احساسات نوجوانان وبرخورد با احساسات نوجوانان چگونه بایدباشد؟
سر و کله زدن با احساسات نوجوانان و نوسانات احساسی که با دوره نوجوانی همراه هستند، می توانند گاهی خارج از کنترل و تحمل ما باشند. به نظر والدین، واکنش های فوق العاده بالای نوجوان شما ممکن است خارج از اندازه باشد و البته به نظر می رسد برخی از نوجوانان عاشق این گونه نمایش ها هستند. چه آنها شایعات را پخش کنند یا در شبکه های اجتماعی شروع به دردسرسازی کنند، برایشان هیجان ایجاد می کند. در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت که برخوردتان با احساسات نوجوانان چگونه باید باشد و آیا راهی برای کنترل احساسات نوجوانی هست یا نه. بنابراین برای کسب اطلاعات کامل در مورد نحوه برخورد با احساسات دوران نوجوانی تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.
7 راهکار برای پرداختن به احساسات نوجوانان
چه نوجوان شما روابط عاشقانه مکرر داشته باشد و چه در آخرین مکالمه شبکه های اجتماعی دچار بحران شده باشد، همه اینها نوعی بحران اجتناب ناپذیر روزانه به نظر می رسند. برای والدین، آشفتگی مداوم می تواند ناامید کننده باشد. اما مطمئن باشید این مرحله باید بگذرد. بیشتر درام های نوجوانی مربوط به زیست شناسی است. رشد مغز و تغییرات هورمونی منجر به تغییر خلق و خو می شود که اغلب مقصر واکنش های نوجوان شما است.
گاهی اوقات، احساسات نوجوانان و تمایل یک نوجوان به تبدیل هر مسئله جزئی به یک بحران عمومی بزرگ ممکن است ناشی از تمایل به جلب توجه باشد. وقتی نوجوان روش های سالم تری را برای جلب توجه فرا گرفت، این درام معمولاً فروکش می کند و گاهی اوقات، واکنش های چشمگیر در حالی حاصل می شود که نوجوانان روش های مختلف بیان احساسات خود را جستجو می کنند. وقتی آنها احساس راحتی بیشتری می کنند، حرکات هیجانی شدید کاهش می یابد. روشی که شما به رفتارهای هیجانی یک نوجوان پاسخ می دهید یا آتش او را شعله ورتر می کند یا به آرام شدن نوجوان کمک می کند. این استراتژی ها در برابر احساسات نوجوانان می توانند به شما کمک کنند تا رفتار نوجوانان را خطاب قرار دهید.
از گوش دادن انعکاسی استفاده کنید
از اقدام فوری برای حل مشکل خودداری کنید. دادن مشاوره ناخواسته فقط ممکن است اوضاع را بدتر کند. برای نشان دادن اینکه می خواهید واقعیت های موجود در مورد شرایط را درک کنید، از گوش دادن انعکاسی استفاده کنید. چیزی مانند این بگویید: "پس آنچه من می شنوم این است که معلم شما فقط به دلیل اینکه شما را دوست ندارد، مقالات شما را رد می کند؟"
احساسات نوجوان خود را تأیید کنید.
حتی اگر فکر نمی کنید آخرین مشکل نوجوان شما بحران ساز باشد، از گفتن اینکه او بیش از حد واکنش نشان می دهد، خودداری کنید. درعوض، احساسات نوجوان خود را با گفتن جمله ای مانند "می بینم که شما واقعاً از آنچه امروز در وقت ناهار اتفاق افتاده است عصبانی هستید" تأیید کنید.به نوجوان خود کمک کنید تا احساسات خود را مشخص کند و سپس چیزی بگویید که داشتن این احساس را تأیید کند. نوجوانی که احساس درک می کند می تواند راه های مقابله را پیدا کند.
برای برخورد با احساسات در نوجوانی خونسرد باشید
چه نوجوان شما از آخرین شایعات کاملاً وحشت زده شده باشد، یا اینکه فکر می کند زندگی اش نابود شده است زیرا شما گفته اید که جمعه شب نمی تواند بیرون برود، حفظ آرامش ضروری است. مطابقت با میزان احساسات نوجوان با فریاد زدن یا ابراز ناامیدی وضعیت را بدتر می کند.
احساسات یک نوجوان گاهی خارج از حد تحمل شماست. مهم است که درهنگام برخورد با احساسات دوره نوجوانی از درگیر شدن در یک بحث داغ خودداری کنید. اگر نوجوان شما فریاد می زند یا بی احترامی می کند، به او بگویید که وقتی بتواند به روشی مناسب صحبت کند، خوشحال می شوید در مورد آن صحبت کنید. بیرون بروید، نفس عمیق بکشید، یا قبول کنید که بعداً دوباره مکالمه را مرور کنید.
مهارت های تنظیم هیجان را آموزش دهید
توضیح دهید که احساس عصبانیت، نگرانی و ناراحتی اشکالی ندارد، اما روشن کنید که احساسات شدید رفتار بد را توجیه نمی کند. به نوجوان خود بیاموزید که احساسات خود را کنترل کند تا احساساتش او را کنترل نکند. وقت خود را صرف آموزش مهارت های کنترل خشم و مهارتهای تنظیم هیجان کنید تا او بتواند راه های سالم برای کنار آمدن با احساسات خود را پیدا کند.
وی را به حل مسئله تشویق کنید
مهارت های حل مسئله را با استفاده از راه حل های گروهی با هم بیاموزید. به عنوان مثال، اگر او متقاعد شده است که هرگز دبیرستان را تمام نمی کند زیرا در یک امتحان قبول نشده است، در مورد کارهایی که برای افزایش احتمال قبولی می تواند انجام دهد بحث کنید. در مورد گزینه های او و قدم هایی که می تواند بردارد صحبت کنید.
مهارت های نوجوان خود را تقویت کنید
نوجوانی که مطمئن نیست چگونه می تواند مکالمه را آغاز کند، ممکن است به عنوان راهی برای جلب توجه خود را در رفتار نمایشی فرو کند. به همین ترتیب، نوجوانی که مطمئن نیست چگونه با تنهایی کنار بیاید، ممکن است برای جلب توجه رفتار هیجانی نشان دهد. به کمبود مهارت های نوجوان خود توجه کنید و تلاش کنید مهارت های ارتباطی جدید، مهارت های حل تعارض و مهارت های کنترل خشم را آموزش دهید.
هرچه اعتماد به نفس نوجوان شما افزایش یابد، تمایل او برای گرفتار شدن در درام نیز کاهش می یابد. همچنین او را درگیر فعالیتهای مختلفی کنید. یک نوجوان مشغول وقت کمتری برای خلق درام خواهد داشت.
پرورش قدرشناسی
در هنگام برخورد با احساسات نوجوانان به یاد داشته باشید که واکنش های دراماتیک اغلب از یک احساس بی عدالتی واقعی یا تخیلی ناشی می شود. پرورش حس تشکر و قدردانی به نوجوان شما کمک می کند تا به جای اینکه خواستار چیزهای بیشتری باشد ، روی آنچه که دارد تمرکز کند. به نوجوان خود بیاموزید که به تمام اتفاقات مثبت زندگی اش توجه کند و به احتمال زیاد به سرعت رفتارهای نمایش او کاهش خواهد یافت.
مطالعه بیشتر:
رفتار صحیح با نوجوانان در سن بلوغ چگونه باید باشد؟
عشق در نوجوانی و با یک نوجوان عاشق چطور رفتار کنیم؟
بحران نوجوانی به چه معنا است و علائم بحران نوجوانی چیست؟
رشد مغز در نوجوانی چگونه بر اعمال واحساس نوجوان اثر میگذارد؟