molfix-مولفیکس

روش های مقابله با تغییرات پوست در بارداری

روش های مقابله با تغییرات پوست در بارداری

بارداری یکی از لذت‌بخش‌ترین تجربیات زندگی اکثر بانوان است. دورانی‌که تغییرات بسیاری در بدن شما اتفاق می‌افتد، این تغییرات شامل پوست شما نیز می‌شود. البته ممکن است همه این تغییرات پوستی برای شما اتفاق نیافتد، ولی آگاهی، قدرت است و برای شما که دوران بارداری را می‌گذارنید، سودمند است.

اگر دچار جوش پوستی شدم، چه باید بکنم؟ روش‌های ساده زیر از سوی متخصص پوست دکتر "آریل استاد" پیشنهاد شده است.

1- استفاده از پاک کننده مناسب

میزان زیاد استروژن، تولید سبوم یا چربی پوست را افزایش می‌دهد. بنابراین توصیه می‌شود، صورت‌تان را با پاک کننده‌ای تمیز کنید که حاوی عصاره رزماری یا روغن تی تری باشد که با کشتن باکتری‌ها، ترک های پوستی را به حداقل می‌رساند. از داروهای شناخته شده برای درمان آکنه دوری کنید، مثل سالیسیلیک اسید و رتینول و بنزوئیل پروکساید، زیرا آنها برای بانوان باردار ایمن نیستند، حتی اگر از منبعی طبیعی حاصل شده باشد.

 

2- استفاده از مرطوب کننده های پوست

ترکیبات پاک کننده پیچیده می‌تواند پوست را ناراحت و خشک کند؛ از مرطوب کنندهها re-hydrators دوری کنید. یک محلول یا کرم با گلیسیرین، هیالوریک اسید یا نیاسینامید (ویتامین B3) بدون مسدود کردن سوراخ‌ها یا لکه‌دار کردن پوست‌تان، آنرا نرم می‌کند. شب هنگام پیش از رفتن به بستر آنرا روی پوست پاکیزه بمالید.

 

3- از بین بردن یا دوری از جای زخم آکنه

اگر زخم جوش‌های خود را دست کاری کرده باشید، احتمالاً لکه‌های سیاه جای زخم را در صورت تان دارید. برای از بین بردن یا دوری از جای زخم آکنه، محلولی حاوی آنتی‌اکسیدان ویتامین C را روزانه روی پوست پاکیزه خود بمالید. توجه داشته باشید که قوطی این محلول باید طوری باشد که هوا به آن نفوذ نکند، زیرا ویتامین C، در مجاورت با هوا و نور توان خود را از دست می‌دهد.

 

تیره شدن و لکه های پوستی در دوران بارداری

لکه‌ها و خال‌های پوستی که از قبل داشتم، هنگام بارداری تیره‌تر به نظر می‌رسد. دکتر "جفری بنابیو" متخصص پوست از سنت دیاگوی امریکا می‌گوید: تولید ملانین (رنگ‌دانه‌ای که به پوست رنگ می‌دهد) طی بارداری به اوج خود می‌رسد و می‌تواند لکه‌ها و خال‌ها و جای زخم‌های پوستی را تیره‌تر کند. احتمالاً در ادامه دچار خط سیاه یا لینا نیگرا (linea nigra) نیز می‌شوید، خطی عمودی  که روی شکم بارداران پدیدار می‌گردد. مسئله‌ای برای نگرانی وجود ندارد! ولی اگر تغییر رنگ همراه با دگرگونی شکل، اندازه یا برآمدگی خال باشد یا دچار خارش، سرخی یا خونریزی شدید به پزشک متخصص مراجعه کنید. در غیر این‌صورت نیازی برای مراجعه به پزشک وجود ندارد. خوشبختانه زمانی‌که فرزندتان به دنیا آمد، تمامی نشانه‌های بدنی‌تان به رنگ معمول باز می گردد، در غیراین‌صورت به پزشک مراجعه کنید.

 

مطالعه بیشتر:

1- تاثیر داروی ضد آکنه ایزوترتینوین (روآکوتان) بر سقط جنین و بارداری

2- مشکلات پوست و مو در بارداری

3- آلرژی پوستی و حساسیت غذایی در دوران بارداری

4- مراقبت از پوست در دوران بارداری با 6 روش خانگی

5- 7 مشکل پوستی در دوران بارداری

 

استدیو عکس فیلیک