فرزند عصبانی دارید، یکی از اولین و مهمترین مراحل در این موقعیت کمک به او برای درک احساس خشم است. بسیار مهم است که کودکان درک کنند که عصبانیت، به خودی خود، فقط یک احساس است. خشم یک هویت، دلیلی برای مجازات یا یک نیروی غیرقابل کنترل نیست.

در واقع، عصبانیت می تواند یک احساس بسیار مفید باشد. عصبانیت به ما هشدار می دهد که موردی پیش آمده است، مشکلی وجود دارد که باید حل شود.اغلب بچه هایی که با کنترل خشم دست و پنجه نرم می کنند، با شرم و سرزنش زیادی روبرو می شوند. هم از طرف خودشان و هم از طرف والدین، معلمان و حتی دوستانشان.

بیشتر بچه های عصبانی عادت به شنیدن جملاتی دارند، مانند:"چرا نمی توانی خوب باشی؟" یا "نمی توانی خودت را کنترل کنی و داد و فریاد را تمام کنی؟"این نوع نظرات و نگرش ها می تواند بسیار آسیب زننده باشند. در واقع این جملات به کودک می گویند که او بد است، زیرا عصبانی است.ایجاد حس شرمندگی در این نوع برخوردها باعث می شود كه كودک بیشتر نسبت به خودش متنفر شود و حتی برای خوب شدن تلاش نمی کند. بیشتر والدین هرگز قصد ندارند که با شرم و سرزنش به فرزندشان آسیب برسانند. مشکل این است که والدین این کودک بودن یا آموزش دادن به کودکی که رفتارهای عصبی دارد، می تواند بسیار دیوانه کننده و خارج از کنترل باشد.

چگونه به یک کودک عصبانی کمک کنیم؟

هنگامی که شما و فرزندتان فهمیدید که عصبانیت فقط یک احساس است، این سؤال مطرح می شود که چگونه می توانید به کودک عصبانی کمک کنید؟با توجه به نوع رفتار کودک می توانید راهکارهای متفاوتی برای آموزش کنترل خشم به کودکان داشته باشید، از جمله:

• کنترل عصبانیت کودک در خانه

• آموزش استفاده از کلمات به جای خشونت های فیزیکی

• پیروی از قوانین بدون مشاجره یا عصبانی شدن

• کاهش رفتارهای عصبانیت مانند فریاد و آسیب زدن

خبر خوب این است که فعالیت ها و ابزارهای بسیار عالی برای کنترل خشم کودکان وجود دارد که در مواقع عصبانیت برای کودکان مفید هستند. برای آموزش کنترل خشم به کودکان، بهتر است به کودکتان کمک کنید تا از کلمات برای بیان احساساتش استفاده کند و راه هایی پیدا کنید تا از خشمگین شدن جلوگیری کند.

آموزش کنترل خشم به کودکان، راهکارهای آرام بخش داشته باشید.

آموزش مهارت هایی به کودکان که به آرامش آنها کمک می کند می تواند بسیار مفید باشد. شما همچنین می توانید از ابزارها و فضاها برای تشویق رفتارهای آرامش بخش مانند: ایجاد یک فضای دنج در خانه استفاده کنید.

برای آموزش کنترل خشم به کودکان محرک های عصبانیت را شناسایی کنید.

روش مهم دیگر برای کمک به کودکان در شروع یادگیری کنترل خشم، کمک به آنها در شناسایی عوامل محرک خشم است. روش های بسیار عالی برای آموزش و کار بر روی عوامل ایجاد کننده خشم وجود دارد. یکی از تمرینات مفید این است که لیستی از عوامل محرک خشم را تهیه کنید. مانند: مشکلی در مدرسه، احساس خستگی، کسی به وسایلش دست بزند و بسیاری موقعیت های دیگر. داشتن همچنین لیستی برای سایر کودکان نیز بسیار اهمیت دارد.

سعی کنید کودک را تشویق کنید که این لیست را درست کرده و محرک های عصبانیت را در گروه های مختلف قرار دهد تا کاملا آن محرک ها را شناخته و بداند چه چیزهایی باعث آزار او می شوند.

برای آموزش کنترل خشم به کودکان، علائم خشم را آموزش دهید.

قدم مهم دیگر در کار با کودکان در زمینه کنترل خشم، کمک به آنها در درک احساس خشم در بدن آنها است. لیستی از علائم یا نشانه های خشم را تهیه کنید. مانند: قرمز شدن صورت، مشت های گره کرده، صدای بلند و یا تپش قلب. به کودک بگویید که در زمان عصبانیت چه علائمی دارد، چه احساسی دارد و بدن او چطور تغییر می کند.

آموزش کنترل خشم به کودکان با کمک فعالیت های کنترل خشم

اگر به دنبال فعالیت های سرگرم کننده و مفید برای کنترل خشم کودک خود هستید، راهکارهایی را در این مقاله ارائه می دهیم که بسیار موثر هستند.

آموزش مهارت های مقابله با خشم

برای آرامش کودک در هنگام عصبانیت گروهی از مهارت ها وجود دارند که بسیار برای کودک کمک کننده هستند و با عنوان "مهارت های مقابله ای" شناخته می شوند. نکته قابل توجه در مورد بچه هایی که این مهارت ها را می آموزند، این است که آنها به هر احساس یا رفتاری که برای این مورد نیاز دارند دست می یابند.

• تنفس عمیق

بچه ها اغلب دوست دارند تمرینات تنفس عمیق را انجام دهند. این دسته از مهارت های مقابله ای برای کمک به کودکان در یادگیری آرامش بسیار مناسب است. تنفس عمیق همچنین یک فعالیت عالی برای مقابله با عوامل تحریک کننده خشم و علائم خشم است.

• حواس پرتی

حواس پرتی یکی دیگر از مهارت های مقابله ای واقعا مفید است. به کودک آموزش دهید تا در مواقع عصبانیت کارهایی را انجام دهد که حواس خود را از عامل محرک خشم دور کند و آرامش را به وضعیت پرتنش برگرداند.

• ورزش

اغلب اوقات بچه هایی که با خشم دست و پنجه نرم می کنند انرژی زیادی دارند. استفاده از ورزش های بدنی برای کمک به مصرف انرژی در موقعیت های مناسب، واقعا می تواند به کاهش رفتارهای عصبانی کمک کند. این فعالیت ها شامل: انقباض و شل کردن عضلات، ورزش های پرشی و کششی هستند که تأثیرات مثبتی بر روی عصبانیت کودکان دارند.

برای آموزش کنترل خشم به کودکان، موقعیت های عصبانی شدن را یادداشت کنید.

داشتن برگه یادداشت ابزار مفیدی در روند درمان و کلاس های آموزشی می باشد. این برگه موقعیتی را فراهم می کند تا فرزند شما به راحتی بتواند افکار و احساسات خود را از ذهن خود به روی کاغذ آورده و کمی ذهن خود را آرام کند. این کاغذهای یادداشت شامل:

• کوه یخ خشمگین

کوه یخ خشمگین، یک تشبیه عالی است که کار کردن و درک آن برای بچه ها آسان است. به راحتی می توانید یک شکل کوه یخ به همراه یک خط آب بکشید به طوری که نیمه بزرگتر کوه زیر آب باشد و قسمت کوچکی روی خط آب باشد. از فرزندتان بخواهید هر چیزی که در احساس عصبانیت او می گذرد را در نیمه پایین این کوه بنویسد. مانند: افکار، احساسات و نگرانی های مختلف خود.

قسمت بیرون از آب نشان دهنده عصبانیت و قسمت زیر آب نشان دهنده انواع مختلف احساسات کودک است که باعث به وجود آمده نیمه بالایی شده است.

• مواردی که تحت کنترل هستند و مواردی که تحت کنترل نیستند

این یک فعالیت عالی کنترل خشم برای بچه هایی است که از کنترل خارج می شوند. با فکر کردن در مورد موقعیتی که کودک را بی قرار کرده شروع کنید. از کودک بخواهید الگوی دست خود را بکشد و یا به سادگی یک دایره بکشید.

سپس در داخل دایره مواردی که کنترل آنها در دست فرزند شما است را بنویسید و در خارج از دایره چیزهایی که کنترل آنها از دست او خارج است را ثبت کنید. به فرزند خود توضیح دهید که ما فقط مواردی که تحت کنترل ما هستند را می توانیم مدیریت کنیم و نگرانی ها و عصبانیت هایی که خارج از دایره هستند از کنترل ما خارج بوده و باید کنار بگذاریم.

• تاکید های مثبت

تأکید بر روی موارد مثبت یکی دیگر از راه های واقعا عالی برای کنترل خشم می باشد. تأکیدهای مثبت بر هدف گیری و شکل دهی به افکار و احساسات تأثیر خوبی می گذارند. به عنوان موردی برای سرگرم کردن بچه ها می توانند تأکیدهای مثبت خود را ثبت کنند.

به عنوان مثال، من می توانم احساس خشم خود را کنترل کنم، من آرام هستم و با اطرافیان خود رابطه خوبی دارم، دفعه بعد بسیار بهتر عمل می کنم، من می توانم قبل از بروز خشم خود را آرام کنم و....

آموزش کنترل خشم به کودکان با کمک بازی های مدیریت خشم

کنترل خشم در گروه و یا در حین مشاوره می تواند فرصتی برای آموزش از طریق بازی ایجاد کند. بازی یکی از اصلی ترین راه های یادگیری و رشد کودکان است. این روش به بچه ها کمک می کند تا احساس توانایی نسبت به انجام کارها داشته و با داشتن حس خوب نسبت به خودشان باعث می شود احساس ارزشمند بودن داشته باشند.

گزارشگر هواشناسی عصبانی:

این یک بازی عالی است که می تواند به کودکان کمک کند تا احساس خشم را تشخیص دهند و همچنین موارد محرک خشم را شناسایی کنند. از فرزند خود بخواهید گزارش هواشناسی را با نوشتن، نقاشی یا کلامی ارائه دهد. گزارش هواشناسی او جزئیات مربوط به احساساتی را که در درون ذهن او اتفاق می افتد را بیان خواهد کرد.

بنابراین به جای اینکه کودک بگوید هوا نیمه ابری است و احتمال باران در بعد از ظهر وجود دارد، می گوید که احساس گرما می کند و در صورت ادامه روند گرما ممکن است باعث فریاد و داد زدن شود.

بازی پرش با چسب:

این یک بازی سرگرم کننده برای کنترل خشم است که می تواند در خانه، دفتر مشاوره یا کلاس انجام شود. شما می توانید یک تکه نوار یا یک نشانگر دیگر روی دیوار قرار دهید و سپس از کودک بخواهید 10 بار از جا بپرد و به نوار برسد. یا چند قطعه نوارچسب به کودک بدهید و از او بخواهید که بپرد و تا جایی که می تواند این نوارها را در ارتفاع بالاتری بچسباند و هر بار نسبت به دفعه قبل سعی کند بلندتر بپرد. هنگامی که کودک در معرض یک عامل تحریک کننده خشم قرار می گیرد، عمل پریدن به تمرکز مجدد او کمک می کند.پریدن باعث افزایش ضربان قلب نیز می شود که به کودک کمک می کند تا تنفس عمیق و بهتری داشته باشد که باعث می شود احساسات او در سطح مناسبی قرار بگیرند.

بازی توپ ساحلی:

این یک فعالیت گروهی کلاسی یا مشاوره ای عالی برای کمک به کودکان برای تمرین مهارت های مقابله ای برای کنترل خشم است. قبل از بازی یک توپ ساحلی تهیه کنید که دارای چندین قسمت رنگی باشد. در هر بخش موارد زیر را بنویسید:

  1. روش مورد علاقه خود برای تنفس عمیق را به ما نشان بده.
  2. بازی را با نام بردن حواس پنجگانه شروع کن.
  3. یک کاری که برای آرام شدن خود در هنگام عصبانیت انجام می دهی را نام ببر.
  4. یک خاطره از زمانی که توانستی عصبانیت خودت را کنترل کنی بگو.
  5. ما را راهنمایی کن تا 5 نفس عمیق شکمی بکشیم.
  6. یکی از علائم هشدار دهنده که نشان دهنده عصبانیت تو است را بگو.

درست کردن مکعب آرام بخش

بر روی هر ضلع آن یک فعالیت سرگرم کننده بنویسید یا نقاشی کنید. به عنوان مثال ضلع شماره یک (پریدن) و شماره دو (خم و راست شدن) و.... و مانند تاس بازی با آن مکعب در مواقع عصبانیت بازی کنید.

تنفس با نی

این یک بازی عالی برای کنترل خشم است که می تواند در یک محیط گروهی یا به صورت انفرادی انجام شود. کودک بر روی یک صندلی نشسته و یک نی را به طور کامل با دهان خود بگیرد و عمل دم را با بینی و به آرامی عمل بازدم را از طریق نی انجام دهد. این روش به تنظیم مجدد الگوی تنفسی کمک کرده و احساسات و رفتارهای عصبانی او را آرام می کند.

پروژه صنایع دستی

استفاده از هنر یا صنایع دستی برای درک، آرامش و کنترل خشم یکی دیگر از روش های عالی آموزش کنترل خشم به کودکان است. بعضی بچه ها واقعا از خلاقیت لذت می برند و از طریق فعالیت های خلاقانه بهتر یادگیری دارند.

بادکنک استرس

با دو چیز به راحتی می توانید بادکنک استرس درست کنید. به یک بادکنک و یک ظرف خمیر احتیاج دارید. از کودک بخواهید که خمیر را به قطعات کوچک تقسیم کند و شما لبه بادکنک را باز کرده و خمیرها را درون بادکنک فرو ببرید و لبه ی بادکنک را محکم ببندید. این وسیله برای آرامش بسیار مؤثر است.

خمیر ژله ای استرس

بچه ها عاشق بازی با وسیله ژله ای هستند. خمیرهای ژله ای به راحتی در تمام فروشگاه های اسباب بازی و لوازم تحریر موجود است. این وسیله برای بسیاری از کودکان کاری آرام بخش است.

نقاشی با نی

نقاشی با نی می تواند شروع کننده عالی برای صحبت در مورد عصبانیت باشد. به کودک یک نی، کاغذ و مقداری رنگ بدهید. از کودک بخواهید یک قطره از رنگ را روی کاغذ بگذارد و سپس آن را با نی بکشد. این کار یک انفجار رنگ را ایجاد می کند.

با استفاده از این می توانید در مورد آنچه عصبانیت کودک را برطرف می کند صحبت کنید. یا می توانید این رنگ ها را به هیولاهای عصبانیت تبدیل کنید و از او بخواهید که احساس خشم داخل آنها را توصیف کند.

استفاده از کارت های احساس

کودکانی که با خشم دست و پنجه نرم می کنند اغلب در درک، نام گذاری و تشخیص احساسات مشکل دارند. هرچه مهارت بیشتری در شناخت و ابراز احساسات کسب کنند، در کنترل خشم خود بهتر عمل می کنند.

برای این بازی احساسات مختلف را روی یک برگه کاغذ بنویسید و از کودک بخواهید که احساسات را با صورت خود نشان دهد و سایر کودکان حدس بزنند که چه احساسی را نشان می دهد. این بازی را به نوبت تمام بچه های کلاس می توانند انجام دهند و اکثر بچه ها آن را دوست دارند.

بهترین فعالیت های کنترل خشم برای کودکان

در واقع روش های بسیار مختلفی برای کار کردن در زمینه کنترل خشم با کودکان وجود دارد. در نظر داشتن مفهوم بازی بسیار مفید است، زیرا این امر واقعا می تواند به خنثی کردن مباحث احساس خشم کمک کند و به بچه ها اجازه یادگیری می دهد. هدف از آموزش کنترل خشم به کودکان، كمک به آنها در درک حالت عصبانیت، عوامل ایجاد کننده خشم و عوامل برطرف کننده خشم می باشد. استفاده از فعالیت های آموزش کنترل خشم به کودکان یکی از بهترین راه ها برای کمک به کودکان در یادگیری مدیریت رفتارهای عصبانیت است.

 مطالعه بیشتر:

پرخاشگری در کودکان (سن ۳ تا ۸ سالگی) وعلت این پرخاشگری چیست؟

راههای مقابله با خشم در کودکان،چگونه خشم کودک رامدیریت کنیم؟

چگونه باپرخاشگری کودکان مقابله کنیم و چرا فرزند من پرخاشگره؟

چگونه در برابر کودکان صبور باشیم و خشم خود را کنترل کنیم؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های آموزش کنترل خشم به کودکان

هدف از آموزش کنترل خشم به کودکان چیست؟

هدف از آموزش کنترل خشم به کودکان، كمک به آنها در درک حالت عصبانیت، عوامل ایجاد کننده خشم و عوامل بر طرف کننده خشم می باشد. استفاده از فعالیت های آموزش کنترل خشم به کودکان یکی از بهترین راه ها برای کمک به کودکان در یادگیری مدیریت رفتارهای عصبانیت است.

برای کنترل خشم کودکان چه کنیم؟

از بازی کارت های احساس کمک بگیرید. کودکانی که با خشم دست و پنجه نرم می کنند اغلب در درک، نام گذاری و تشخیص احساسات مشکل دارند. هرچه مهارت بیشتری در شناخت و ابراز احساسات کسب کنند، در کنترل خشم خود بهتر عمل می کنند. برای این بازی احساسات مختلف را روی یک برگه کاغذ بنویسید و از کودک بخواهید که احساسات را با صورت خود نشان دهد و سایر کودکان حدس بزنند که چه احساسی را نشان می دهد. این بازی را به نوبت تمام بچه های کلاس می توانند انجام دهند و اکثر بچه ها آن را دوست دارند.

چگونه کنترل خشم را به کودک یاد بدهیم؟

تاکید بر روی موارد مثبت یکی دیگر از راه های واقعا عالی برای کنترل خشم می باشد. تاکیدهای مثبت بر هدف گیری و شکل دهی به افکار و احساسات تاثیر خوبی می گذارند. به عنوان موردی برای سرگرم کردن، بچه ها می توانند تاکیدهای مثبت خود را ثبت کنند. به عنوان مثال، من می توانم احساس خشم خود را کنترل کنم، من آرام هستم و با اطرافیان خود رابطه خوبی دارم، دفعه بعد بسیار بهتر عمل می کنم، من می توانم قبل از بروز خشم خود را آرام کنم و....

برای جلوگیری از خشمگین شدن کودکان چه کنیم؟

حواس پرتی یکی دیگر از مهارت های مقابله ای واقعا مفید است. به کودک آموزش دهید تا در مواقع عصبانیت کارهایی را انجام دهد که حواس خود را از عامل محرک خشم دور کند و آرامش را به وضعیت پرتنش برگرداند.

منبع: mybraveguide