molfix-مولفیکس

روغن آرگان در بارداری آیا مفید بوده و بی ضرر است؟

روغن آرگان در بارداری آیا مفید بوده و بی ضرر است؟

یکی از آزاردهنده ترین مشکلات دوران بارداری، ترک های پوستی هستند که بر روی نواحی مانند شکم، سینه ها، ران ها و بازوهای مادران پدیدار شده و متاسفانه بسیار سخت درمان و محو می شوند. برای پیشگیری از این ترک ها، چرب کردن پوست بدن در بارداری به طور مداوم با روغن های گیاهی اقدامی مفید به نظر می رسد و در این میان روغن آرگان یکی از گزینه های پیشنهادی است. اما آیا واقعاً مصرف روغن آرگان در بارداری مفید بوده و بی ضرر است؟ این سوالی است که امروز به آن پاسخ خواهیم داد.

روغن آرگان چیست؟

روغن آرگان، یکی از انواع روغن های طبیعی گیاهی است که از هسته درخت آرگان (Argania spinosa) گرفته می شود. درخت آرگان، یک درخت همیشه سبز و خاردار با عمر طولانی (150 تا 200 سال) است که بومی مناطق خشک و نیمه خشک مراکش و الجزایر به شمار می رود. این درخت دارای اندازه متوسط بوده و ارتفاع آن 8 تا 10 متر و گاهی تا 20 متر نیز می رسد. آرگان به دلیل ریشه های قوی و عمیقی که می توانند تا عمق 35 متر نیز نفوذ کنند، برای مناطق خشک و نیمه خشک مناسب است و به راحتی خشکسالی را تحمل می کند. برگ های آرگان کوچک، خوشه ای و نیزه ای هستند، گل های آن به رنگ زرد مایل به سبز بوده و میوه هایش نیز که برای رسیدن به 1 سال زمان نیاز دارند، کاملاً شبیه به میوه های زیتون بوده و فقط کمی بزرگتر و گردتر هستند. میوه های آرگان بافتی گوشتی شکل و شیرین داشته، رنگ آن ها از سبز تا زرد روشن متغیر است و هر کدام حاوی حداکثر 3 دانه هستند که این دانه ها، دارای پوسته ای سخت و 1 تا 3 هسته روغنی بوده و روغن آرگان را در اختیار ما قرار می دهند.

روغن آرگان، به دلیل عطر و طعم ملایم و خواص بی نظیرش برای قرن ها در مراکش یعنی خواستگاه اولیه آن، برای پخت و پز مورد استفاده قرار می گرفت. این روغن اگرچه در قرن هجدهم به اروپا وارد شد اما در ابتدا استقبال چندانی از آن نشد، چون نمی توانست با طعم قوی روغن زیتون مقابله کند. به مرور محققان دریافتند که این روغن، گنجینه ارزشمندی است که فواید بی نظیری را برای مصرف کنندگان به دنبال دارد و به همین دلیل امروزه روغن آرگان به یکی از پرمصرف ترین و گرانبهاترین روغن های گیاهی در سرتاسر جهان مبدل شده است، تا جایی که آن را "طلای مایع" می نامند.

روغن آرگان غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده (بیش از 80 درصد) و همچنین آنتی اکسیدان هایی همچون اسید اولئیک و اسید لینولئیک (امگا 6)، استرول های گیاهی، انواع ترکیبات فنلی، ویتامین ای (E) و ... است و به همین دلیل کاربردهای مختلف آشپزی، آرایشی و دارویی دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

خواص روغن آرگان

روغن آرگان، هم به شکل موضعی استفاده شده و هم به شکل خوراکی و در هر دو حالت فواید زیادی به همراه دارد که از جمله آن ها می توان به این موارد اشاره نمود:

- کاهش سطح کلسترول مضر و چربی خون تری گلیسیرید،

- مفید برای سلامت قلب و کاهش خطر بیماری های قلبی،

- کاهش قابل توجهی قند خون و کمک به کنترل بیماری دیابت،

- مفید برای جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت، آرتروز، فشار خون و صرع،

- دارای اثرات ضدسرطان و کند کردن رشد و تولید مثل برخی سلول های سرطانی (خصوصا سرطان پستان و روده بزرگ)،

- مقابله با رادیکال های آزاد و روند پیری بدن،

- درمان طیف وسیعی از بیماری های پوستی، از جمله آکنه، جوش، اگزما، پسوریازیس (یک بیماری پوستی خودایمنی)، سوختگی و عفونت های پوستی،

- تقویت کلاژن سازی پوست و کاهش علائم پیری آن،

- آبرسانی به پوست و رفع خشکی آن،

- کاهش خطوط و چین و چروک پوستی،

- تسریع روند بهبود زخم،

- محافظت از پوست در برابر آفتاب،

- تسکین خارش و التهابات پوستی،

- افزایش خاصیت ارتجاعی و کشسانی پوست و در نتیجه جلوگیری از ترک خوردن پوست،

- دارای خواص ضدباکتری،

- دارای خواص ضدالتهابی،

- رفع مشکل خشکی و شکننده بودن ناخن ها،

- درمان خشکی و ترک خوردگی دست و پا و حتی لب ها،

- جلوگیری از آسیب به کوتیکول خارجی ساقه مو،

- افزایش کیفیت موها،

- و نرم و براق کردن موها.

البته تمامی موارد ذکر شده در بالا در حد تئوری بوده و هنوز به تحقیقات دقیق تر برای اثبات آن ها نیاز است.

خواص روغن آرگان در بارداری

در طی بارداری، معمولا پوست بیشتر خانم ها خشک و کم آب شده و به دلیل کشش بیش از حد، بسیار مستعد ترک خوردن است. از سوی دیگر، مشکلات پوستی همچون آکنه، تیرگی پوست و حتی خارش نیز ممکن است بروز پیدا کرده و برای مادران آزاردهنده باشند. با توجه به خواصی که برای روغن آرگان ذکر شده، به نظر می رسد که می توان برای رفع مشکلات پوستی و موها در بارداری، از این روغن کمک گرفت و به ویژه با استفاده از آن به جنگ ترک های پوستی رفت. اما سوال اینجاست که آیا بر اساس پژوهش های علمی، استفاده از روغن آرگان در بارداری ایمن و بی خطر است؟

آیا مصرف روغن آرگان در بارداری، بی خطر است؟

بله! در مقایسه با محصولات آرایشی و بهداشتی شیمیایی، روغن آرگان گزینه کم خطر و ایمنی است که مادران باردار می توانند از آن برای مرطوب ساختن پوست، مو، ناخن ها و حتی لب های خود استفاده کنند.

روغن آرگان در بارداری چه عوارضی دارد؟

به طور کلی استفاده از روغن آرگان برای اکثر افراد بی خطر تلقی می شود. با این حال، برخی ممکن است در اثر استفاده از آن، عوارض جانبی جزئی را تجربه کنند. از جمله:

- تحریک پوستی در صورت استفاده موضعی و ایجاد خارش، بثورات یا آکنه،

- ناراحتی های گوارشی از جمله از دست دادن اشتها، حالت تهوع، نفخ یا اسهال و یا حتی واکنش های پوستی مانند جوش در صورت استفاده خوراکی،

- در موارد بسیار نادر، بروز علائمی همچون گیجی، دشواری در به خواب رفتن، بی حالی عمومی، تحریک بیش از حد و یا افسردگی در صورت استفاده از مکمل خوراکی روغن آرگان،

- و تداخل با داروهای ضدانعقادی مانند کومادین (وارفارین) به دلیل وجود توکوفرول (نوعی ویتامین E).

تمامی این عوارض ممکن است برای مادران باردار نیز ایجاد شوند، بنابراین قبل از استفاده از روغن آرگان در بارداری خصوصا به صورت موضعی، از عدم حساسیت به آن اطمینان یافته و در صورت بروز هر یک از این علائم استفاده از آن را متوقف کرده و به پزشکتان مراجعه کنید. به علاوه بهتر است مکمل های خوراکی روغن آرگان در بارداری بدون مشورت و صلاحدید پزشک استفاده نشوند.

مطالعه بیشتر:

روش های مراقبت از مو در دوران بارداری

جلوگیری از ترک شکم در بارداری چگونه است؟

برای ترک شکم بعد از زایمان چه باید کرد، 16 راه حل خانگی

ترک پوست در بارداری به چه علت و چگونه میتوان آنرا متوقف ساخت

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های روغن آرگان در بارداری

آیا مصرف روغن آرگان در بارداری، بی خطر است؟

بله! در مقایسه با محصولات آرایشی و بهداشتی شیمیایی، روغن آرگان گزینه کم خطر و ایمنی است که مادران باردار می توانند از آن برای مرطوب ساختن پوست، مو، ناخن ها و حتی لب های خود استفاده کنند.

روغن آرگان در بارداری چه عوارضی دارد؟

به طور کلی استفاده از روغن آرگان برای اکثر افراد بی خطر تلقی می شود. با این حال، برخی ممکن است در اثر استفاده از آن، عوارض جانبی جزئی را تجربه کنند. از جمله: تحریک پوستی در صورت استفاده موضعی و ایجاد خارش، بثورات یا آکنه، ناراحتی های گوارشی از جمله از دست دادن اشتها، حالت تهوع، نفخ یا اسهال و یا حتی واکنش های پوستی مانند جوش در صورت استفاده خوراکی، در موارد بسیار نادر، بروز علائمی همچون گیجی، دشواری در به خواب رفتن، بی حالی عمومی، تحریک بیش از حد و یا افسردگی در صورت استفاده از مکمل خوراکی روغن آرگان،

خواص روغن آرگان در بارداری؟

روغن آرگان، هم به شکل موضعی استفاده شده و هم به شکل خوراکی و در هر دو حالت فواید زیادی به همراه دارد که از جمله آن ها می توان به این موارد اساره نمود: کاهش سطح کلسترول مضر و چربی خون تری گلیسیرید، مفید برای سلامت قلب و کاهش خطر بیماری های قلبی، کاهش قابل توجهی قند خون و کمک به کنترل بیماری دیابت، مفید برای جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت، آرتروز، فشار خون و صرع،

در روغن آرگان چه مواد مفیدی وجود دارد؟

روغن آرگان غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده (بیش از 80 درصد) و همچنین آنتی اکسیدان هایی همچون اسید اولئیک و اسید لینولئیک (امگا 6)، استرول های گیاهی، انواع ترکیبات فنلی، ویتامین ای (E) و ... است