خواص و عوارض جانبی خوردن انگور در بارداری
خویشاوندان شما به شما می گویند در دوران بارداری میوه زیاد مصرف کنید اما آنها نمی دانند چه میوه هایی را باید مصرف کنید و از خوردن چه میوه هایی باید پرهیز کنید. بعضی از مادران باردار دوست دارند در فصل پاییز انگور بخورند، اگر بانوان باردار به طور منظم انگور را در رژیم غذایی خود اضافه کنند، می تواند بر وضعیت سلامت و رشد جنین تاثیر بگذارد اما مصرف بیش از حد انگور در یک زمان می تواند باعث عدم تعادل قند خون در بدن شود. در این مقاله فواید و عوارض جانبی مصرف بیش از حد انگور در بارداری مورد بررسی قرار گرفته است، لطفا با ما همراه باشید.
خواص خوردن انگور در بارداری
مواد مغذی موجود در انگور دارای مزایای سلامتی زیادی هستند و مصرف انگور با تقویت قدرت ایمنی بدن از سرطان، بیماری های قلبی، فشار خون بالا و یبوست شما جلوگیری می کند. مواد مغذی موجود در انگور می تواند شما را در برابر مشکلات چشم، بیماری های قلبی عروقی، آسم و ... محافظت کند.
1- کنترل آرتریت و آسم
خواص ضد التهابی در انگور به شما کمک می کند تا آرتریت و آسم را در دوران بارداری کنترل کنید. توانایی آبرسانی انگور رطوبت را در ریه ها افزایش می دهد، بنابراین شما را از آسم دور نگه می دارد.
2- آنتی اکسیدان ها ایمنی بدن را بهبود می بخشند
انگورهای غنی از آنتی اکسیدان ها مانند فلاونول، آنتوسیانین ها، لینالول، گرانیول و تانن هستند که همه آنها باعث تقویت ایمنی بدن و جلوگیری از عفونت می شوند.
3- منیزیم گرفتگی عضلات را برطرف می کند
در دوران بارداری، مکمل های منیزیم معمولا برای از بین بردن گرفتگی عضلات تجویز می شود، انگورحاوی مقدار قابل توجهی منیزیم است.
4- فیبر موجود در انگور از یبوست جلوگیری می کند
انگور منبع خوبی از فیبر است و به عنوان یک ملین قدرتمند عمل می کند. و می تواند مشکلات مربوط به یبوست را که در دوران بارداری شایع هستند و سیستم گوارش را پشتیبانی می کنند، درمان کند.
5- رزوراترول سطح کلسترول را کنترل می کند
انگور قرمز حاوی ترکیب رزوراترول است که به کنترل کلسترول در بارداری کمک می کند. این آنزیم عملکردهای صفرا را که چربی خون را تحت کنترل نگه می دارد، بهتر می کند. و مصرف یک لیوان آب انگور هر روز به کاهش فشار خون کمک می کند.
6- اسیدها از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کنند
اسیدهای آلی موجود در انگور، باکتری های دهان را خنثی می کنند. آنها همچنین مسئول افزایش جذب کلسیم هستند که دندان های ضعیف شما در دوران بارداری، به آن نیاز دارند.
7- پلی فنول ها از قلب محافظت می کنند
در دوران بارداری، بانوان باردار ممکن است مشکلات قلبی داشته باشند. پلی فنول موجود در انگور از سیستم قلب شما پشتیبانی می کند.
8- انعقاد خون را متوقف می کند
انگورها از بین برنده لخته های خون هستند زیرا آنها تولید ویتامین K را متوقف می کنند تا از انعقاد خون و یا لخته شدن در طول زایمان جلوگیری شود. همچنین یک لیوان آب انگور برای روز زایمان بانوان باردار مناسب است، زیرا قبل از زایمان، استرس را از شما می گیرد.
9- غلظت آهن موجود در انگور باعث بهبود سطح هموگلوبین می شود
انگور دارای آهن زیادی است که برای حفظ سطح هموگلوبین بدن ضروری است. آنها مخصوصا برای بانوان مبتلا به کم خونی بسیار مفید هستند. انگور قرمز حاوی آهن بیشتری نسبت به سایر انواع انگور است.
عوارض جانبی خوردن انگور در بارداری
مصرف بیش از حد انگور زمانی که شما یبوست دارید بسیارخطرناک است. مصرف بیش از حد انگور باعث افزایش وزن کاذب و مسمومیت با مسواکورتین شود. سایر عوارض جانبی مصرف بیش از حد انگور عبارتند از:
1- سمی است
مشکل بزرگ مصرف بیش از حد انگور در این است که مقدار زیادی رزوراترول در آن وجود دارد که یک ترکیب سمی است و برای بانوان باردار که هورمون های نامتعادل دارند خطرناک است. مصرف بیش از حد انگور منجر به مسمومیت با رزوراترول می شود که در طول بارداری باعث عوارض زیادی می شود. رزوراترول در انگورهای با پوست تیره، مانند سیاه و قرمز وجود دارد.
2- پوست ضخیم انگور می تواند باعث اسهال شود
مصرف بیش از حد انگور باعث اسهال می شود. انگور سیاه و قرمز پوست ضخیمی دارند که هضم آن دشوار است. و در مادران بارداری که سیستم گوارشی ضعیفی دارند باعث اسهال می شود.
3- غوره موجب سوزش سر دل می شود
انگورهای نرسیده یا همان غوره خاصیت اسیدی دارند و مصرف بیش از حد از آنها می تواند باعث سوزش سر دل، سردرد، تهوع و استفراغ شود. انگور، اگر به طور نامحدود در یک روز مصرف شود، می تواند موجب سوزش سر دل و برگشت اسید معده به مری (ترش کردن) شود.
4- قند موجود در انگور سطح قند خون را افزایش می دهد
مصرف بیش از حد انگور در یک زمان می تواند باعث عدم تعادل قند خون در بدن شود. گرچه قندهای طبیعی موجود در انگور، طعم بسیار خوبی دارند، اما می توانند سطح قند خون را افزایش دهند.
چه زمانی باید از خوردن انگور در دوران بارداری پرهیز کنیم؟
اگر جزء هر یک از گروه های زیر قرار می گیرید، نباید انگور را در دوران بارداری مصرف کنید زیرا ممکن است عوارض شدیدی داشته باشد. مانند:
- دیابت
- چاقی
- حساس به آلرژی
- سوء هاضمه
انگور ارزش غذایی زیادی دارد، اما اگر دیابت بارداری دارید، از خوردن آنها پرهیز کنید. برای استفاده از غذاهایی که می توانند مواد مغذی مشابه داشته باشند و یا مکمل های تغذیه ای مناسب، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. اگر در دوران بارداری مراقب نباشید، دیابت بارداری می تواند پس از زایمان بسیار خطرناک باشد.
انگور و دیگر میوه ها منبع خوبی برای تغذیه هستند. متخصصان تغذیه به شدت توصیه می کنند که میوه در دوران بارداری باید مصرف شود تا تعادل در مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن شما بر قرار شود. با این حال، به یاد داشته باشید که با دکتر خود صحبت کنید و رژیم غذایی سفارشی را با دقت برنامه ریزی کنید زیرا مصرف بیش از حد انگور عوارض جانبی زیادی برای بدن شما دارد. بهتر است از استفاده بیش از حد هر نوع ماده غذایی پرهیز کنید. نه انگور و نه هر میوه دیگری نمی تواند به تنهایی یک رژیم غذایی مناسب برای شما باشد، بنابراین به یاد داشته باشید که سالم غذا بخورید. از متخصص تغذیه خود در مورد نوع غذائی که می توانید با انگور ترکیب کنید سوال کنید.
همچنین توصیه می شود که غذای خود را در مقدار کم بخورید اما تعداد وعده های غذایی خود را بیشتر کنید. این نوع غذا خوردن به شما انرژی بسیار زیادی می دهد که می توانید میزان متابولیسم بدن خود را حفظ کنید. آب رسانی به بدن همچنین بخش مهمی از هر رژیم غذایی است. با پزشک خود صحبت کنید تا مقدار آب مورد نیاز بدن خود را بفهمید و متوجه شوید که چه مقدار آب از منابع غذایی مانند میوه، سوپ و سبزیجات می گیرید.
توجه: قبل از تنظیم رژیم غذایی، بهتر است با یک متخصص تغذیه برای برنامه رژیم غذایی خود، مشورت کنید، اگر مطمئن نیستید که به مواد غذایی خاصی آلرژی دارید، می توانید آزمایش خون آلرژی را انجام دهید یا مقدار کمی از مواد غذایی را امتحان کنید.
ملاحظاتی برای خوردن انگور در دوران بارداری وجود دارد که باید به صورت منظم در نظر بگیرید:
- انگور قند زیادی دارد. اگر شما آب انگور مصرف می کنید، فیبر غذایی طبیعی این میوه از بین می رود. و مصرف بیش از حد آب انگور باعث می شود میزان قند خون شما بالا رود و به شما آسیب برساند.
- خوردن انگور با معده خالی به علت ظرفیت اسیدی که دارد، باعث سوء هاضمه می شود.
- اگر معده شما ضعیف باشد، مصرف انگور سیاه در دوران بارداری، ممکن است مسائل گوارشی ایجاد کند، و بهترین راه این است که از خوردن انگور بپرهیزید.
- اگر شما ترش می کنید، از خوردن انگور بپرهیزید.
مطالعه بیشتر:
1- فواید خوردن کشمش در دوران بارداری
2- آیا می توانم در بارداری توت فرنگی بخورم؟
3- خوردن فندق در بارداری چه فوایدی دارد؟
4- خوردن ترب سیاه در بارداری چه خواص و فوایدی دارد؟